Ha vizes a tejem, mit tehetnék, hogy zsírosabb, laktatóbb legyen?
Eszek én jó kalóriadús ételeket (pékáruk, tészták, édességek, szalonna stb). Sajnos a rendszerességgel valóban vannak gondok, mert sokszor nincs időm enni és csak pár falatot tudok gyorsan bekapni, vagy nincs időm főzni sem.
De megpróbálok többet enni.
Nincs erős vagy gyenge tej, ezt jó lenne elhinni a szakiknak. ;)
Ha te falod a kalóriákat, attól csak te fogsz hízni, de a tejed kb. ugyanolyan marad.
A tej összetevői a vérből vonódnak ki, de mindig olyan arányban, ahogy a babának kell. Ha valamiből sok van, akkor a felesleg rajtad rakódik le; ellenben, ha keveset viszel be, először te leszel hiánybeteg és csak később a baba. A Természet úgy rendezte el, hogy a baba fejlődése többszörösen biztosítva legyen!
A tej összes zsír-mennyiségét nem lehet az étkezéssel direkte befolyásolni, kivéve, ha valaki súlyosan alultáplált ÉS nincsenek zsírtartalékai. Csak a zsírsav-összetétellel lehet "játszani", pl. ha több telítetlen zsírsavat fogyasztasz, ami ugye egészséges, akkor a tejben is több lesz.
A tejed zsírosságát úgy tudod "fokozni", ha odafigyelsz, hogy a babád alaposan kiürítse mindig a hátsótejet is. Amikor a mell nagyon feltelik (hosszú idő telik el két szopi között), akkor arányaiban több a híg elsőtej, ami kevésbé hizlal. Amikor viszont gyakran szoptat valaki, ill. nem várja meg, hogy felteljen a melle, akkor több a zsíros rész. Azaz, minél kevesebb tej van egyszerre a ciciben, az annál zsírosabb.
Ehetsz-ihatsz, ami jólesik, de nem valószínű, hogy ez bármin változtatni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!