Szerintetek EDA-val vagy nélküle?
Hmmm...ezt itt sokan kerdeztek mar....Hat persze, hogy Epidural! Ha nem muszaj, miert is szenvednel?!
En 36 orat vajudtam fajdalomcsillapitas nelkul. Megvaltas volt a maradek 5 ora tuvel( vagy akarmivel) a gerincemben!
Majd meglátod, mennyire fáj, hogy kéred, vagy kéred;)
Nagyon fogod kérni:)))
Hát nálunk ezt a kórházban fel sem ajánlották,hogy lehet ezt kérni.
8 órát vajúdtam ,rettenetesen fájt,de kibírtam.
Ha most mennék szülni most sem kérnék.
Ma 7.45 én is azt mondtam, hogy legközelebb se kérek, pedig én 12 órát vajúdtam az elsővel és nem 8-at, nem kértem, kibírtam, nagymellénnyel mondtam, hogy a másodiknál se kell, én ezt a babát is megszülöm nélküle.
Aztán örültem, amikor felajánlották, mert azt hittem ottmaradok:) Nem mellesleg pedig ha nem kapok EDA-t lehet, császár lett volna a vége, mert rendes fájások ellenére sem tágultam, még a lórúgásnyi adag oxi sem segített, megállt 2 ujjnyinál, és onnan sehová. Ekkor javasolta a doki meg a szülésznő az EDA-t, mondván, hogy az segíthet gyorsan tágulni, így elkerülhetjük a császárt - igazuk is lett, összesen 50 percig voltam érzéstelenítve, és teljesen kitágultam, rá 20 percre meg is született a baba. MOst már azt sajnálom, hogy nem hamarabb kértem, mert az a néhány óra brutális volt. Pedig a fiammal is nagyon fájt, azt hittem ennél jobban nem tud fájni. De tud:(
Úgyhogy előre sosem tudhatod, hogy fogsz-e kérni, vagy sem, majd ott meglátod, mennyire bírod:)
Nekem egy dolog miatt nélküle a következő: leálltak tőle a fájásaim, rengeteg oxitocint kaptam, mire a kitolási szakaszhoz értünk elmúlt a hatása és a rengeteg oxitocin epidurál nélkül... Horror :( Valamint az oxi túl erős fájásokat csinált és szegény babám belekakilt a magzatvízbe, fertőzést kapott, 10 nap NIC :(
De ez egyedi eset!
Szia
7:45-ös vagyok.
Igazad van.
Nem is vitatkozni akartam.
Csak most még így érzem!
Aztán majd a helyzet hozza magával,hogy mi lesz a következőnél:)
Nem EDA ellenes vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!