Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van így ezzel más is?

Van így ezzel más is?

Figyelt kérdés
Van egy pont ahol mindenki úgy gondolja, hogy soha többet nem szül. Ez az érzés a gyermek megszületése után pár órával, pár nappal elmúlik. Nekem miért nem? Már eltelt azóta elég sok idő, de még mindig pontosan vissza tudom idézni a fájdalom minden egyes percét, és biztos vagyok benne, hogy soha többet nem akarom megélni. Ha visszagondolok a szülésre, még mindig megráznak az emlékek. Komplikácómentes szülés volt, utána nagyon gyors gyógyulással. Mégis olyan mély nyomott hagyott bennem a dolog, hogy soha, senki nem tudna rávenni mégegyszer. Nem azt mondom, hogy nem érte meg, mert imádom a gyerekemet. Csak szomorú vagyok, mert szeretnék még gyerekeket, de félek, hogy ez a rossz érzés nem fog elmúlni. Van így ezzel más is?
2012. nov. 22. 14:50
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 8 hónap telt el a szülés után, amikor már tudtam könnyek nélkül is beszélni róla.

Sürgősségi császárom volt, nem sikerült az érzéstelenítés, végigordítottam a műtétet, utána fél évig depressziós voltam, pszichiáter kezelt.

Sokáig azt mondtam, nem biztos, hogy mégegyszer nekifutnék.

Most lesz 3 éves a ksifiam, tervezzük a kistesót, már orvosnál is voltunk, hogy zöld lámpát kapjunk.

Hidd el, szép lassan felülkerekednek a jó emlékek, ha szeretnétek még gyereket, meg fogod érzeni, mikor jött el az idő!

2012. nov. 22. 14:55
 2/9 krisztivan ***** válasza:
Szerintem amíg Te nem engeded el a rossz emlékeket addig azok bizony élni is fognak:-(( Sajnálom,mert szerintem a szülés az egyetlen olyan fájdalom ami megéri,bármilyen nehéz is.Nekem nagyon nehéz szülésem volt,komplikációval utána is még,de tervbe van a tesó.Nézz rá a gyermekedre és gondold azt,hogy itt a végeredmény,ilyen nyereményért bizony megéri"fáradozni":-))Ingyen nem adják:-))
2012. nov. 22. 14:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan így voltam, hogy biztosan nem szülök mégegyszer kb. a kisfiam 3 hós koráig, azóta meg már alíg várom a következőt:)
2012. nov. 22. 15:07
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én pont ebben vagyok!

Sürgősség császár, ráadásul a pici egy kicsit hipotón lett, ezért tornára kellett járunk majdnem egy évig, ahol hellyel-közzel végighallgattam minden héten a gyerek ordítását. Plusz aggodalom, hogy vajon helyre fog-e jönni, fog-e mászni stb.

Helyre jött, tornára már csak a kontroll miatt járunk, minden rendben ,de bennem olyan mély nyomott hagyott az egész, hogy mondtam a férjemnek, nem biztos,hogy szeretnék mégegyet szülni!

Félek a komplikációtól, hogy esetleg beteg lesz stb.

2012. nov. 22. 15:22
 5/9 anonim ***** válasza:
szülés után nekem is ilyen érzésem volt, most 3 hete hogy szültem és már gondolatban néha tervezem a kistesót :-) na nem azonnal, hanem majd ha itt lesz az ideje. Természetes úton szültem érzéstelenítés nélkül, tény hogy nagyon fájt, tény hogy ott és akkor azt hittem hogy ezt túl sem lehet élni, de most hogy itt van a pici, valahogy erősebb érzés anyának lenni mint amennyire a szülés fájt. Persze, hogyne fájt volna, de az egy pár óráig tart csak, amit meg cserébe kapsz, az sokkal tovább.
2012. nov. 22. 16:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Mindkét terhességem vége felé, amikor már nagyon nehéz volt, felvetődött bennem, hogy elég. De a második gyermekem születése pillanatában úgy éreztem, hogy újra és újra átélném!
2012. nov. 22. 20:56
 7/9 anonim ***** válasza:

Hosszú vajúdásom volt ami a finisben császárral végződött :( Sokáig úgy voltam vele,hogy nem lesz 2. de annyira vágyunk rá,hogy jövőre megpróbáljuk.DE hihetetlenül félek a hosszú vajúdástól,félek megint megszenvedek vele.De mindezek ellenére megpróbálkozok majd a természetes szüléssel,és reménykdek benne,ha nem megy nem fognak ennyi ideig szenvedni hagyni.

Azt hittem csak én nem tudom feldolgozni...de látom más is van hasonló helyzetben...

2012. nov. 22. 21:16
 8/9 anonim ***** válasza:
27 hónapos a lányom. sos koraszülésem volt császárral 32.héten. mai napig sírok ha beszélni kell róla. igaz én az orvosokban nem bízok már. azt hittem majd az idő meggyógyítja a rossz emlékeket, de nem...
2012. nov. 22. 23:38
 9/9 szsuzs ***** válasza:
amikor az elsőt szültem halálfélelmem volt, és utána is azon filóztam egész éjjel, hogy nem normális az ember, hogy ezt még 1x vállalja...csodálkoztam, hogy hogyhogy nem halt ki az emberiség. mikor kitoltam a nagyiknak a gyereket, mondtam, hogy jól nézzék meg, több nem lesz... aztán elkezdtem magam hibáztatni, hogy nem voltam elég agilis a szülés alatt és nem követeltem ki a fájdalomcsillapítást. majdnem 2 év telt el, mire bevállaltam a 2-at, és eldöntöttem, hogy nem hagyom magam, hogy újból úgy történjen meg... nem volt annyira gáz, mert béreltem egy mamatens készüléket, ami hihetetlen sokat segített, eda-ra viszont nem volt idő, így mégis kudarcként éltem meg kicsit. Most a 3-at várom, és rettegek a szüléstől... olyannyira, hogy az elején szó szerint vizsgadrukk volt rajtam, és nem voltam biztos abban sem, hogy végig bírom csinálni. de megint kezd belém visszatérni a remény, hogy van választásunk, nem kell újra úgy lenni, mint először... szóval vhol eltemetve sztem sosem múlik el. csak a határainkat feszegetjük. De! össze sem hasonlítható az 1. és a 2. szülésem. az első mondjuk 1000-es skálán 1100 volt, a 2. mondjuk 200. És mégis félek. próbálj beszélgetni ismerősökkel, barátokkal, védőnővel, pszichológussal talán segít.
2012. nov. 23. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!