Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után miért 'slamposodik...

Szülés után miért 'slamposodik' el rengeteg anyuka?

Figyelt kérdés

Értem én, hogy nincs úgy idő a babára, de szerintem megoldható. Vagy csak nekem tűnik fel, hogy egykori csinos és fitt nők a szülés után vagy már akár a terhesség alatt leginkább a saját öreganyjára kezd hasonlítani?

Mielőtt le lennék hurrogva, nekem is van egy két éves kisfiam, de mindig igyekeztem kismamaként is - utána meg pláne - csinosan és igényesen megjelenni akárhol.

#slampos anyuka
2012. dec. 21. 22:53
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
100%
Gyerek előtt 2 naponta mostam hajat. Most hetente egyszer, a többin szárazsampont használok. 14 hónapos, heti két napot dolgozom, férjem pedig a másik 5 napot végig dolgozza. Tehát ha úgy vesszük, teljesen egyedül vagyok a gyerekkel. Arra nincs lehetőségem, hogy egyedül menjek kakálni a wc-re....
2012. dec. 22. 15:56
 22/50 anonim ***** válasza:
37%
Mindenki a sminkkel jön, mintha attól lenne valaki ápolt. Nem a sminktől meg a tűsarkútól, a körömlakktól lesz valaki csinos, hanem attól, ha jó formában van a teste és jó állapotban van a bőre, az arca. Lakkozhatod a körmöd meg sminkelhetsz, melíroztathatsz ezerrel, ha egy szétfolyt tehén vagy 20 kiló plusszal, az úgyis ordít egy km-ről.
2012. dec. 22. 17:02
 23/50 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem +20 kilóval is érezheti valaki jól magát! Ha van egy-két-három gyönyörű gyereked, szerető férjed, aki elfogad olyannak, amilyen vagy, akkor miről beszélünk?

Nyilván nem arról beszélek, hogy igénytelennek kell feltétlen lenni.

Nekem 2 gyermekem van, 4 éves és 11 hónapos. 20 kiló plusz van rajtam, tornázni nincs időm, hogy leadjam a felesleget, a hajamat heti 2-3-szor megmosom, az arcbőrömet minden reggel és este ápolom. Akkor most nekem marha sok időm van magamra?

2012. dec. 22. 21:43
 24/50 anonim ***** válasza:
31%
Az lehet, h te már beletörődtél a plusz 20 kilóba, de attól még az slampos, elhanyagolt. Bocsánat, de ez az igazság, akkor is, ha a férjed nem meri az igazat megmondani neked, vagy épp azt mondja, így tetszel neki, közben meg a vékony nőket lesi a neten vagy az utcán.
2012. dec. 23. 11:15
 25/50 anonim ***** válasza:
90%
Talán ismered a férjét?:) Miért zavar ha valaki boldog a saját bőrében? Kit érdekel, ha az slampos? A többi nőt, akik irigylik a boldogságot, és azt, hogy egyesek képesek kibékülni magukkal. A te férjed elhagyna, ha meghíznál? Már nem tetszenél neki? Akkor elég rossz embert választottál! Undorító, ahogy a nők egymással viselkednek. Ott van a gyerek, a férj, a meló, a háztartás, de a legtöbb időt az veszi el, hogy egymás külsejével foglalkoznak.
2012. dec. 23. 11:31
 26/50 anonim ***** válasza:
92%
Mert egy nőnek a szülés után a gyereke az első, egy kis baba állandó elfoglaltságot jelent, a nap huszonnégy órájában figyelni kell, gondoskodni rólla, mellette vezetni a háztartást. Attól mert nincs lakk a körmükön vagy nem festik a hajukat hetente, még nem lettek ígénytelenek. Egyszerűen az ilyesmi már nem lesz olyan fontos. Akinek pici gyereke van, annak átrendeződik az élete, és már nem az számít hogy ő szép és csinos legyen, hanem hogy a kicsinek meg legyen mindene.
2012. dec. 23. 13:51
 27/50 anonim ***** válasza:
100%

egy gyerekkel a nap 24 órájában foglalkozni kell + háztartást vezetni és lehet hogy valaki fáradékonyabb, nincs ereje még a külsejével is törődni.

mondjuk én olyan vagyok hogy félholtan is kifestem a szemöldököm, nem bírom hogy ritka és még szőke is... meg alapjáraton utálom a melegítőt, egyszerűen rondának érzem magam bennük meg akármilyen kinyúlt dologban

szóval nekem streccsnacik vannak, meg gumis derekú, rugalmas anyagú nacik amik feljönnek 10 +kilóval is.

van pár hosszabb bő pólóm, hátha nem jönnének majd rám a passzentosak(vagy folyton idegesítenék a melleimet, amik mindenre érzékenyek)... szóval nem hatna meg hogy emiatt slamposnak tartanának.

vagy a hajlenövés... alapból sötétszőke vagyok, világosabbra festetek kicsit, de hát ha valakinek az feltűnik akkor tényleg csak kötekedni akar

vagy mert babakocsitoláshoz nem a 20 centis sarkú, Victoria Beckham-es cipőmet veszem fel hanem a laposabb kis elegánsat

szerintem akkor nem az számít.

az egyetlen ami szerintem borzalmas: a zsíros haj, a katasztrófális karikák a szem alatt. ezeket összesen fél óra eltűntetni, nehogy már valakinek ennyi ideje ne legyen ha utcára lép.

2012. dec. 23. 18:17
 28/50 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mit értesz slampos alatt. Ha azt, hogy nem jár hetente fodrászhoz, hogy nem fér bele a 36-os ruhába, hogy nincs sminkelve, hogy nem "szépen" van mindig felöltözve és hasonlók: egyrészt ennek kemény anyagi okai is vannak, másrészt nincs idő rá. Bár babája válogatja, az én gyerekem mellett kb. 1,5 éves koráig nem tudtam hajat mosni sem, csak ha valaki ott volt még. Örültem, ha wc-re ki tudtam menni amikor egyedül voltam vele. Ennek ellenére nem érzem, hogy slampos lettem volna, minden reggel-este mostam fogat, arcot, használtam arckrémet, fésülködtem, hát a hajmosás az ritkult (a hajam meg sajnos sokkal könnyebben zsírosodóvá vált terhesség után), de használtam szárazsampont. Viszont a havi hajfestés elmaradt, visszafestettem az eredeti színére, és évente 2-3-szor beszínezem, csak hogy szebb legyen. Körmeim általában rövidek, nincs is időm manikűrözni, meg a gyerek mellett így praktikus. Amíg a kicsi bukós volt, addig direkt a legócskább ruhákat vettem fel otthonra, mert napi 3-4-szer tuti lebukott, sokszor a nadrágom is olyan lett, és nyilván nem a sokezres farmert vagy szövetnadrágot akarom tönkretenni mindennapos mosással (hozzáteszem, a férjem is rögtön átöltözött "játszóruhába" hogy hazajött, mert a kicsi őt sem kímélte, szóval otthon együtt slamposkodtunk ilyen szempontból). Mondjuk utcára sose mentem ki így, oda felöltöztem rendesen. Most 22 hós a fiam, mostanában kezd jelentősen több időm lenni magamra, de tavaszra várom a másodikat így kezdődik minden elölről. Engem zavarna, ha fésületlenül, szakadt macinaciban látnának az utcán, de simán el tudom képzelni, hogy van kismama aki a szülés utáni hetekben annyira fáradt, hogy csak aludni akar amikor a baba éppen hagyja. Nekem volt segítségem az első hetekben, így én szerencsés vagyok, mert akkor is jutott némi idő azért magamra, de ha valakinek nincs segítsége egyáltalán, akkor lehet, hogy tényleg ereje/ideje sincs egyáltalán felöltözni. Baj szerintem akkor van, ha ez az állapot tartósul, szóval már akkor sem foglalkozik magával az anyuka, amikor már lenne rá több ideje, meg pénze. Illetve hát akkor baj, ha neki vagy a férjének baj, ha mindketten jól érzik magukat úgy is, akkor nekem nem baj. :)
2012. dec. 23. 23:06
 29/50 anonim ***** válasza:
78%
Akinek annyira fontos az alakja, vagy hogy szép legyen a körme, divatos a ruhája, állandóan frissen festett a haja, az nem szüljön gyereket. Mert nem hiszem hogy érteni és érezné a fontossági sorrendet.
2012. dec. 24. 13:22
 30/50 anonim ***** válasza:
86%

11:15-ös válaszoló, már ne haragudj, de elég bunkó vagy.

Rajtam 15 kilóplusz van kábé. Sajnos hízásra hajlamos alkatom van. A terhességem előtt 9 évig versenyszerűen kajakoztam és heti 15 órát edzettem. Ennyi edzés mellett tudtam szinten tartani magam. És talán tudod, hogy ez a sportág mekkora hajtással jár télen-nyáron. Sajnos egyedülálló anyuka létemre már nincs heti 15 órám edzésre, ugyanakkor mégsem nevezném "slamposnak" magam, mert a hajam, bőröm ápolt, a testalkatomhoz ideális ruhákat (nem kinőtt mackó) hordok. Ítélj el, ezzel a te szegénységi bizonyítványodat mutogatod.

2012. dec. 25. 01:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!