Egy terhes nő bárhol szülhet, vagy csak a területileg illetékes kórházban?
Kérdező, természetesen bárhol szülhetsz, a szülészeti ellátás ugyanis a sürgősségi ellátások körébe tartozik, egy szülő nőt minden szülészeti osztály tartozik ellátni, nem hogy Magyarországon, de az EU-n belül bárhol, hasonlóan a baleseti ellátáshoz.
Azt kell mondani, hogy ott voltatok éppen vendégségben, amikor elfolyt a magzatvized, úgyhogy ide jöttetek, és kész... nem küldhetnek el.
Bárhol szülhetsz. Én is megijedtem , mert nem sok jót hallottam arról a kórházról ahova mi tartozunk. Felhívtam azt amelyikbe szeretnék szülni , hogy mennék ctg-re és ott szeretnék szülni , de területileg nem oda tartozom. Azt mondta nagyon kedvesen a hölgy hogy a szülés nincs lekorlátozva. Semmi akadálya, térítésmentesen szülhetek ott. És a napokban szerintem megyek is :-)
Kellemes babavárást és könnyű szülést !!!
Szülni bár hol lehet. Még jó h nem ha Miskolcon vagyok, de szombathelyi lakos,ott Miskolcon beindul a szülés és Szombathelyre kellene jönnöm.
Szülészet olyan mit a sürgősségi,mindenhol kötelesek ellátni.
beindul elindultok Veszprémbe és kész. ott bemész,megmondod ha kötözködnek, h pont rokonlátogatás alatt indult be.
Így igaz. Bárhol szülhetsz.
Én 70km-re vagyok a bejelentett lakcímemtől, nemcsak szülni ide jövök majd Debrecenbe, hanem az UH-k is itt voltak. Egyszerűen csak bementem, és leadtam a papírjaimat, sorszámot kértem, mint mindenki más. Tb-d ha van, akkor sehol sem kérhetnek egy fillért sem. Egy szavuk se volt. Ha Veszprémbe szeretnél szülni, oda indulj, ha megindul a szülés. Elküldeni biztos, hogy nem fognak, ha oda mész, ott fogsz szülni :)
Könnyű szülést Nektek !
15+4hkm
Nagyon köszönöm a válaszokat! Kicsit megnyugodtam. Egyébként pont arra gondoltam, hogy valami trükkhöz folyamodok :-) De ezek szerint ez sima ügy:-)
Mindenkinek jó babavárást és gyors, könnyű szülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!