A szaporító fejés (7-7-5-5-3-3-1-1) miért jobb mintha csak úgy fejném nem ilyen időkkel? Az is hatásos? És lehet másfél óránként fejni?
Felváltva 7percig az egyik mell aztán 7 percig a másik mell, majd 5-5 perc és így tovább.
Minden alkalommal ennyi a tejem, nem egész nap, hanem 1 szopinál. Kivéve reggel, mert hajnalban nem kel fel enni és akkor 300-400 között van a két mellben.
Szóval szeretném ha nem csak a két mellemben lenne 1 alkalommal összesen 120 hanem 1-ben.
Ahogy leírtad az adatokat, teljesen elégnek tűnik a tejed! Sok anya van, akiknek még 100 sem jön össze alkalmanként két mellből, és mégis kizárólagosan szoptatnak, csak gyakran mellre teszik a babát.
Miért szeretnéd, hogy egy mellből legyen sok? Nem értem. Nem mindegy?
Minek méred, mennyi van benne?
Miből gondolod,hogy kevés a tejed?
Szerintem csak feleslegesen stresszeled magad.
8,5 hónapja szoptatok, fő a nyugalom és nem szabad méregetni
Ez a tejmennyiség szerintem tökéletesen jó. Miért akarod, hogy egyekben legyen annyi? Én két mellből szoptatok, van, hogy ki is fogy de a következőre újra termelődik és elég.
Nem értem miért akarod, hogy úgy legyen? Majd úgyis beáll a kereslet-kínálat és akkor annyi lesz amennyi kell.4,5 hós baba anyukája
Köszi a válaszokat.
De a kérdésemre még mindig nem kaptam választ.
Én is ugyanezzel próbálkoztam anno. Mikor már elegem volt, gondoltam egy okosat, elővettem a számológépet és kikalkuláltam, hogy ha két szopi között, azaz másfél óránként ennyit meg ennyit fejek mellenként, akkor x nap alatt majd ennyivel nő a termelés és y nap múlva át tudok állni az egy cicis szopira. Matekból tényleg jó vagyok, de ez a történet nem erről szól. Persze, hogy nem lett eredményes, mert nem igazán vagyok alkalmas a fejegetésre és a szaporítás valós tempója se követte az előirányzottat. Szóval, rövid úton ment is a cetli a kukába. :)
A horrorfejés, amit leírtál, önmagában is serkentheti a tejet, de erre a "sima" fejés (evés után vagy köztes időben, 1-2 leadóreflexet megvárni) is ugyanolyan alkalmas. De, a gyakrabb szoptatásnál, ill. a mellváltogatásnál nincs hatékonyabb! Ha minden flottul megy, a 3. napon már láthatod a növekedést, fejés nélkül.
Egyébként egy 8 hetes babának szerintem tökéletesen elég ekkora mennyiség, pláne, hogy ő az általad mértnél többet tud kiszopizni. Semmi teendőd nincs, mint hogy az ő jelzéseire figyelsz és ha szopit kér, adsz neki. Lesz, hogy nagyon gyakran kér (növekedési ugrásnál vagy nyáron), lesz, hogy ritkábban (ha beáll egy-egy egyensúlyi időszak), fog majd "kaotikusan" szopni (a 4. hónap körül), és reméljük, lesz majd olyan is hosszú távon, hogy már nem elsősorban az ételért, hanem a biztonság érzetért szopik. Szóval folyamatosan változni fognak az igényei, ezért nagyon fontos, hogy már most begyakorold, hogyan kell őt megfigyelni és próba-szerencse úton megtanulni a jelzéseit. Minél hamarabb sikerül ráhangolódnod, annál könnyebb lesz később.
A számokat (mérleget, mércéspoharat, testsúlygörbéket) pedig cakkumpakk el kell felejteni! Nekem is azóta boldog az életem, amióta csak a gyerekemre figyelek. Ez a titok, hidd el.
21 hónapja szoptató anyuka
Az előttem szólókkal értek egyet!
A te szervezeted már beállt arra, hogy két mellből szoptatsz, így alakul a kereslet-kínálat. Miért is kellene egy mellből szoptatnod ha nálatok ez vált be. Nyugi, ha a baba éhes lesz, akkor többször teszed mellre, s akkor több tejed is lesz!
2 gyermekes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!