Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Csaszarmetszes kozben megvagha...

Csaszarmetszes kozben megvaghatjak a babat is?

Figyelt kérdés

Igazabol a kerdest mar meg tudom valaszolni: IGEN.

De en nagyon meglepodtem ezen, nem is hallottam meg hasonlorol, bar csaszarral meg nem szultem, igy nem is olvasgattam sokat utana.

De ti ezt tudtatok?

Vagy tortent ilyen a ti csaszarotoknal, ismerosotoknel?

Tegnapelott szult a legjobb baratnom, csaszarmetszesre volt szukseg, ma latogattam meg oket a korhazban es lattam, hogy a pici fejen van egy kotes, vagyis gezlap leragasztva. Legnagyobb meglepetesemre mondta a baratnom, hogy konkretan megvagtak ot is metszes kozben, nem mely a vagas, nem is tul hosszu, de nem is feluletes, mert 2 varratot is kapott a pici. Es mondta neki a doki szules utan, hogy ne izguljon, ilyen elofordul.

Mindenesetre en megdobbentem.

2010. dec. 9. 21:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
83%
Én most várom a 3 dik babám.Mind császáros,de én még nem hallottam ilyet,és remélem nem is fogok.Mikor én szültem a gyerekeket nagyon sok császáros volt de senkinek nem vágták meg a babáját.Szerintem ez nem gyakori eset csak a doki nem akarta bajba kerülni
2010. dec. 9. 21:37
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Én már hallottam ilyent, bár a közvetlen környezetemben senkivel nem történt hasonló.
2010. dec. 9. 21:39
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát, végülis elképzelhető, hiszen a terhesség végére már teljesen kifeszül a hasfal, 1-2 cm a baba és a külvilág közti távolság, így sajna a babába is belevághatnak :S Hú de rossz ezt leírni, de remélhetőleg azért ügyelnek a körülményekre.
2010. dec. 9. 21:40
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt legelőször akkor hallottam, mikor a műsorvezető nő, Lilu elmondta, mi az a vágás az arcán. Hát a témából adódóan nem kell magyaráznom. Akkor már terhes voltam, és mikor kiderült, hogy császároznak, és azonnal tolnak a műtőbe, ez volt szinte az első, ami az eszembe jutott. Nálunk szerencsére nem lesz gond, és remélem a második babánál sem, ha akkor is császár lesz.
2010. dec. 9. 21:46
 5/19 anonim ***** válasza:
71%

:-O

Jesszus, de hát neki teljesen látható az a forradás, tényleg császározás közben "szerezte"? Azért ez durva.

2010. dec. 10. 03:34
 6/19 anonim ***** válasza:
82%

Szia!Nekem is megvágták a babámat.Mivel faros volt,neki a fenekén látszik kb.2cm-es vágás(persze ami már begyógyult,de a nyoma örökre ott marad).

Az ismerősömnek a kislányának a fülébe vágtak bele.

2010. dec. 10. 08:21
 7/19 anonim ***** válasza:
83%

Az én lányomat is megvágták. A legdurvább az volt, hogy mikor rákérdeztem a nővérnél, hogy mi az a kötés a kezén, akkor nevetve közölte, hogy "megcsípte a gólya".

A doki nem is szólt. Amikor rákérdeztem, akkor közölte, hogy ez benne van a pakliban.

2010. dec. 10. 08:55
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok.

A történtek után olvastam ezt a cikket. A Dóra esetében is ezt a felháborító szóhasználatot használták. És még csodálkoznak hogy anyukáknál kiveri a biztosítékot.

[link]

2010. dec. 10. 08:58
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát utolsó! Ezt a cikket kár lett volna kihagyni, köszönöm, hogy megosztottad. Elérzékenyültem, sok olyan dolgot juttatott az eszembe, amit már elfelejtettem a kórházban töltött napokból. Én szerettem. Már csak a baba érkezése miatt is. Egy teljesen földöntúli élmény. Tényleg köszi! :)
2010. dec. 10. 09:54
 10/19 anonim ***** válasza:
42%
03:34-es vagyok, hát le vagyok döbbenve. Én még ezt sehol nem hallottam, hogy ilyen történhet a kisbabával, jó, végül is igaza van a hozzászólónak, hogy 1-2 centire van a külvilágtól az utolsó napokban a baba, de nem igaz, hogy nem tudnak óvatosabbak lenni az orvosok. Csak azt furcsállom, hogy vannak akik császármetszést kérnek direkt (nem akarok vitát indítani vele), azok vajon tudják, hogy akár ennek is kiteszik vele a gyermeküket? Az hogy számol el a lelkiismeretével, mikor a gyerekére néz, és látja rajta a heget? Bocs, kislányom/kisfiam, anya nem akart szenvedni, ezért megcsászároztatta magát.... Na jó, tényleg nem veszekedni akarok, csak felmerült bennem.
2010. dec. 10. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!