Nekem fél hétkor elfolyt a magzatvizem, lezuhanyoztam, rendbe tettem magam, és bementünk a kórházba. Ügyeletes doki megvizsgált, majd közölte, hogy nem magzatvíz folyt el, hanem a nyákdugó ment el. Erre mondtam, hogy biztos nem, mert szó szerint locsogott a víz. Hümmögött, hámmogott, végül behívta a férjemet, hogy valóban sok víz folyt-e el. Nagy nehezen meggyőztük, hogy igen. Utána ctg-re raktak, ami mutatta a fájásaimat rendszeresen 4 percenként, de a szülésznő közölte, hogy túl vidám vagyok, így ezek még nem fájások, lehet, hogy 6-8 óráig még be sem indul a szülés, a férjem menjen haza, én pedig egy sima kórteremben kaptam egy ágyat, azzal a felkiáltással, hogyha már vajúdok szóljak. Mikor rákérdeztem, hogy honnan fogom tudni, közölték, hogy majd az már mindenhol fáj, és nem leszek ilyen kis vidám. Hát én vártam, nekem ugyanúgy fájt, csak már nem 4, hanem 3 percenként, de én még mindig nagyon vidám voltam, így nem szóltam senkinek. A fájások alatt lazítottam, illetve én végig sétáltam és telefonon beszélgettem a férjemmel, szüleimmel, barátnőkkel, kollégákkal, így gyorsan ment az idő. Egyszer bejött a szülésznő megnézni, látta, hogy telefonálok és ágyba parancsolt, hogy pihenjek. Én mondtam, hogy nem tudok feküdni, mert 3 percenként jönnek a fájások, mire közölte, hogy ezek még nem azok, ne aggódjak, mert akkor nem lenne erőm így sétálgatni meg telefonálni és kiment. Egy óra múlva megint rám nézett, én akkor mondtam, hogy szerintem már vajúdok, nézzenek már meg. Ekkor nagy nehezen megnézett az ügyeletes doki, 3 ujjnyin túl voltunk már, gyorsan hívták a dokimat, én a férjemet. Előkészített a szülésznő és felajánlották, hogy bemehetek a szülőszobára, de ha lefekszek az ágyra, többet már nem kelhetek fel baba nélkül. Hát mondtam, hogy akkor én inkább megvárom a dokimat meg a férjemet, addig én elleszek a folyosón. Így is volt. Amikor ők beértek, akkor bementünk a szülőszobára, már bő 4 ujjnyi voltam. Kaptam oxit (miért, azt nem tudom, de ott nem tudtam tiltakozni), aztán kb. 20 perc múlva kezdődött a kitolás. Hát ez már sajnos nem olyan vidám történet mint a vajúdás, én totálisan kétségbeestem és pánikoltam, mert nem éreztem, hogy akár csak egy cm-t is haladt volna a babám, amit pedig mondtak, azt nem hallottam a pániktól, pedig csöndben voltam. Az orvosom segített rá kézzel, hogy meglegyen a baba. Én nagyon hálás voltam neki, mert egyáltalán nem fájt, viszont így elmúlt a félelmem, hogy baj lesz. Volt gátmetszésem, de egyáltalán nem éreztem, ahogy a varrást sem. Már a szülőszobán azt mondtam, hgoy jöhet a kistesó.