Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apás szülés? Pro és contra?

Apás szülés? Pro és contra?

Figyelt kérdés
2013. jún. 25. 12:33
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
69%

Nálunk rosszul sült el. Bár már rég lebeszéltük, hogy nem lesz benn, és a kórházban is szóltam, hogy senkit nem akarok meglátni, a nővérke egyszercsak beállított a férjemmel, miközben én benn vajúdtam a szülőszobán már egy ideje. Utólag kiderült, hogy a nővérke nem kérdezte, hogy be akar-e jönni, hanem azt mondta neki, hogy jöjjön be. jó, oké, szarul voltam, nagyon, de az utolsó amire vágytam az volt, hogy ő ott legyen. Amúgy is nehéz volt, rohadt nehéz, és még nehezítette, hogy ő ott ül és mondogatja hogy ügyes vagy, stb. Hálistennek, annyira fájt, hogy megszólalni sem tudtam, mert biztos elküldtem volna a pi.....! Engem idegesített. Nagyon. És láttam, hogy ő sem élvezi a helyzetet, hogy én ott összehányom, összepisilem, összekakilom magam a fájdalomtól, és eközben ömlik belőlem a véres magzatvíz. Még azt sem mondhatom, hogy hát úgy sem látott semmit, mert a fejemnél volt, mert nem igaz. Mert engem ráültettek a hülye labdára, és nem engedtek leszállni, így tényleg mindent látott. Bennmaradt, mert hát nem mert otthagyni, meg ha már ott van megvárja, amíg a pici kibújik. Mondom hát jó, legalább valami szép emléke is lesz az egészből. Én már üvöltöttem a fájdalomtól, amikor közölték, hogy akkor tolnak a műtőbe, apuka meg menjen ki.

Nem undorodott meg tőlem, ugyanúgy szeret, de ez neki is egy borzalmas élmény maradt.

2013. jún. 25. 12:41
 2/20 anonim ***** válasza:
69%
Számunkra ez nem volt kérdés. A férjem is részt vett minden vizsgálaton, és a szülésen is. Ott akart lenni végig, nem akart lemaradni semmiről a fiunkkal kapcsolatban. Szerintem is így van rendjén. Hiszen ő az apja. Nálunk úgy alakult, hogy ő vehette kezébe először, és nagyon boldog emiatt! :)
2013. jún. 25. 12:42
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Az apa személyisége, hozzáállása nagyon meghatározó... Ez az egyik legfontosabb tényező, lehet pro és kontra is :) Van, aki utána nem tudja nőnek tekinteni a másikat, van, akinek ez óriási élmény. Hatalmas különbségek vannak e téren.

Én támogatom, de nem akárkinek való. Van, ahol a nő idegenkedik a gondolattól, akkor is rossz ötlet.

2013. jún. 25. 12:42
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
előzőhöz hasonlóan szerintem is sok függ az apától, de attól is az anya mit akar. szerintem ezt ti döntsétek el, ez nem függ mástól. nektek kell érezni mi jön belülről, az lesz a helyes!! mi a kezdetektől, sőt már a baba foganása előtt így képzeltük el, hogy bejön. ugyanígy minden Uh-n minden vizsgálaton ott akart lenni, nem akart lemaradni semmiről sem. a szülés annak ellenére hogy nagyon fájt és rossz volt hogy nem tud segíteni, élete legóriásibb élménye! nagyon büszke rám, ránk mert látta mit csináltunk végig együtt!nekünk nagyon pozitiv és még erősebbek lettünk, életünk legnagyobb élménye a fájdalommal együtt.
2013. jún. 25. 12:52
 5/20 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem ez megbeszélés eredménye kell hogy legyen. Nálunk a vajúdásnál bent volt, vizsgálatoknál kiment, és a kitolásnál is kint volt, mert rosszul van a vértől. Ha császár lett volna, oda be sem jött volna. Nekünk ez így jó volt, végülis a vajüdásnál jó hogy ott volt, amikor meg nyomtam ki a gyereket, akkor tök mindegy volt, hogy hol van, úgysem azzal foglalkoztam:) ahogy kint volt a baba, a doki rögtön be is hívta, aztán mikor engem varrtak, addig a babával volt.
2013. jún. 25. 12:52
 6/20 anonim ***** válasza:
68%
Nekem bent volt a párom.Az elejétől kezdve így terveztük.Ő velem/velünk akart lenni és én is szerettem volna. Nagyon jól döntöttünk.Nekem nagy támaszom volt, bár igaz, hogy a szülésből vannak részek amik kiesnek.Nem tudom miért, de nem emlékszek dolgokra.. Összesen 3 órás volt az egész a kórházba érkezéstől a kislányom kibújásáig.Én rosszabbra számítottam.:) Nem beszélgettem párommal, mert mondom, nem nagyon voltam magamnál.Csak a fájdalmakra koncentráltam és ez az ami segített szerintem.Szegénykém csak ült és simogatta a kezem.Tudtam, hogy ott van és segít ha szükségem van rá.Ez kellett nekem.Ő vágta el a köldökzsinórt és ő fogta amíg engem varrtak.Soha nem felejtem el az arcát ahogy nézte a lányunkat.Most is könny szökik a szemembe, pedig már 15 hónapja volt.:) Ma sem csinálnánk másképp.Gyönyörű emlék marad a szülés amit együtt csináltunk végig.Bent lesz a tesónál is hza rajtunk múlik.:)
2013. jún. 25. 13:01
 7/20 anonim ***** válasza:
57%

Ha valamelyik fél nem akarja, hogy benn legyen az apuka, akkor ne legyen benn. Egyik fél se eröltesse rá a másikra az akaratát ezügyben, mert nem fog jól elsülni.

Nálunk apa hezitált, de aztán úgy gondolta, hogy hős lesz, és bejön, nehezebb dolgom úgyis nekem lesz. Jó volt, az elején még beszélgettünk, elintézte ő az sms-eket, telefonokat, hozott zoknit, vizet, amit kértem, de a végén már nem tudott segíteni, de szerencsére nem szólt bele a dolgokba, csak ott volt, mint külső szemlélő. Néha kapaszkodtam a karjába. A fejemnél ült, nem látott semmit, nem is nagyon mert odanézni (vértől ájulós típus, de tényleg, ha elvágom az ujjam, rosszul van tőle). Kérdezték tőle, hogy elvágja-e a köldökzsinórt, de szerintem meg sem hallotta, el volt foglalva a pityergéssel :) Ő vitte ki a babát megmutatni a rokonoknak (mindig mondják is, hogy milyen büszkén hozta ki a picit), elkísérte mosdatni, mérni, amíg engem varrtak, aztán még átjött velünk a gyermekágyra is a megfigyelés után. Azóta mindenkinek meséli, hogy milyen szuper volt, meg hogy aki teheti, ne legyen nyuszi, menjen be. Szóval nálunk bejött, utóhatása nincs, nem nézte premier plánban a gátmetszést sem, szóval ugyanúgy rám mászik, mint régen.

2013. jún. 25. 13:11
 8/20 anonim ***** válasza:
nálunk bejött, pedig én az elején nagyon nem akartam. Azt gondoltam, majd a vajúdásnál marad csak bent, de aztán végig ott volt. Nekem nagyon sokat segített fizikailag (lelkileg nem lett volna a jelenlétére szükség, ilyen módon nem tudtam akkor már rá koncentrálni), viszont mindent látott, pedig félúton állt
2013. jún. 25. 13:15
 9/20 anonim ***** válasza:
65%
Szia. nekem mind az 5 szülésnél bent volt a párom, sőt, az összes vizsgálaton ott volt...és mindig jól elpoénkodtak az orvossal, hogy majd a következő fiú lesz...:D de mind az 5 kiscsaj lett :D nekünk nagyon jó élmény volt mind..és íÉn végig nevettem mind az 5 szülést...kivéve a kitolási szakaszt...az azért nagyon fájt...de összességében, ez mindenkinek saját szívügye, hogy szeretné e bent látni a párját, avagy sem...de mindenképp meg kell beszélni.
2013. jún. 25. 13:26
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk egyikünk se akarta de így utólag már nem is bánom. Nekem is gusztustalan volt a látvány ( méhlepény, sok vér) nem még neki. És mindent látott volna hiába fejnél volt mert én is láttam mindent.
2013. jún. 25. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!