Margitkorházba ki szült mostanában?
Én jún. 25-re vagyok kiírva, de én fogadott orvosnál szülök, már a másodikat, és úgy tapasztaltam, hogy minden orvos és szülésznő nagyon kedves és odafigyelő. Értik a dolgukat, és még a fogadott orvosnak sem ciki kikérni a másik doki véleményét, ha esetleg vmiben bizonytalan. A nem fogadott szülésznő pedig ott maradt végig velünk az első szülésnél, pedig lejárt a munkaideje!
Az ismerősöm februárban szült, végül császárral, de azt mondta profik voltak mindannyian!
Szóval a részemről maximális a bizalom!
34hetes km
Szia!
Én nem éppen most (8 hónapja) szültem ott, elvileg fogadott orvos nélkül mentünk volna neki a szülésnek, csak a 38. héten derült ki, hogy császároznak, mert nem fordult be a bébi. Aztán végül az császározott meg, akihez jártam terhesgondozásra. De tényleg mindenki segítőkész, rendes az összes orvos, csecsemős, nővér...
Miért kérdezed?
Szia! Tegnapi első vagyok!
Még nem pakoltam össze a csomagot, de már apránként szedegetem össze a cuccokat. Jövő hét kedden megyek az első ctg-re, akkor fogok megkérdezni egy szülésznőt a bevihető v. kötelező cuccokról. Leírom, amit eddig gondoltam, aztán jövő héten esetleg kiegészítem:
- két elöl mélyen gombos hálóing ( egy a szüléshez, egy utána)
- köntös, papucs
- Tena betét ( nagy)+ Tena eldobható bugyi
- víz, szőlőcukor, homeós bogyók a szüléshez
- tusfürdő, intim mosakodó, intim törlőkendő, wc ülőke papír, domestos kendő ( lehet ez túlzás, de nagyon érzékeny vagyok a kórokozókra)
- Aloe first és sebgél a gátmetszésre
- mellbimbó kenőcs, szoptatós melltartó, melltartó betét, mellszívó
- szokásosak: evőeszköz, pohár, wc papír, törölköző stb.
- a babának egy vékony pamut kiskesztyű, hogy ne karmolja össze magát, mint a kislányom 5 éve
- azt még nem tudom, hogy a babának kell-e bevinni pelust, krémet meg ilyesmit, de egyelőre odakészítem
- hazahozáshoz: Egy hosszúu. meg egy rövidu. body- időtől függ, egy ujjatlan rugi, vékony kissapi, vékony pléd
Ennyi jutott eszembe, majd még jelentkezem!
Már 2x szültem ott (9 éve és 10 hete) és mindennel, mindenkivel meg voltam elégedve.
Volt fogadott orvosom, szülésznőm nem, minden rendben zajlott, ráadásul aznap nappal csak én szültem.
Másodszor a rossz vérképem miatt nagyobb figyelmet is kaptam (meg vért).
A csecsemősök is rendesek ,elmondtak minden nap mindent a babáról, megmutatták, hogy kell pelenkázni (lánynál mit kell csinálni, mert az első gyerekem fiú) köldökcsonkot ápolni.
Első éjjel bent alszanak a babák, utána kint vannak veled, de bármikor betolhatod.
Pelust kell vinni, ami megy a közösbe és minden nap adnak pár darabot, de még kérhetsz.
Ruhát kapnak a babák, de ha azt szeretnéd, hogy a sajátjában legyen, akkor vihetsz.
Kórtermi látogatás- hál istennek-nincs, kitolhatod a babát egy üvegajtóg, ill. te kimehetsz.
Szia! Ahogy ígértem, jelentkezem, Tegnap voltam streptococcus szűrővizsgálaton, meg ctg-n, két szülésznővel is találkoztam, egy kis fiatallal, meg egy kb. 40-essel, de mindkettő nagyon kedves és figyelmes volt. A kisfiam végig viháncolt a ctg alatt, állandóan keresni kellett, elmozdult, de ők mindvégig türelmesen, kedvesen foglalkoztak velem.
Rákérdeztem a listámra, azt mondták minden jó, a babának csak pelust és popsitörlőt kell vinni, meg ha akarsz, saját ruhát.
35hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!