Mit értetek gátvédelmes szülésnek?
Hasonlo a tortenetem, mint az utolso valaszolonak.
En harom honapja szultem gatvedelemmel. 35. hettol hasznaltam gatmasszazs olajat, a ferjem masszirozta es kenegette a gatat naponta 5-10 percen at, szinten szedtem homeos bogyot (Caulophyllum) es ittam malnalevel teat. A szulesznom szinte csak gatvedelmes szuleseket vezet, tehat volt tapasztalata, tolofajasok kozben o is folyamatosan kenegette a gatat, a huvelyemet, a baba fejet, valamint a mehszajat es a huvelyemet igazitgatta a baba fejehez. Fontos, hogy a tolofajasoknal csak kicsit kellett nyomni tobbszor egymas utan, koztuk szunet, a fajasok veget el kellett hihegni (nemtom mashogy kifejezni). Ekkor igazitgatta a szuleszno a dolgokat a babahoz, valamint idot kaptak a szoveteim, hogy taguljanak. Az nem jo, ha hirtelen robban ki a baba, mert akkor nagy esellyel repedes lesz belole. Tehat a gatvedelmes szulesnel a kitolasi szakasz altalaban tovabb tart, tobb tolofajast meg kell varni, metszesnek a legtobb baba 2-3-4 fajasra kicsusszan.
Sikerult a gatvedelem, se nem vagtak, egyaltalan nem repedtem, a baba feje sem deformalodott, megcsak meg sem karcolodott utkozben, pedig olyan is elofordulhat (bar ilyen metszesnel is van). A fiam 3700 gramm volt, 55 cm, 36 cm-es fejkorfogat, tehat teljesen szep meretu baba volt, nem kicsi, ez az elso szulesem volt, megis sikerult.
Sokan attol felnek, hogy ha nem vagnak, akkor nagy repedes lehet a vege, ami jobban faj, nehezebben gyogyul. Szerintem ettol azert nem kell felni, mert ha a doki, szuleszno ugy erzi, hogy a szovetek nem eleg tagulekonyak, vagy kitapintja a baba fejet es tul nagynak itelik, akkor nem ragaszkodnak koromszakadtaig a vedelemhez. Alapvetoen ott van az ollo es ha kell, akkor vagnak, nem varjak meg, hogy az ember koldokig repedjen.
Ami meg nagy tevedes az az, hogy ha a no gatvedelemmel szul, akkor a huvely kitagul. Szules utan ot hettel az enyem mar olyan volt, mint baba elott, minden funkcioja a regi, semmiben sem vagyok masabb, mint voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!