Aki először komplikációk miatt császárral szült, a másodikat szülheti még simán?
Az első babát túlhordtam 6 nappal, viszont megindult magától a szülés. 12 órás vajúdás után is csak két ujjnyira voltam nyitva és közbe a baba belekakilt a magzatvízbe, így úgy döntött az orvosom, hogy visznek a műtőbe és kiveszi a babát. Akkor derült ki, hogy a köldökzsinór is a nyakán volt kétszer is.
Most 7 hetes terhes vagyok, a dokival még nem beszéltünk erről, de lehet, hogy ha az elsőnél ennyi gond volt, akkor úgy dönt, hogy programozott császár lesz, vagy szülhetek spontán is? Volt valaki ilyen vagy hasonló helyzetben?
Ja, és azt kifelejtettem, hogy a fájásaim össze-visszák voltak, egy idő után rendszertelenül jöttek, volt hogy 3 percenként majd meg haltam, aztán volt, hogy 15-20 percig semmi nem történt.
Nem akarok minden áron spontán szülni, hiszen nem tudom az milyen, de akkor az rosszabb élmény volt neked első?
1 spontán
2 császár túl csontos volt a feje + rosszul illeszkedett be a végére 24 órás vajúdás után a kitolásnál derült ki h nem fog menni a spontán majd 1 órán át próbálkozott kivarázsolni a gyereket belőlem :-)
3 spontán
nem volt gondom vele jobban oda kell figyelni a dokinak és nekem is ha olyan érzés ami nem oda való egyből szólni kell
lassabban történik nem adnak fájdalom csillapított és oxit is csak kicsit ha kell kicsit tovább kellet bent tartani a kicsit h rendes erős tolofájások legyenek
1x re kint is volt :-)
nem feküdtek a hasamba nem nyomták kifele a gyereket azért ez jó volt
és nem siettettek !!!
Első vagyok:)
Hát én nagyon akartam hüvelyi úton szülni a császár után, de közben megbántam ezerszer:)
A dokit kicsit nyaggatni kellett, mert ő hajlamos volt túlparázni mindent és a 100%os biztonságra hajlott (ami részéről érthető, de én akkor hajthatatlan voltam) viszont a végén rengeteg vizsgálat után beleegyezett:)
Én 17 órát vajúdtam, iszonyat lassan tágultam. Voltam kádban, labdán, állva, guggolva de nem igazán segített semmi így végülis felfeküdtem az ágyra. Jöttek a tolófájások végre, de még akkor sem voltam elég tág, a szülésznő kb könyékig bennem, masszírozni próbálták a derekam, majd besz.rtam a fájdalomtól, még jó hogy kaptam előtte beöntést:) Aztán mondták hogy ez nem fog gátmetszés nélkül menni, pedig gátvédelemre készültünk.. Na nekem a gátmetszés az nagyon fájt.
Aztán végülis miután kitágítottak és szétvágtak már viszonlagy gyorsan 20 perc alatt meglett.
Ami utána jött az a poklok pokla volt! Mivel császáármetszéssel szültem először így a doki mondta hogy be kell tapintania, megvizsgálnia hogy nem repedt-e meg a méhen belüli varrás (amit ugye a császárnál csináltak) Hát mondom jó, most már vége a fájásoknak, kint a baba, mi rossz lehet.. Mondta hogy ez nem lesz kellemes.. Nem lesz kellemes, aha, hát lekapartam a férjem kezéről a bőrt. 4-5 percig tartott, de mint ha 4-5 óra lett volna. Nagyon mélyre nyúlt, lassan haladt éreztem minden egyes mozzanatot. 4 ujját be kellett dugnia teljesen a méhszájon ahhoz hogy végig tudjon tapogatni mindent, a heget, stb.
Aztán hagytak kicsit pityeregni meg összeszedni magam lelkileg a nagy fájdalom után, utána jött a gátvarrás, rendesen össze kellett varrni, az fél óráig tartott, na fájt is mint a fene.
Nem szokás ilyenkor gázt adni már, de én kaptam egy slukkot mert habár nem ordítottam és próbáltam nem mutatni mennyire fáj, látták hogy nagyon sírok és néha bizony összerándultam a fájdalomtól, egyszer majdnem fejbe is rúgtam szegény dokit - azóta is mindig megkapom, hogy látja-látja anyuka, mondtam én hogy maradjunk a császárnál.:)
Aztán én szülés után, mikor letoltak a szobába marha szarul lettem, szédültem, hányingerem volt, de ez valószínűleg a hosszú vajúdásnak tudható be (ugye nem ettem-ittam azalatt szinte semmit)
Azt mondták hogy ha sikerül összeszednem magam akkor estére odahoozzák a bébit és velem maradhat. Hát nem sikerült összekaparnom magam addigra, így az első estét külön töltöttük, de legalább egy hatalmasat tudtam aludni:)
Persze nem mondom, hogy nem éri meg a babóért, mert jaj dehogynem megéri, de azért már rájöttem hogy hallgatni kellett volna a dokira, mikor azt mondta, ne szüljek természetesen:)
Akkor neked kedves utolsó válaszoló, csak gratulálni tudok a dokidnak!!!
A méhűri betapintásnál (mert ez a pontos neve) el kell bódítani pár percre a szülőnőt!!!
Ez protokoll!
Nálunk is van, aki lesz.rja, de én pl. sose tennék ilyet!!!
Előremenőleg mondom minden kedves kiamamának:
Nyugodtan lehet szülni császár után is, a spontán szülés jobb a szervezetnek, mintha összekaszabolnának!
Ha pedig betapintásra kerül sor nyugodtan mondjátok meg, hogy bódítsanak el!
Rosszul vagyok, mikor látom, hogy kollégák mire nem vetemednek!
Szegény utolsó anyuka! Az orvosok nevében kérek bocsánatot Tőled!
Ja és ha rendesen van beadva az érzéstelenítő (mármint rá van szánva az idő, hogy jó helyre szúrjunk, meg kivárjuk a hatást), a bőrt külön infiltrálva a gátvarrás sem kéne, hogy fájjon!
Nekem egy kismami sem kínlódott, meg sziszegett és kb. 15-20 perc alatt bevarrok egy gátat!
#4 vok
érdekes h nekem mind a két esetben gátvédelem volt
a 3ik gyereknél nekem is volt betapintás de előtte kaptam csillapítót abba az izébe ami a kezembe volt (fene tudja mi a neve:-)
mind a 3 gyereknél az első alig érezhető fájástól kezdve kb 24 óra volt mire megszülettek
mind a 3 esetben csak az utcsó 4-5 óra volt "rossz" de nem mondanám h lekapartam volna a falat vagy hasonló (gondolom ez az magas fájdalomküszöbnek volt köszönhető)
a 2ik gyereknél délelőtt még levizsgáztam a enyhe fájások mellet :-)
mind a 3 gyereket 42hétben szültem (nekem a császár is szülés hiszen csak a legvége volt más :-)
Ne félj! Nem lesz semmi baj! A betapintást meg kell csinálni, de el kell, hogy bódítsanak! Én úgy szoktam kérni az altatóst, hogy adjon kicsit többet, ezért a gátvarrást is átszunyókálják! Szóval még lehet jobban jössz ki belőle!
Utána meg babázhatsz, amennyit akarsz. Kevesebbet leszel kórházban és úgy születik meg a bébi, ahogy a természet kitalálta!
Ja igen és ha meg tudják oldani gátvédelemben, akkor is kell altatás a betapintáshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!