Lehet választani hogy altassanak-e császárnál vagy érzéstelenítsenek-e? Székesfehérváron fogok szülni. Nagyon félek a gerinces érzéstelenítéstől, ha lehet az altatást választanám. Melyik miért jobb?
Szia. Én is császárra készülök, bár még remélem befordul addig a babám. Én is félek a gerincérzéstelenítéstől, de inkább bevállalnám mintsem elszalasszam a lányom első percei és azonnal látni szeretném, és megpuszilni, köszönteni a világon. Így már nem is érdekel ha megszúrnak, azt mondják az nem fáj csak kellemetlen lehet.
Sok boldogságot kívánok!
Idén márciusban szültem a kisfiamat császárral Fehérváron.
Alaposan kifaggattam az orvosomat mindezekről, mivel a 37.hétig faros volt a babám. De még ne add fel, mert nekem a 38.héten megfordult!!! (első baba és több, mint 4 kg-mal született)
Altatás van és spinális érzéstelenítés. Alap esetben mindig az érzéstelenítést kapják a kismamák, hacsak nincs valami olyan egészségügyi betegsége az anyukának, ami kizárja az injekciót. Fehérváron -tudtommal, más kórházakkal ellentétben- nem lehet választani.
Spinálisnak az előnye,h. azonnal láthatod a kisbabádat és az apuka is bent lehet.
Az altatásnak az előnye...nem is tudom, talán az,h. semmit nem érzel a műtétből...Nagyon sürgősen kellett műteni, ezért az orvosom az altatás mellett döntött,h. nehogy baja legyen a picinek. Itt nem lehet bent az apuka és a babát is csak órák múlva láthatod. (3/4 10-kor született a fiam és csak délután 4-kor láthattam.)
Engem rettenetesen megviselt,h. altatni kellett, mivel (ahogy írta már más is) a babámnak is jutott az altatóból, ezért oxigént kellett kapnia, de szerencsére semmi baja nem lett. A mai napig nem tudom megbocsátani magamnak,h. akár baja is lehetett volna neki miattam és lemaradtam az első perceiről, óráiról.
Ne akarj altatást, hidd el, az érzéstelenítés alatt se érzel semmilyen fájdalmat!
Ha esetleg van még kérdésed, nyugodtan írj privit, szívesen válaszolok!
Szia!
Nekem mindkét lányom császárral született(a kisebb 3 honapos,tehát még elég friss az élmény),mindkétszer gerincbe érzéstelenítettek,nem fájdalmas,a műtétből sem éreztem semmit,viszont a pillanat amikor meghallod a kis rekedt hangját....csodálatos,egyszeri és megismételhetetlen! Altatással mindezt nem éled át,arrol nem beszélve,hogy abbol a babád is kap.
Én a Budapesti János korházban szültem,ott csak nagyon indokolt esetben altatnak,nem lehet választani.
Boldog babavárást,szép szülést,jo egészséget!
Én ápr.29-én szültem a fehérvári kórházban.Sima szülésre számítottunk, de annyira nem tágultam hogy végül a doki a műtét mellett döntött.Nagyon féltem,de a párom végig mellettem volt és ez megnyugtatott.Az érzéstelenítőtől ne félj, az nem fáj és nem is fogsz érezni semmit.Én végig a párommal beszélgettem, majd megmutatták a babát is és a párom a fényképezővel követhette és fotózhatta az első perceit:)
Szóval ettől nem kell félni, inkább az utána érzett fájdalom ami rossz és a felkelés.De az is kibírható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!