Én még szoptatnék, a férjem szeretné ha elválasztanám a babát. Mi a helyes kompromisszum?
Lányunk novemberben lesz 2 éves, reggel és este szopik még. Az éjszakát átalussza.
Ti mit tennétek? Aki ilyen "sokáig" szoptatott, mit szólt a férjetek?
Nekem 20hónapos koráig szopizott a kisfiam, akkor azért hagytuk abba, mert szerettünk volna tesót és nem szerettem volna, ha azt érzi, hogy a kistesó miatt lett megvonva tőle. És mi is úgy kezdtük, hogy fokozatosan hagytuk el, először a nappali, majd az éjszakait.
Hát próbált volna egyszer is beleszólni a férjem :), bár nálunk ilyenek fel sem merültek.
De szépen lassan el lehet kezdeni leszoktatni és mondjuk a reggelit elhagyni, hogy megittad az összes tejkét, estére lesz megint. A reggeli cicizést lehet helyettesíteni a kedvenc itókájával.
Aztán, ha ez már nem okoz gondot jöhet a többi lépés éps novemberre akár le is szokhattok teljesen. Így neked is van még időd egy kicsi és a párod se panaszkodhat. Én az egyik napról a másikra vegyük el tőle módszert nagyon drasztikusnak tartom, így kell vmi fokozatosság. Vmi hasonló dolgot tuti elfogad a párod is.
A férjed miért szeretné, hogy elválaszd? (Bár sejtem, mi a válasz.)
Én azt gondolom, hogy ez elsősorban a lányod és a te "dolgod", és ha ti folytatni szeretnétek, akkor ez a legfontosabb szempont. Persze nem azt mondom, hogy senki más (családtag) nem szólhat ebbe bele, hiszen valahol ők is résztvevői a folyamatnak - de mondjuk nekem nem lenne mindegy, hogy MIÉRT gondolja azt a férjem, amit.
Én 40 hónapig szoptattam a nagyot és a férjem sose szólt bele, hogy mit hogyan csinálok. Utólag kérdeztem csak meg, hogy mit gondolt erről akkor, és azt mondta, hogy mivel azt látta, hogy mindkettőnknek jó és hátrányunk sem származott belőle, így elfogadta, "támogatta". Mivel házon kívül már régen nem szoptattam, csak szintén reggel-este, így nem voltak pl. kellemetlen pólótépős szituk sem (ami gyakori indok szokott lenni az elválasztásra). Tulképp csak mi és a közeli rokonok tudták, hogy még szoptatok, de hallgatólagosan ők is elfogadták, így nem volt külső nyomás sem. (Bár ha lett volna, se érdekelt volna.)
Mivel én tudtam, hogy miért teszem, amit, és láttam, hogy jó így, ezért az volt a lényeg, ami nekünk jó volt.
Zárójelben megjegyzem, az elválasztódni hagyás sokkal egyszerűbb és kellemesebb élmény anyának-gyereknek egyaránt, mint a kívülről forszírozott elválasztás.. főleg, ha a gyerkőc még nem érett rá eléggé.
Szia!
Nálunk ebbe sose szólt bele/szól bele a férjem!Én 2 év 7 hónapigszoptattamm a nagyot,közbenmegszületett a kicsi,ígykettőt szoptattam 2 hónapig!
Nálunk a férjem is megkapja a cicit!Nálunk a cici mindenkié!
ÉS nekem lett igazam,hogy a magy nagyon ügyesen elvált a cicitől...én örülök,hogy nemvettükel tőle!nincsfétékenységa két gyerek közöttsem,pedig a nagyom most eleve irigy korszakban van!
De még Ő mondja,hogyanya a hugi cicit kér:)
Apa iselfogadta így az életünket!Hálistennek egyetértünk ebben is!
De amúgy miért akarja a férjed hogy elválaszd???
"nálunk a cici mindenkié" hát ez nagyon aranyos :))))
Nálunk is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!