Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki Debrecenben szült a...

Aki Debrecenben szült a Kenézyben Bacskónál tudna mesélni?

Figyelt kérdés
2009. jan. 6. 11:02
 1/9 anonim ***** válasza:

Kenézyről igen, ott szültem. Ha érdekel, írj kommentet és majd írok még választ erre a kérdésedre.

(Bacskónál csak 2 ismerősöm szült.)

2009. jan. 6. 12:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Szió!

Ő nem az osztályvezető főorvos??? Nem nála szültem, de a kórházban töltött néhány nap alatt nagyon pozitív benyomást tett rám.

Zita

2009. jan. 6. 12:14
 3/9 A kérdező kommentje:
Csak kiváncsi lennék magára a kórházra , a személyzetre és persze a főorvos úrra is, mert nála fogok szülni ha minden igaz. Én választottam őt magamnak még anno, mindenfajta ismeretség nélkül és érdekelne, hogy ki mit tud mondani róla, meg az anyagiakról, stb.
2009. jan. 6. 12:52
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia! Az első válaszoló vagyok, nyolc és fél hónapja szültem.

A szülőszoba (az 1 ágyas) szerintem szuper, gyönyörűen fel van újítva. Ha lehet ilyet mondani, még a hangulata is nagyon jó. Igényesen van kialakítva, a vajúdás alatt nálunk halkan zene is szólt (rádió) és a világítás erősségét is tudják állítani, tehát, ha nincs éppen valami "esemény" lehetsz félhomályban. A férjed/párod, vagy valaki (pl. anyukád, barátnőd) veled lehet, csak annyi kell, hogy kérnek egy papírt arról, hogy jártatok szüléselőkészítő tanfolyamra. (Erről még majd írok.) Összesen 3 szülőszoba van, két 1 ágyas és egy 3 ágyas. Ez utóbbi egy kicsit fura, de gondolom, ezzel senki nem foglalkozik, ha máshol nincs hely... A szülésznők közt van olyan is, aki egy angyal, de olyan is, aki pokróc. Nekem mindkettő jutott, mert pont váltás volt.

A gyermekágyas osztályra szülés után 1,5-2 órával kerülsz, ahol választhatsz, hogy babás szobát kérsz-e. Én egy kétágyasban voltam. Ez elég jó volt, viszont sajnos a zuhanyzó épp le volt zárva és ezért a közös zuhanyzóba, vécébe kellett kimennünk. Az viszont eléggé kritikán aluli... legalábbis szerintem. Összességében kibírható a gyermekágyas időszak is, főleg, hogy 4-5 napnál többet úgysem tölt ott az ember.

A babád - ha babás szobát kérsz - reggel 6-tól este 9:30-ig veled lehet. Éjjelre elviszik.

A csecsemősnővérek aranyosak, segítőkészek, mindig jönnek-mennek. Ez néha egy kicsit fárasztó ugyan, de azért jó is.

Szüléselőkészítő tanfolyam: telefonon ha felhívod a szülészetet, be lehet jelentkezni. Összesen 2 alkalom (délutánonként 1-2 óra). Megmutatják a szülőszobát és a csecsemőosztályt.

Bacskó Györgyöt szerették az ismerőseim, azonban amennyit ők adtak, az nem biztos, hogy mérvadó, mert az egyikőjük "elég jól el van eresztve" anyagilag és nem számít neki, a másikójuk pedig egy orvoskollégája menye. (Egyik 100, másik 120 volt, de ez tényleg nem biztos, hogy így a jó, inkább kérdezz másokat is.)

Remélem tudtam segíteni, könnyű szülést és jó babázást kívánok!

2009. jan. 6. 15:42
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat, ez egy kicsit megnyugtatott! Így fogok majd "felkészülni" rá, már amennyire erre lehet!
2009. jan. 6. 15:53
 6/9 anonim ***** válasza:

Szió!

Én a 3 ágyas -, ami valójában 4 ágyas - szülőszobán voltam, és maradéktalanul meg voltam elégedve az ellátással. Az előttem szóló 1,5-2 óráig, én 3 óráig voltam a szülőszobán, úgyértem az "őrzés" addig tartott. A szülésznőkkell kapcsolatban nekem egyébként pozitív élményeim voltak.

A szobákról csak annyit, hogy én nem babásban voltam és nagyon tudom ajánlani! A babákat 6.00, 9.00, 12.00, 15.00, 18.00 és 21.00-kor hozzák be egy-egy fél órára, viszont az ellátásukat maximálisan a csecsemősök végzik (pelenkázás, fürdetés, köldökápolás stb.). Ez szerintem azért jó, hogy tudj pihenni, mert otthon bizony jól jön majd, ha egy kicsit kipihentebb vagy (már amennyire lehet). Nekem nem a szülésznőkkel, hanem az utóbb említett csecsemősökkel illetve az ápolókkal volt az a tapasztalatom, hogy egy részük pokróc, míg más részük tündéri.

Igazából az a pár nap, amit bent töltesz, nem arról szól, hogy szállodai ellátást kapj. Tény, hogy a közös zuhanyzó nem a legszebb, de nekem úgy tűnt, hogy az elmúlt 2-3 évben újították a burkolatot. A mosdók szintén nem a legsterilebbek, de ott is újítottak egyet s mást. Nyilván mindez függ attól, hogy kinek, milyen igényei vannak.

Az összegszerűségről annyit, hogy én nem az osztályvezető főorvosnál szültem, de utánakérdeztem, és a többség azt javasolta, hogy császárnál 50.000.-, spontán szülésnél 30.000.- forintot adjak.

Még a szobákról annyit, hogy mellettünk volt az egyágyas szoba és ott pont Bacskó főorvos páciense feküdt, szóval megvan az esélyed a "puncsos" szobára. :)))))

Mindent egybevéve én meg voltam és vagyok elégedve a Kenézy-vel, és a következő gyerekemet is ott akarom szülni.

Könnyű szülést!!!

ZIta (8 hónapos kislány anyukája)

2009. jan. 6. 19:42
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm Zita a válaszodat! így kicsit jobbak az elképzeléseim a kórházról. Egyetlen egyszer voltam még ott egyébként a 18 hetes UH-on, de amit akkor láttam nemm volt valami bizalomgerjesztő. Mondjuk annyira nem is érdekel, mert nem szállodára vágyom, sőt! A doki érdekel jobban. Személy szerint nagyon megvagyok vele elégedve! A magánrendelőjébe járok, és még nem mertem rákérdezni az összegre. Vagy nem is kell? Ti ezt hogyan csináltátok? Azt sem tudom mikor kell az anyagiakat rendezni. Sejtésem van, de igazából nem voltam még hasonló helyzetben sem. Ha erre is tudsz válaszolni az jó lenne! :-)
2009. jan. 7. 08:15
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Megmondom őszintén, én nem mertem rákérdezni. Egyébként én is a dokim magánrendelésére jártam. Párommal kiszámoltuk, hogy kb. 70.000.- forintot hagytunk ott a tanácsadások alkalmával, ezért tűnt reálisnak az 50.000.- és 30.000.- forintos összegy, amit mások mondtak. Így tulajdonképpen ugyanúgy kb. 100.000.- forintba jön ki, mint ahogyan azt az előttem szóló írta.

A pénzt én a varratszedéskor adtam oda (a többség nekem ugyanezt javasolta), de a szobatársam a 6 hetes kontrollt megvárta ezzel. Szerintem a varratszedés azért is jobb, mert akkor a dokival kettesben vagytok, így nem zavar senki. :))

Zita

2009. jan. 7. 13:11
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi Zita! aranyos vagy. :-)
2009. jan. 7. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!