Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit értetek gátvédelmes...

Mit értetek gátvédelmes szülésnek?

Figyelt kérdés
2009. febr. 19. 16:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Gátvédelem= megpróbál a szülésznő segíteni abban, hogy ne repedjen fel a hüvely és a végbél közötti részed (gátad) kitolásnál és ne kelljen vágni. Ezt olajos kendővel, vattával teszi. De te is elősegítheted a munkáját avval, hogy használsz gátmasszázs olajat a 34. héttől. Heti két- három alkalommal 5-7 percig kell az olajat bemasszírozni a gát területére.
2009. febr. 19. 16:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Azt,hogy nem vágják!
2009. febr. 19. 16:15
 3/6 anonim ***** válasza:
82%
Nekem első baba volt,a 3-nál elméletileg már nem kell vágni,engem vágtak,de közben gátvédelem is volt,tehát csak kicsit kellett vágni.
2009. febr. 19. 16:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A gátvédelem sem biztosíték arra, hogy nem vágnak! Viszont nagyobb eséllyel el lehet kerülni! Én is szeretnék gátvédelmet, szülés előtt pár héttel gátmasszázsolajjal (sok helyen lehet kapni) kenegetni kell a gátat, mint ahogy ezt már előttem is leírták. A szülésznő is a vajúdás közben csinálhatja. Nagyon sokat számíthat!
2009. febr. 19. 17:21
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Éppen ma, hogy 20 napja gátvédelemmel szültem a 2 gyermekemet! Igen, kenegetni kell a gátat masszázsolajjal. Én a 35. héttől így tettem, ill. a homeopátiás vajúdáskönnyítő golyócskákat is szedtem a 36.héttől,ill. mályvateát is ittam. Ezen kívül volt egy csodás szülésznőm, aki nagyon sokat segített. Az olajjal kenegette, a kezével lefejtette a méhszájat....és megszületett egy gyönyörű 4 kg-os 56 cm-es kisfiú!!!
2009. febr. 19. 17:25
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Hasonlo a tortenetem, mint az utolso valaszolonak.

En harom honapja szultem gatvedelemmel. 35. hettol hasznaltam gatmasszazs olajat, a ferjem masszirozta es kenegette a gatat naponta 5-10 percen at, szinten szedtem homeos bogyot (Caulophyllum) es ittam malnalevel teat. A szulesznom szinte csak gatvedelmes szuleseket vezet, tehat volt tapasztalata, tolofajasok kozben o is folyamatosan kenegette a gatat, a huvelyemet, a baba fejet, valamint a mehszajat es a huvelyemet igazitgatta a baba fejehez. Fontos, hogy a tolofajasoknal csak kicsit kellett nyomni tobbszor egymas utan, koztuk szunet, a fajasok veget el kellett hihegni (nemtom mashogy kifejezni). Ekkor igazitgatta a szuleszno a dolgokat a babahoz, valamint idot kaptak a szoveteim, hogy taguljanak. Az nem jo, ha hirtelen robban ki a baba, mert akkor nagy esellyel repedes lesz belole. Tehat a gatvedelmes szulesnel a kitolasi szakasz altalaban tovabb tart, tobb tolofajast meg kell varni, metszesnek a legtobb baba 2-3-4 fajasra kicsusszan.

Sikerult a gatvedelem, se nem vagtak, egyaltalan nem repedtem, a baba feje sem deformalodott, megcsak meg sem karcolodott utkozben, pedig olyan is elofordulhat (bar ilyen metszesnel is van). A fiam 3700 gramm volt, 55 cm, 36 cm-es fejkorfogat, tehat teljesen szep meretu baba volt, nem kicsi, ez az elso szulesem volt, megis sikerult.

Sokan attol felnek, hogy ha nem vagnak, akkor nagy repedes lehet a vege, ami jobban faj, nehezebben gyogyul. Szerintem ettol azert nem kell felni, mert ha a doki, szuleszno ugy erzi, hogy a szovetek nem eleg tagulekonyak, vagy kitapintja a baba fejet es tul nagynak itelik, akkor nem ragaszkodnak koromszakadtaig a vedelemhez. Alapvetoen ott van az ollo es ha kell, akkor vagnak, nem varjak meg, hogy az ember koldokig repedjen.

Ami meg nagy tevedes az az, hogy ha a no gatvedelemmel szul, akkor a huvely kitagul. Szules utan ot hettel az enyem mar olyan volt, mint baba elott, minden funkcioja a regi, semmiben sem vagyok masabb, mint voltam.

2009. febr. 19. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!