Mit rontottam el?

Figyelt kérdés
pár napja szültem a második gyerekem. Első 3680 volt most 3350. Elsőnél vágtak most repedtem 3 öltéssel össze varrtak. Azt mondták jobb mintha vágtak volna. Elsőnél oldalt volt vágás most meg hosszába repedt. Szerintem most sokkal csúnyább. Elsőnél tudtam pisilni meg nagy vécézni. Most a pisilés csak üvöltve megy mert annyira csíp és nem tudom megtörölni csak vízzel lemosom szülés óta csak egyszer bírtam nagy vécézni azóta nem megy annyira fáj. Elsőnél nagyon sokáig nem bírtam leülni most se bírok. És nagyon fáj. Mit nem csináltam jól? Hogyan lehetne ezt a kegyetlen fájdalmat csillapítani?
2014. nov. 8. 18:16
 1/9 anonim ***** válasza:
9%
Ezeken nem érdemes gondolkodni. Nem egyforma két szülés. Ezt sok gyerekes nők is meg tudják erősíteni. Viszont nagyon fontos hogy a gyereked ne hasonlítgasd majd az elsőszülötthöz. Lehet hogy nagyon különböző igényű baba lesz a tesójától.
2014. nov. 8. 18:30
 2/9 anonim ***** válasza:

Azért fáj jobban,mert direkt nem arra vágnak,ahol repedtél. Nehezebben gyógyul máshol van. Kérdezd meg a dokid,mit vehetsz be fájdalomcsillapítás céljából!

Mindenképp egyél olyasmit,amitől laza lesz a székleted,hogy ne fájjon annyira!

Első,ez csúnya volt.. szerintem egy pillanatra se akarta a kérdező a két babát összehasonlítani.. itt a vágás-repedés volt a téma..

34hkm

2014. nov. 8. 22:22
 3/9 anonim ***** válasza:

Én egyelőre csak egyszer szültem, nem repedtem, csak belső varrataim voltak (abból mondjuk irdatlanul sok), mégis borzasztóan fájt minden odalent. Hatalmas ödémám volt, nem tudtam tartani se a vizeletet, sem a székletet. Szerintem ez normális, nem mindenki épül fel 10 perc alatt, pár nap/hét alatt rendeződik. Életemben nem szedtem összesen annyi fájdalomcsillapítót, mint a szülés utáni egy hétben. 5 nappal szülés után tudtam először kiegyenesedni... A gyermekágy végére múlt el teljesen a fájdalom pl. tartósabb állásnál.

Nem rontottál el semmit, csak nem lettél közben fiatalabb sem, így reagált a szervezeted. Gyors felépülést kívánok!

2014. nov. 8. 22:26
 4/9 anonim ***** válasza:
Második szülésnél vágtak is, repedt is. Meg voltam győződve róla, hogy aranyerem van, nagyon sokáig fájt a repedés. Sajnos idő. (Én is hetekig jártam kicsit meghajolva, képtelen voltam kiegyenesedni. Olyan volt az egész altestem, mintha egy súly lenne rajta és veszettül húz lefelé.) A wc-zéssel szerencsére nem volt gondom. Esetleg nincs begyulladva? Nem kéne fájni a pisitől. Dokinak mutattad?
2014. nov. 9. 00:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Te semmit nem csináltál rosszul!

Nekem a 3 szülésem után voltak hasonló érzéseim, úgy pisiltem, hogy egy nedves wc-papír (popsitörlőt) tettem a vágásra (nem túl higiénikus,tudom) és úgy pisiltem. Így nem csípte a vizelet.

Pár nap és jobb lesz!

2014. nov. 9. 13:33
 6/9 anonim ***** válasza:

Sajnállak nagyon:-( Én pont fordítva éltem meg, az első szülés után 2 hétig csak feküdni tudtam, de ülni nem, mert annyira fájt a gátmetszés, akkora aranyerem volt, mint egy Béres cseppes üveg. Alig bírtam felállni, olyan gyenge voltam, ráadásul vagy 4x hánytam is.

A második szülésnél nem kellett vágni, szülés után a saját lábamon sétáltam ki a kórterembe, már délután szaladtam a 2,5 évesem után, guggolva pakolásztam a cuccaimat. Minden jó volt.

Most készülünk a harmadikra, előre félek, hogy most megint rosszabb lesz ...

Az, hogy a pisilés csíp, nagyon nem jó, mindenképp szólj a dokinak. Lehet, hogy húgyuti fertőzésed van, vagy a katéter felsértette a húgycsövedet. Aranyérre nekem a Hemorid kúp és kenőcs vált be. Székelés előtt alaposan kend be a végbélnyílást, utána zuhanyzás, kenőcsözés és kúp. És az idő ...

Jobbulást kívánok!

2014. nov. 9. 14:48
 7/9 anonim ***** válasza:

tegy a fagyasztoba zacskoba vizes betete es ezzel borogasd a repedes helyet.

meg ha szoptatasz is bevehetsz napi 4x 1g paracetamolt

esetleg 3x 250 mg naproxent melle

mozogj setalj gyorsabban gyogyulsz

naponta 3x zuhanyozd le vagy olblogess kamillas vizzel

2014. nov. 9. 20:01
 8/9 A kérdező kommentje:
Első szülésnél én se tudtam saját lábon elmenni a kórterembe most meg igen. Katétert szerencsére nem kaptam. Első szülésnél a nagy vécézésnél üvöltöttem a fájdalomtól mert aranyerem volt de azt szerencsére tudtam kezelni most meg a pisiléstől de ezzel nem tudok mit csinálni. Tudom gusztustalan de csak úgy tudok pisilni hogy beállok a zuhanyzóba beállítom a vizet pisilek és gyorsan lemosom. Rendesen vécén nem megy a dolog. Tegnap pár percre elmúlt a fájdalom már kezdtem boldog lenni de hamar elmúlt sőt ma még rosszabb :( Az a helyzet hogy nagyon vissza menni se merek mert rettegek attól hogy lent hozzám érjenek. Talán belül fáj kívül semmi nem látszik hogy lenne
2014. nov. 10. 16:24
 9/9 anonim ***** válasza:

Hasonló fájdalmakat éltem át a tavasszal, második szülés, hatalmas baba (4400g) és 20 öltés :-( Ráadásul szülés után 12 órával mehettem haza a kórházból, itt ez a szokás. Rendbe fogsz jönni, de nagyon lassan. Nekem több, mint 6 hét kellett, mire nem sírva pisiltem.

Én borogattam fagyasztott borsóval, aminek a zacskóját kívülről beletekertem egy tiszta textil pelenkába.

Mindennap keverj joghurtba lenmagot, esetleg vegyél leavolac szirupot a gyógyszertárban és persze igyál legalább 3 liter folyadékot, akkor könnyebben megy majd a székelés.

Próbálj meg minél többet pihenni! minél kevesebbet talpon lenni, hadd gyógyuljanak a szövetek.

Kitartás!

2014. nov. 10. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!