Van itt olyan kismama, aki -9 es vagy annal erosebb dioptriaval huvelyi uton szulhetett?
Enyém csak -4,5 és -5-ös, nekem is azt mondták anno szülés előtt, hogy csak a szemorvos tudja megállapítani. Egyébként a védőnő engem is ijesztgetett azzal, hogy császár lesz, a nőgyógyász meg azt mondta, hogy szerinte nem lesz semmi gond. Végül rendesen, hüvelyi úton szültem. Szüléskor a doki annyit mondott, hogy csukott szemmel nyomjak.
Mindenképp menj el szemorvoshoz és ne félj!
Boldog babavárást!
Én "csak" -7.75 dioptriával szültem, természetes úton.
Az orvosom a szülés előtt pár héttel azt mondta: próbáljuk meg simán, ha látja, hogy megy, akkor így lesz, ha viszont azt látja, hogy túlságosan kockázatos lenne (pl. nem tágulok ki megfelelően, rossz a baba közérzete, vagy már ki vagyok merülve, illetve egyéb indokok) akkor császár. Annyit "írt elő", hogy kérjek epidurális fájdalomcsillapítást. Az epivel tényleg nagyon jól és szinte fájdalommentesen ment a tágulás, így 3 nyomásra meg is lett a kisfiam (persze egy kis szülésznői rásegítéssel :-)). Mindez annak ellenére volt, hogy nagy, közel 4 kilós babám lett, sőt, előtte az uh-n 4225 g-ra becsülték.
Mindenesetre a döntő az, hogy:
- a szemészorvos milyen véleménnyel van a szemed állapotáról,
- mennyire tágulsz ki a vajúdás során.
Viszont ha császározni kell, akkor biztos hogy azért, mert így biztonságosabb nektek!
szia
nekem -4.5 és -5-ös a szemem kontaklencsét hordok és természetes úton szültem.ugy hogy bennt voltak a lencséim hogy lássak is valamit.szerintem nem lesz gond de azért kérdezd meg a szemészorvosodat.egyébként szülésnél csukva kell lennie a szemnek mert különben leválhat a retina az erőlködéstől én igy tudom de nálam nem volt gond.sok szerencsét a szülésnél és ne aggódj!!!
koszonom szepen a te valaszodat is! megyek 1-2 honappal a kiirt elott szemeszetre es ok fogjak eldonteni, azt mondta a nogyogyim. remenykedek, hogy en is termeszetes uton szulhetek.
boldog babazast neked!
voltam dokinal, megvizsgalt es nincs akadalya a termeszetes szulesnek, mert teljesen ep a retinam!
koszi a hozzaszolasokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!