Miért van ez így megbonyolítva?
Olvasom, hogy a védőnő ha kijön a szülés után először, akkor ő ad oda valami receptet, amit amúgy a gyerekorvos állított ki!
Na most ezt nem értem.
Miért van ez így megbonyolítva? Például hogy legyen egy kis hatalma a védőnőnek?
Én személy szerint az orvosban jobban megbízok, tehát az miért nem jó, ha a gyerekorvos! állítja ki a receptet ott helyben nálunk és nem a védőnő adogatja tovább?
Illetve miért csak a szülés után? A gyerekét egyedül nevelő szülő hogy fog tudni elmenni a pár napos babával a gyógyszertárba? Utána még csak az hiányzik, hogy a védőnő rögtön alkalmatlannak minősítsen, mert az utcákat járom a pár napos babával.
Szerintetek helyén van ez így?
Illetve mik azok a gyógyszerek amiket felírnak ilyenkor? Nem teljesen mindegy nekik, hogy szülés előtt vagy után lesz megvéve?
Milyen hatalom???? Egy recept atdasban mi a hatalom???? Baxus te úgy utálod azt a szerencsétlen védőnőt, hogy arra szó nincs.
Elmehetsz magad is a gyerekorvoshoz a receptert. A szules várható időpontja előtt egy hónappal mr megirod. Lázcsillapító, hintopor, furdetokenocs, vitamin szokott lenni felirva
Általában a védőnő előbb "ér ki" mint a gyerekorvos. Ezért hozza ő a receptet. Ha a gyerekorvos ér ki előbb, akkor ő adja oda.
Nekem hazamenetel előtt a kórházi gyerekorvos adta a recepteket, hazafele jövet váltottuk ki.
Hé, hol szidtam én a védőnőt?
Csak megkérdeztem, hogy ez miért van így és ez miért jó, hogy a szülés után még plusz köröket kelljen futni?!
Nekem sem írta fel a gyerekorvos előre, babonából. Azt mondta, csak akkor ad receptet, ha már van egészséges újszülött, elment érte a férjem. Gondolom, azért adja oda a védőnő, mert ő úgyis kimegy megnézni az újszülöttet, és így egyszerűbb az anyának, mint a csecsemőjével elmenni a bacilusoktól hemzsegő orvosi rendelőbe a receptekért.
Nekünk K-vitamint, D-vitamint, fürdetőt, hintőport írtak, lázcsillapítót nem. Azt hiszem, most már nem írnak hintőport sem.
ezt hol olvastad???
nálunk ez volt:
apa elment a gyerekorvoshoz és elkérte a recepteket a dokitól, mire haza értem a gyerekkel minden ki volt váltva
védőnő nem jött - nem volt mivel lemondtam a szolgálatot
ennyi
amit felírnak :
konakion
fürdetőkrém
popsikrém
napraforgó olaj
alkohol
D vitamin
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!