Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki a Kenézyben szült - volna...

Aki a Kenézyben szült - volna pár kérdésem, amire eddig nem találtam választ?

Figyelt kérdés

Adnak-e beöntést szülés előtt?

Ha kéred veled maradhat-e a baba éjjelre is?

2011. máj. 5. 09:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Első vagyok,akkor folytatom:)

Az első gyereket a klinikán szültem,a csecsemősökkel nagyon meg voltam elégedve.Egy fokkal kulturáltabb higiéniai szempontból,bár ott a szülőszoba szörnyű.

A Kenézyben a gyermekágy vmi hányinger,takarítanak ugyan,de hát 200 éves minden berendezés,a fürdő viszont szó szerint mocskos,több évtizedes elkoszolódott vízkő van a zuhanyzóban.Én azt csináltam h zuhanyzás előtt átmostam a csapokat meg a zuhanyrózsát nehogy összeszedjek vmit.

Babás szobában reggel 6-tól este 9-ig veled van a baba,de nem igény szerint szoptatod,hanem 3 óránként.Ilyankor érte jönnek megmérni,és szopi után is megmérik,majd visszahozzák és megmondják mennyit szopott.Ha aludt a baba és keveset szopott,akkor adnak pótlást.Szóval ha szoptatási problémák vannak,az a kórházban kezdődik.Nekem is erőltették a bimbóvédőt,mert befelé fordul a bimbóm,nem is segítettek h megtanuljon így szopni,rögtön b.védőt kértek h hozassak.Most nem szopik,hanem fejem mint a hülye.Ha délután 4 előtt szülsz,akkor az már 1 napnak számít és azzal együtt összesen 4 nap a kötelező.Ha gyógyszer kell a babának v neked akkor több.Márciusban volt vmi góc az újszülött osztályon sztem mert minden 2. baba antibiotikumot kapott.Remélem ez már megszűnt.De az anyukákra fogták h a szülőcsatornában fertőződik a gyerek.Na ja...De a klinikával összevetve,nem bántam meg a Kenézyt,ezek ellenére is jobb mint a klinika.

2011. máj. 6. 09:35
 12/21 A kérdező kommentje:

Hát el vagyok képedve!

Mintha az őskorról írnál!

Minek méregetik azt a babát annyit? Nem elég, ha szépen fejlődik? És ha nem éhes belenyomják erővel a pótlást?

Ez már terror!

Ha pedig veled van és hamarabb éhes - hogy tudod megtenni, hogy ne etesd meg? Ha meg megeteted akkor baj van belőle?

Tényleg: rád szólnak, ha megeteted hamarabb?

2011. máj. 6. 09:52
 13/21 anonim ***** válasza:

Igen,a babás rendszer nagyon rossz.Én sosem ébresztgettem a lányom mert eltelt a 3 óra,evett ha felkelt v éhes volt,mindig szépen fejlődött.A 8 hetes babám múlt éjjel 11 órát átaludt,nem keltettem fel és nem is fogom,alvásra legalább olyan szüksége van mint evésre.Reggel 5kor felkelt evett,tök jól van.

Én megcsináltam h nem evett,elvitték,mentem utána h mi van már,miért nem hozzák,erre mondták h hát egy grammot nem szopott,nem éhezhet,pótlást adnak,majd hozzák.De mondom tele a mellem,majd megszoptatom ha felkel.Azt mondták h akkor elcsúszik az evés,meg kimarad egy kaja.Ordítani tudtam volna!!!!!Ezt a baromságot.És ha kimarad???Amúgy meg nem kimarad hanem később eszik.Ennyi.Csak sajnos ott ez a házirend,be kell tartani,nagyon nem ugrálhat ez ügyben az ember.Viszont a csecsemőst nem túl finoman kiküldtem a szobából mikor nyomkodta a gyerek hónalját.Megnyomkodnám én neki,de lehet egy hétig kezelnék.1-2 rendes csecsemős van,volt egy csaj,kis szőkés göndöres,mindig feltűzve hordja a haját,na az imádja a kicsiket,annyira kedves.De van egy idősebb,már az utcáról érezni a parfümjét,őszes,de nagyon igényes,na ő a Madame:Dígy hívtam,mindenki fölé képzeli magát,azt hiszi ő az atyaúristen.Na őt küldtem melegebb éghajlatra.Úgy fogja a gyereket mintha vmi darab kenyér lenne:(

2011. máj. 6. 11:18
 14/21 anonim ***** válasza:
Mi a fenének kell lepontozni az embert?????Ezek a tények.
2011. máj. 6. 11:20
 15/21 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Még azt lehet, hogy el is viselném, hogy 3 óránként ébresszem, amíg bent vagyunk a kórházban. De mi van ha hamarabb éhes? Hagyjam sírni, mert még nem mérték le? Hát ez már nekem sok!

Ami pedig a lepontozást illeti: biztosan más kérdésnél pontoztak le, mert én még nem pontoztam.

Remélem még kapok válaszokat... Amúgy sem szoktam lepontozni senkit aki hasznos válaszokat ad, csak azért mert őszinte. Úgyhogy nyugi, nálam nem lefele, hanem felfele fog menni a pontszámod.

2011. máj. 6. 11:35
 16/21 anonim ***** válasza:

Míg bent vagytok,nagyon pici a baba,nem lesz sokkal hamarabb éhes.De ha babás szobát kérsz,kérheted hamarabb egy kicsit h mérjék le mert megszoptatnád.Negyed-fél órával hamarabb kérheted ha nagyon sír.Csak legyél baromi határozott mert zsebre raknak.Az a pár nap kibírható,nekem azért volt nagyon rossz mert 4 helyett majdnem 9 napot voltunk.Duplán kaptam a "jóból".Otthon úgyis mindent úgy csinálsz majd ahogy te akarod meg a kicsi,csak kell egy kis idő míg átáll majd a baba,szokatlan lesz neki,de jobb:)

Nagyon könnyű szülést kívánok Neked,majd írd meg mi volt.

Amúgy nem is rád gondoltam h lepontoztál:)

2011. máj. 6. 11:45
 17/21 anonim ***** válasza:
Fejned tuti h kell főleg reggel meg főleg ha belövell a tej,különben becsomósodik a melled aztán kész.Én így jártam pedig fejtem mint a hülye minden szopás után,na akkor kértem ki 1x éjjel h hozzák ki ha felébred,mert a mellszívó nem szívta ki.Hanem a gyerek úgy szívott h a hátam behorpadt.De a becsomósodott tejcsatornát szépen kiürítette,bár utána éjjel 2kor még 20 ml-t ki tudtam szívni.Ez a szoptatás is egy külön fejezet:)Ráadásul azért is jó ha kifejed,mert utána ha leadod amit kifejtél,akkor tápszer meg tea helyett legalább a saját tejeddel pótolnak.Szerencsére nekem mindig volt a hűtőben,így azt kapta éjszakára is.
2011. máj. 6. 12:10
 18/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszi, hogy időt szántál rám!
2011. máj. 9. 06:42
 19/21 anonim ***** válasza:

Szívesen!

Szép szülést és jó babázást:)

2011. máj. 9. 09:37
 20/21 A kérdező kommentje:

A Kenézyben szültem. Nagyon meglepett minden. Annyi rémhir terjengett, de végülis minden rendben volt...

A babát éjjelre is velem hagyták (én kértem és nem kellett adnom semmit , egyszerüen megengedték), nem kellett órára szoptatnom, csak a reggel 6 órási szopit kellett tartanunk, mert azt lemérték. A csecsemősök nagyon rendesek és segitőkészek voltak. A bent töltött idő alatt csak egy csecsemős nővér volt, aki nem volt valami kedves...

A doki pedig erre született. Kedves, türelmes, valódi támasz volt a szülés alatt. Már több nőgyógyászt ismertem, de egyik sem kezelt ilyen határozottsággal és ilyen bátran egy helyzetet.

Egyszóval ha újra élhetném az eddigieket, a Kenézyt választanám és Dr Tarczalit!

2011. júl. 30. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!