Valaki csinálja úgy, hogy nem szoptatja a gyermekét hanem mindig lefeji és úgy adja neki cumis üvegből? Mi erről a véleményetek?
Szülésnél az ágyszomszédom csinálta így.
A csecsemős mondta, hogy az a veszélye ennek, hogy a gyermek később nem fog szopni, mert az lassabban jön a tej, és dolgozni kell vele.
Szia!
Nálam is ez van amit irsz! Igaz még nincs meg a babám de nagyon félek már évek óta hogy mi lesz ha szoptatnom kell. Annyira furcsa dolog nekem az. Imádattal várom a gyerekem de ez a dolog nekem valahogy nagyon rossz. Tudom sokan el fognak itélni emiatt de már lassan szinte "depressziós vagyok ettől" A párom javasolta ezt. Mert minden képpen szeretnék neki anya tejet adni.
Ne pánikolj! A szülés sok mindent megváltoztat az emberben. Amíg nem volt gyerekem, én sem tudtam elképzelni sem a szoptatást. Valahogy nekem nem jött össze a gyerekem táplálása azzal, hogy elég a férjemnek hozzáérnie a mellemhez és már elélvezek. Aztán ez megváltozott. A testem és az agyam tudja, hogy ez most más, erre nem kell izgulni.
Az elsőt 9,5 hónapig, a másodikat még mindig (6 hónapos) szoptatom.
Nekem a csemeték szülésével helyrerázódott ez az érzés, de (mint írtam) valakinek nem. Inkább add neki cumisüvegből összebújva, szépen, mint utálattal ciciből. Az szerintem sokkal rosszabb, hiszen ezek a kis manók édesanyjuk minden lelki rezdülésére reagálnak.
Egyébként pedig senkinek nincs joga senkit, pláne egy másik édesanyát elítélni. Nem ettől leszel jó vagy rossz anya.
nem biztos, hogy szülés után is ózkodni fogsz tőle. Én is így voltam, el nem tudtam képzelni a szoptatást. Mi is a fejős módszert helyeztük kilátásba. A szülőszobán is mikor megkérdezték tegyük e mellre, egyszerűen bele sem tudtam gondolni.
De reggel mikor hozták a lányomat szopizni és ő éhes volt és sírt, az volt a legtermészetesebb hogy neki jó legyen. Onnantól normális nekem a szoptatás.
3 gyermekem csak anyatejes volt fél éves koráig (cumisüveg nélkül)
De ha te úgy érzed, hogy akkor sem megy, akkor sem vagy rossz anya. Nem a szoptatástól leszel jó, hanemhogy nagyon szereted :-)
Egész más, amikor megszületik a baba. Én sem tudtam elképzelni, mert nagyon érzékeny volt a mellem, hozzáérni sem lehetett.
Most meg 5. éve szopiznak a gyerekek. márminthogy a kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!