Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi az az OTT? Megindítja a...

Mi az az OTT? Megindítja a szülést?

Figyelt kérdés

40+3 hetes kismama vagyok, az orvos azt mondta holnap kapom ezt a valamit infúzión, de ez szerinte nem indítja be a szülést, csak kiderül hogy reagál rá a baba.Amennyiben nem indul be tőle, akkor egy hét múlva indítja.

Szobatársamnak viszont beindult tőle, éjjel meg is szült.

Ez a valami fájásokat hoz létre?

Ha igen hogy kell elképzelni?Bekötik az infúziót és már ott miközben csöpög belém elkezdődnek az elviselhetetlen fájdalmak?Vagy később, ha már levesznek róla?

Lehet hülye kérdés de tényleg nem vagyok képben.Félek:S

2010. szept. 26. 15:11
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
lehet hülyeséget írtam, én így értettem, de ha az oxitocint értik alatta akkor asszem otc-t kellett volna írnom?:)
2010. szept. 26. 15:19
 2/20 anonim ***** válasza:

OTT= oxitocin terheléses teszt.

Nem lesz tőle elviselhetetlen fájdalmad,csak keményedéseid lesznek,vagyis méhösszehúzódások.Ezzel tesztelik,h a babánk nem lassul e mindeközben a légzése.

Általában nem indul be tőle a szülés,de-mint minden-ez is egyénenként változó,h kinél hogyan hat.

2010. szept. 26. 15:23
 3/20 A kérdező kommentje:

Értem.De szerinted ilyen idős terhesen sincs rá nagyobb esély, hogy beindítja?

Akik most körülöttem megszültek utána az mind ilyen 40+3 körül volt már.

Ha ettől nem indul be akkor az indítást mivel szokták csinálni, nem tudod?

A magzatvízvizsgálat fáj?Azt hogy csinálják?

Tudom, sok a kérdés, de már hülyére stresszeltem magam.

2010. szept. 26. 15:27
 4/20 anonim ***** válasza:

Semmi baj,szívesen válaszolok,ha tudok.

Én 8 ilyen ott-n voltam,és még erős keményedésem sem volt:-)

Betöltött 41ik héten indítottak.Mégpedig ugyanezzel az oxitocinos infúzióval,csak sokkal nagyobb dózisban adagolják ilyenkor.

Nekem reggel 6kor kötötték be és este fél 7kor szültem.

Nálam magzatvíz vizsgálat nem volt,hanem reggel negyed 8kor burkot repesztett a doki és akkor látta,h minden oké,mert tiszta a víz.

2010. szept. 26. 15:47
 5/20 anonim ***** válasza:
Szia! Ahogy az első válaszoló is írta oxitocin terheléses teszt. Bekötnek egy oxitocin infúziót kb. fél órára és közben nézik az NST-t. Ettől még nem lesznek erős fájásaid, csak olyasmi, mint a jósló. Legalábbis nekem egyáltalán nem fájt, csak éreztem, hogy felkeményedik a hasam. Nekem beszűkült az oxitocin hatására a kisfiam szívhangja (kissé visszaesett és mozgások közben sem emelkedett)és rendszeres fájásaim lettek, amit ugye én akkor még csak keményedésnek éreztem. Ezek után azt mondta az orvosom, hogy akkor burkot repeszt és emelnek az oxi adagon, vagyis megindította a szülést. Délelőtt 9-kor kötötték be az infúziót, 3/4 10-kor volt a burokrepesztés és 16.00-kor született meg a kisfiam. Ha valamiben tudok még segíteni, írj szívesen válaszolok.
2010. szept. 26. 16:01
 6/20 A kérdező kommentje:

Hű a mindenit!Ez azt jelenti, h akkor már el sem engednek a szülőszobáról?Vagy pl fél órás infúzió, közben nézik az nst-t, majd kiengednek és lehet h órákkal később indul be a szülés aztán mész vissza?

Azért kérdezem mert férjem nagyon szeretne itt lenni és nem tudom mikor érdemes szólnom neki.

2010. szept. 26. 16:20
 7/20 anonim ***** válasza:
Szió! Szerintem menjetek reggel együtt, szerintem a fél óra alatt kiderül minden, mert ha semmi különös hatással nem lesz a babóra az oxitocin, akkor gondolom utána mehettek haza és szerintem utána már csak akkor indul meg a szülés (mármint ha esetleg pár órával később jönnek fájások), ha egyébként is megindult volna. Minden jót Nektek és írj majd, hogy mi volt! :)
2010. szept. 26. 19:56
 8/20 A kérdező kommentje:
Utolsónak: haza semmiképp nem mehetek, mert már 2 hete bent vagyok a kórházban, csak most pár napja töltöttem be a 40 hetet.Mivel most hétvége van, nem csinálták meg az OTT-t, majd csak holnap.Ezért nem mindegy mikor szólok a férjemnek, h ideér-e ha van valami.A szülőszobáról max a kórterembe mehetek vissza:)
2010. szept. 26. 19:59
 9/20 anonim ***** válasza:
Bocsi, ezt nem tudtam! Ne izgulj, azért az esetek nagy részében nem történnek túl gyorsan az események, biztosan oda fog érni a férjed! Ha meg is indítja az orvosod a szülést, akkor is lesz ideje apukának a kórházba érni. Mi csak egy sima NST-re készültünk anno, aztán szülésindítás lett végül, a férjem hazament még fényképezőgépért, elment reggelit venni, felcuccolta a táskámat a gyermekágyas kórterembe, stb, de így sem maradt le semmiről. Szóval nyugi, ezen ne izgulj. Szorítok Nektek holnap!!! Addig is próbálj egy nagyot pihenni! Üdv.
2010. szept. 26. 21:15
 10/20 anonim ***** válasza:

Szia.

Én nekem 2-szer volt ilyen vizsgálatom, és egyiknél sem történt semmi, azon kívül, hogy keményedéseim voltak. A magzatvíz vizsgálat az nem a legkellemesebb dolog a világon, de ki lehet bírni.

Nekem úgy történt az OTT, hogy felraktak NST-re, majd kb. fél óra múlva infúzió. Az csöpögött egy ideig. És semmi. Aztán rá két napra a babám úgy döntött elég volt odabent és elkezdtem fájdogálni. 9 óra múlva született meg a kisfiam.

2010. szept. 26. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!