Hány percig tart ha fejtek (gépi, kézi)?
Nekem anno 10-15 perc korul volt kezi(Avent) fejovel.Elotte jol atmassziroztom,es folyamatosan valtogattam -kb percenkent- nem csak egy mellbol fejtem.Remelem segitettem.
D.
nekem is kb 10-15 perc volt, eleinte több mert bele kellett jönnöm,és én fejés közben masziroztam a csatornákat :)
és miért nem csak egyfajta fejővel fejsz? és hogy felváltva? egyik fejés gépi a másik meg kézi?
én csak kézi aventessel fejtem és nagyon bevált :)
Mostanában úgy csinálom, hogy amint megindul a tejleadó reflex, nem pumpálom tovább, hanem hagyom, hadd csorogjon ki. Ez nagyon meggyorsítja a folyamatot. Utána pedig nem csak fejem, hanem masszírozom is a csatornákat, a mellemet, és pumpálás közben kicsit körbe is nyomkodom a mellemet.
Ja, és én is cserélgetem újabban a mellemet.
Így kb félóra egy fejés, és fejésenként 200-350 mili jön le. Reggel több, este kevesebb.
"abbahagyja a fejést mikor megindul a tejleadó reflex és hagyja csak csurogni, de ez egy nagy butaság.Pont akkor jönne le sokkal gyorsabban a tejcsi mikor beindul a reflex és ha akkor még a mellszívóval pumpálnád akkor még gyorsabban jönne, mintha csak magától hagyod olyankor csurogni.Ez tapasztalat."
Az a te saját tapasztalatod. Ez meg az enyém. És percekben, tízpercekben mérhető az időmegtakarítás. Minek pumpáljam, ha pupálás nélkü is ugyanolyan sebességben csorog ki az első fele, csak épp nem szakítom meg a pupálással? Nekem így gyorsabb, és kész.
Sziasztok!
köszi minden választ, csak ámulok és bámulok micsoda mennyiségeket fejtek le :) Ez nagyon, klassz, sajnos én csak álmodhatok ilyenről.Pedig iszom a teákat, sört, rántott levest és egyéb praktikákat. Nagyon jó érzés lehet, hogy látjátok milyen sok tejcsit tudtok adni a babáitoknak. Amikor egyszer(és csak egyszer fordult elő majd egy órás gyömöszölés után)sikerült lefejnem össz. 180 ml, hát madarat lehetett volna fogatni velem úgy örültem neki. Tényleg nagyon nehezen jön akkor ezek szerint tőlem a tej, nem csak képzeltem.Azért is írtam ki a kérdést mert sejtettem, hogy ez nem normális, hogy ilyen keservesen sokáig tartson a fejés. És sokan írják milyen klassz az Aventos fejő, meg, hogy milyen jól lehet vele fejni. Szóval el sem tudtam képzelni, hogy lehet az, hogy ezt a maratoni gyömöszölést lehet pozitívan értékelni. Hát most már látom, hogy úgy, hogy tőletek dől a tejcsi és pikk-pakk lejön én meg sehol se vagyok ilyen téren:( Gépivel van, hogy 3-4 percig is pumpálhatom és semmi, ezután kézivel rásegítek és akkor megindul.Akkor is hajszálvékony sugárban. Amikor már nagyon ki van a kezem akkor gépivel fejek tovább. Előtte jól át masszírozom mindkettőt, mert sikeresen begyűjtöttem már egy mellgyulladást és azóta ezerrel masszírozok. Most úgy 90ml-t eszik meg a drágám cumisüvegből (nő mint a gomba és már van egy kis tokája is :D), ciciből nem eszik, mire elkezdene jönni a tej, addigra már rák vöröse üvölti a fejét.Korababa és ereje sem volt az elején cicizni.
Azért látom van egy anyuka aki egy cipőben jár velem.Ne haragudj, hogy megkérdezem, de neked az elején is ilyen nehezen jött a tejcsi mint nekem? Amit most lefejsz a cicizés utáni mennyiség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!