Miért nem szopizza ki a korának megfelelő adagját a babám?
6 hónapos lányom napi 600-700ml szopizik, heti 70-80gr-ot hízik. Tejcsim van bőven, mást még nem kap, pedig már próbálkoztam, de mindent kiköp! Amúgy kiegyensúlyozott, nyugodt baba, szopi után elégedett, de a védőnő szerint ha ez az állapot rövidesen nem változik, akkor beutalót fog kérni neki kivizsgálásra. A gyerekorvos nem aggódik úgy, mint ő! Már túlvagyunk a vér-, vizelet-, székletvizsgálaton, minden rendben van!
Tényleg aggódnom kéne?
Köszönöm a bíztatást!! Kedves vagy!
A védőnő szerint napi 1 litert kellene szopizni és heti min. 100gr-ot hízni! Hetente visszarendel a tanácsadóba mérésre, sőt adott egy mérleget, hogy minden egyes szopit jegyezzek fel. Ez megy több mint egy hónapja. Mivel nem fogadja még el a szilárd kaját, arra meg azt mondta szó szerint, hogy akkor TÖMJEM a gyereket!
Ne foglalkozz a védőnővel. Ő tanácsokat ad, vagy megfogadod, vagy nem. Semmi se kötelező rád nézve!
Én se mérném a helyedben a babát semikor se. Majd a dokinál lemérik, ha menni kell.
Kicsim nagyon keveset evett (szopi) mindig, nem is hízott olyan nagyon, a doki egy szemet se aggódott, mert látszott, hogy kiegyensúlyozott, kutya baja. Ő nyugtatott engem, hogy a gyerek tudja, mennyi kell neki.
Most 3,5 a gyerek, 9 hónapig szopott, gyönyörű, magas, vékeny lány. Fiaim most 4 hósak, ezek meg kétszer annyit szopnak fejenként... Szóval minden gyerek más, ha nincs gond, akor ne csinálj magadnak és ne hagyd azt se, hogy a védőnő csináljon neked!
Mondd meg a védőnőnek, hogy szerinted és az orvos szerint minden rendben és köszi a mérleget, nem méred a gyereket.
Köszi!!
Szerintem ez a nő élvezi, ha ráhozhatja a fiatal, tapasztalatlan anyukára a frászt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!