Aki Debrecenben szült a Kenézyben Bacskónál tudna mesélni?
Kenézyről igen, ott szültem. Ha érdekel, írj kommentet és majd írok még választ erre a kérdésedre.
(Bacskónál csak 2 ismerősöm szült.)
Szió!
Ő nem az osztályvezető főorvos??? Nem nála szültem, de a kórházban töltött néhány nap alatt nagyon pozitív benyomást tett rám.
Zita
Szia! Az első válaszoló vagyok, nyolc és fél hónapja szültem.
A szülőszoba (az 1 ágyas) szerintem szuper, gyönyörűen fel van újítva. Ha lehet ilyet mondani, még a hangulata is nagyon jó. Igényesen van kialakítva, a vajúdás alatt nálunk halkan zene is szólt (rádió) és a világítás erősségét is tudják állítani, tehát, ha nincs éppen valami "esemény" lehetsz félhomályban. A férjed/párod, vagy valaki (pl. anyukád, barátnőd) veled lehet, csak annyi kell, hogy kérnek egy papírt arról, hogy jártatok szüléselőkészítő tanfolyamra. (Erről még majd írok.) Összesen 3 szülőszoba van, két 1 ágyas és egy 3 ágyas. Ez utóbbi egy kicsit fura, de gondolom, ezzel senki nem foglalkozik, ha máshol nincs hely... A szülésznők közt van olyan is, aki egy angyal, de olyan is, aki pokróc. Nekem mindkettő jutott, mert pont váltás volt.
A gyermekágyas osztályra szülés után 1,5-2 órával kerülsz, ahol választhatsz, hogy babás szobát kérsz-e. Én egy kétágyasban voltam. Ez elég jó volt, viszont sajnos a zuhanyzó épp le volt zárva és ezért a közös zuhanyzóba, vécébe kellett kimennünk. Az viszont eléggé kritikán aluli... legalábbis szerintem. Összességében kibírható a gyermekágyas időszak is, főleg, hogy 4-5 napnál többet úgysem tölt ott az ember.
A babád - ha babás szobát kérsz - reggel 6-tól este 9:30-ig veled lehet. Éjjelre elviszik.
A csecsemősnővérek aranyosak, segítőkészek, mindig jönnek-mennek. Ez néha egy kicsit fárasztó ugyan, de azért jó is.
Szüléselőkészítő tanfolyam: telefonon ha felhívod a szülészetet, be lehet jelentkezni. Összesen 2 alkalom (délutánonként 1-2 óra). Megmutatják a szülőszobát és a csecsemőosztályt.
Bacskó Györgyöt szerették az ismerőseim, azonban amennyit ők adtak, az nem biztos, hogy mérvadó, mert az egyikőjük "elég jól el van eresztve" anyagilag és nem számít neki, a másikójuk pedig egy orvoskollégája menye. (Egyik 100, másik 120 volt, de ez tényleg nem biztos, hogy így a jó, inkább kérdezz másokat is.)
Remélem tudtam segíteni, könnyű szülést és jó babázást kívánok!
Szió!
Én a 3 ágyas -, ami valójában 4 ágyas - szülőszobán voltam, és maradéktalanul meg voltam elégedve az ellátással. Az előttem szóló 1,5-2 óráig, én 3 óráig voltam a szülőszobán, úgyértem az "őrzés" addig tartott. A szülésznőkkell kapcsolatban nekem egyébként pozitív élményeim voltak.
A szobákról csak annyit, hogy én nem babásban voltam és nagyon tudom ajánlani! A babákat 6.00, 9.00, 12.00, 15.00, 18.00 és 21.00-kor hozzák be egy-egy fél órára, viszont az ellátásukat maximálisan a csecsemősök végzik (pelenkázás, fürdetés, köldökápolás stb.). Ez szerintem azért jó, hogy tudj pihenni, mert otthon bizony jól jön majd, ha egy kicsit kipihentebb vagy (már amennyire lehet). Nekem nem a szülésznőkkel, hanem az utóbb említett csecsemősökkel illetve az ápolókkal volt az a tapasztalatom, hogy egy részük pokróc, míg más részük tündéri.
Igazából az a pár nap, amit bent töltesz, nem arról szól, hogy szállodai ellátást kapj. Tény, hogy a közös zuhanyzó nem a legszebb, de nekem úgy tűnt, hogy az elmúlt 2-3 évben újították a burkolatot. A mosdók szintén nem a legsterilebbek, de ott is újítottak egyet s mást. Nyilván mindez függ attól, hogy kinek, milyen igényei vannak.
Az összegszerűségről annyit, hogy én nem az osztályvezető főorvosnál szültem, de utánakérdeztem, és a többség azt javasolta, hogy császárnál 50.000.-, spontán szülésnél 30.000.- forintot adjak.
Még a szobákról annyit, hogy mellettünk volt az egyágyas szoba és ott pont Bacskó főorvos páciense feküdt, szóval megvan az esélyed a "puncsos" szobára. :)))))
Mindent egybevéve én meg voltam és vagyok elégedve a Kenézy-vel, és a következő gyerekemet is ott akarom szülni.
Könnyű szülést!!!
ZIta (8 hónapos kislány anyukája)
Szia!
Megmondom őszintén, én nem mertem rákérdezni. Egyébként én is a dokim magánrendelésére jártam. Párommal kiszámoltuk, hogy kb. 70.000.- forintot hagytunk ott a tanácsadások alkalmával, ezért tűnt reálisnak az 50.000.- és 30.000.- forintos összegy, amit mások mondtak. Így tulajdonképpen ugyanúgy kb. 100.000.- forintba jön ki, mint ahogyan azt az előttem szóló írta.
A pénzt én a varratszedéskor adtam oda (a többség nekem ugyanezt javasolta), de a szobatársam a 6 hetes kontrollt megvárta ezzel. Szerintem a varratszedés azért is jobb, mert akkor a dokival kettesben vagytok, így nem zavar senki. :))
Zita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!