Holnap oxitocin próbára kell mennem, mire készüljek?
sziasztok! a második babámat várom, 40+5-nél járunk, de semmi jele, hogy ki szeretne bújni. mivel a fiamat is túlhordtam 1 héttel és ő be is kakilt a vízbe, a dokim ezúttal nem nagyon akar várakozni. ha holnap 4 óráig nem indul be, oxitocin próbára kell mennem.
Mire számthatok? volt valaki hasonló helyzetben? ennyire szülés-képtelen típus lennék? A kisfiam egyébként burokrepesztés, méhszáj tágító zselé és 4 ocitocin mellett 13 óra alatt lett meg...
Esetleg valami szülésbeindító ötlet? sajna a mozgás és a szex nem jött be :(
eléggé be vagyok tojva...
Köszi ha válaszoltok!
Szia!
Én is szülés-képtelen vagyok:) mindkét kisfiamat indították:)
OPT/OTT
mindegyiknél volt.
Először sima NST van, kb. fél óráig.
Utána bekötik az oxitocin infúziót és figyelik, lesznek e méhösszehúzódásaid, és a baba szíve hogy reagál rá.
Ha nincsenek összehúzódások, akkor emelik az oxi adagját.
DE olyan fájásaid nem lesznek, mint szüléskor. Ez valahogy tök más, legalábbis nekem más volt.
OPT-kor összehúzódásokat éreztem, mást nem.
Szüléskor meg nem volt összehúzódásom, csak lent a méhszájam fájt, mintha ki akarták volna tépni.
Na, szóval 10 összehúzódásnak kell meglennie a vizsgálatkor, és utána levesznek az infúzióról és megy tovább a sima NST.
Nekem másfél-2 óráig tartott az egész, mert nem akartam reagálni a kisebb adag oxira.
Vizsgálat után megnézték, hogy nyílt-e a méhszáj valamennyit.
Van, akinek ettől is beindul a szülés. Na, nekem nem:)
Szülésbeindító praktika? Nincs:)
Én végig lépcsőztem a terhességet, veszélyeztetett is voltam korán nyíló méhszáj miatt. Nem kíméltem magam, főleg hogy a nagyobbat még cipelnem is kellett:)
Könnyű és gyors szülést:)
Nekem a meleg vizes zuhany segített,de nagyon változóak vagyunk. Van valami fejlemény?
Sok sikert!
sziasztok! úgy tűnik, nem úszom meg ezt az oxi-témát... nem készül kifelé a kiscsaj, pedig tegnap is mindent elkövettem már. majd beszámolok, sikerül-e ezzel az eljárással kicsalogatni :)
köszi mindenkinek!!!
Halihó! ígértem, beszámolok. hát, még egyben vagyunk :)
Ahogy a kedves első válaszoló írta, először sima nst volt, magzatvíz színét nézték, aztán jött -fokozatosan emelt adagban- az oxi. nem reagáltam a kegyszerre, semmit sem erősödtek az összehúzódások, amiket én nemis éreztem. viszont rémes volt, hogy feküdni kellett, iszonyúan fájt a derekam. több mint 2 óra volt. és a méhszáj sem tágult tőle - szóval egyelőre kivárunk.
a jó hír, hogy a baba is jól viselte a procedúrát, így tudjuk, hogy a lepény még jól ellátja a feladatát.
most várom az újabb frontot :)))
Szia!
első vagyok...
doki mit mond? mikor indítja a szülést? nálunk 41+0nál indítanak legkésőbb
drukkolok, úgy néz ki jól érzi magát odabent a kiscsaj:)
szia! még mindig egyben :)
a dokim reménykedik, ahogy én is, hogy elindul végre a kis zsivány magától, de ha nem, hétvégén tuti indít...
már most magzatmáz darabok vannak az egyébként tiszta magzatvízben, szóval nem valószínű, hogy el lenne számolva. csak tényleg jól elvan odabenn :)
most végigsuvickoltam a lakást, a 15 hónapos kisfiam is dolgoztat rendesen, de meg se kotttyan :) hátha a melegfront :)
majd írok, hogy állunk! köszi az érdeklődést!
Nagyon szurkolok neked! :)
Várjuk a fejleményeket!
Hol fogsz szülni?
sziasztok! képzeljétek, vasárnap hajnalban megszületett a kislányom! spontán kirúgta a burkot szombat délután, amikor moziban voltunk :)
nem volt egyszerű szülésem, mert a fájások csak maximum adag oxitocinra lettek rendezettek és nagyon fáradt voltam a végére, de a lényeg, hogy minden rendben már! itthon vagyunk a kis szuszogómmal.
ajánlom mindenkinek a Sherlock Holmes c. filmet :) nekem ez volt a szülésindító!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!