Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után velem legyen a...

Szülés után velem legyen a baba vagy külön?

Figyelt kérdés
Még van sok idő addig, de már gondolkodtam ezen is. A sógornőm szerint jobb, mert élvezte, hogy vele volt a csöppség. Figyelhette minden rezdülését. Mivel mindketten elfáradtak szülés alatt, ezért ő is tudott pihenni és a babó is sokat aludt. Szerintetek?
2009. jan. 20. 18:20
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Bocsi, hogy ne legyen félreértés! A kórházban értem. Mert itthon persze mellettem lesz. :)
2009. jan. 20. 18:21
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!császárral szültem és nekem a babát mindig behozták,még akkor is amikor napokig nagyon rosszul voltam.Én örültem,hogy mellettem van,de sajnos alig bírtam ellátni.Két szobás kórteremben feküdtem és oda csak akkor hozták a babát éjjelre,ha te kérted.Volt egy szobás is,de azért fízeteni kellett volna elég sokat!

1 hós baba anyukája

2009. jan. 20. 18:29
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

én 1 percet sem tudtam volna aludni(pihenni)ha nincs mellettem!!mert nemtudom h láttad e h mibe kell rakni a babát a korházba de szerintem igy sokkal praktikusabb...

: )

2009. jan. 20. 18:31
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Velem is éjjel nappal ott volt a babám, de el sem tudtam volna képzelni, h. ne így legyen. Bármikor megszoptathattam, így a tejcsi is hamarabb beindult. Nem beszélve arról, hogy egyfolytában gyönyörködtem benne, és ha felébredt rögtön láthatott engem, ha sírt mert éhes megszoptathattam. Akivel nincs ott annak a gyereke lehet, h. szopi után 2 órával már sír, mert cicire, anyára van szüksége, de csak 3 óránként viszik szopizni őket. Én ezt nem tudtam volna elviselni. Így hamarabb össze is szokik a mama és a baba, egymásra tudtok hangolódni, már odabent a kórházban.
2009. jan. 20. 18:44
 5/12 A kérdező kommentje:

Nagyon szeretném, ha mellettem lehetne. Úgy érzem, akkor kicsit hamarabb összeszokhatunk. Persze azért attól is függ, hogy milyen szülésem lesz. :)

A sógornőm kint szült Ausztriában. Mellette volt a pici és tök jó volt, hogy amikor bementünk meglátogatni, már alig fél naposan foghattam a kislányát!

Köszönöm a válaszokat!

2009. jan. 20. 18:53
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy bírtam volna ki, ha nincs mellettem a fiam. Ugyanazért, amit előttem is írtak. Lehet, hogy én fáradt vagyok szülés után (bár nem voltam, vagy legalábbis nem éreztem), de ha Neki szüksége van rám és sír, de nem vagyok ott... Ezt nem tehetem meg vele.

Egész nap gyönyörködtem benne; éjjel, ha sírt, cicizhetett, és nem zavart, hogy ezért nem alszom, ő ennél sokkal fontosabb volt nekem. (Persze most is az)

2009. jan. 20. 19:25
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyik kolléganőmtől kérdeztem, ő kimondottan örült, hogy nem volt mellette a baba első éjszaka, mert nagyon nehéz és kimerítő szülése volt, és kellett neki az az egy éjszaka nyugodtan, amit egyedül átaludhatott.

Bár valahol megértem az álláspontját, de én tuti, hogy akármilyen fáradt leszek, akkor is magam mellett akarom tudni a kisbabámat, és egy pillanatra se akarom, hogy elszakítsanak tőle - tudni akarom minden pillanatban, mi van vele, hogy jól van.

2009. jan. 20. 20:40
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
4 gyermekem van. Amikor az eső született, még nem voltak babás szobák, így ő nem volt velem. amikor a második született, sokan szörnyűlködtek, hogy babás szobába kértem magam. Nem bántam meg, hiszen SOKKAL TÖBBET tudtam pihenni, mint az elsőnél ( nem járkáltam annyit, mert ott volt a baba). A kicsik születésekor már nem volt kérdés a babás szoba. Hidd el, sokkal megnyugtatóbb, ha veled van a baba. Sokszor figyeltem azokat az anyukákat, akik nem babás szobában voltak, állandóan a folyosón vagy a társalgóban voltak, vagy "szomszédoltak" pihenés helyett. Hidd el, a baba mellett is tudsz pihenni és azokat az első napokat soha nem tudod visszahozni. Boldog babavárást!
2009. jan. 21. 08:47
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én 16 órát vajúdtam, és akkor már 48 órája nem aludtam. A szülés után, mikor a szobába kerültem elvitték a babát. Iszonyú fájdalmaim voltak, mert sajnos nagyon nagyot kellett vágni, de éjfélkor felkeltem, elmentem WC-re, és benéztem a csecsemő szobába. Ott feküdt az én kisfiam hason, és ordított, és senki rá sem nézett, én bementem, kivettem és szépen bevittem a kórterembe magam mellé. Akkor jött a világra, minden új és ismeretlen neki, és úgy éreztem, hogy az egyetlen ember akit ismer, még az is magára hagyja. Nem bírtam ott hagyni, bármennyire is fáradt voltam. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy elítélem azt akivel nincs ott éjszaka, csak hogy én így éreztem.
2009. jan. 21. 08:48
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

9 hónapon keresztül várjuk, hogy a karunkba tarthassuk, azután azt mondjuk vigyék el, mert fáradtak vagyunk?

Meghaltam volna, ha a kislányom nem lett volna mellettem. Az első nap általában minden baba alszik, mert kipiheni a szülési fáradalmakat, akkor te is tudsz pihenni. Mondjuk az én kislányom amig bent voltunk a korházban, minden éjszaka aludt, csak a szobatársam horkolt, igy én nem aludtam 1 estét sem.

A babának te kellesz, te fogod tudni megnyugtatni, gondolj bele, "kipottyan" erre a hideg világra, és csak a te hangodat ismeri, de ha nincs veled, nem hallja azt sem.

2009. jan. 21. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!