Tápszert el lehet tenni a hütöbe?
4 honapos a babám és sajnos sokszor van ugy hogy potolnom kell neki mert már nem elég neki a tejem, és ilyenkor csinálok neki pluszba még 60 grammnyit, de sokszor meghagyja a felét vagy a negyedét és nem eszi meg, sajnos ilyenkor a lefolyoba kerül. Ilyen esetben betehetem a hütöbe hogy következö etetésnél odaadjam neki, vagy nem szabad? Nem szeretnék bajt okozni, ezért kérdezem! Csak igy tiszta pazarlás az egész, és drága a tápszer! :( De ha nem lehet természetesen akkor menjen csak a lefolyoba mint a babunak bármi baja legyen!!
köszönöm a válaszaitokat elöre is!
tedd be a teadba, vagy a kavedba.
babanak mar nem adható :(
tudom milyen, hat hetes a babam, három hete tápos, és már szerintem több, mint egy liter tápszert öntöttem ki.
(a 30 milis "ugrások" miatt, meg az ugytunikhogyehesdemegse, meghagyjaaelet miatt)
Nekem a kórházban a szoptatós nővér azt mondta, h elvileg 24 órát állhat hűtőben, HA steril volt az üveg és nem ivott bele a baba.
A nyálában lévő bacillusok uis azonnal rohamos szaporodásnak indulnak.
Sajnos nekem már ott adnom kellett tápszert, mert a gyerek 1 napot átaludt az éhség miatt. Császáros voltam.
Hosszú hetekig vegyesen étkezett, aztán elment a tejem, minden próbálkozásom ellenére.
Rengeteg kaját locsolok ki, sokszor 60 ml-t is, főleg mióta fogzik!
5 hónapos múlt.
4 hós volt a lányom, mikor elment a tejem és nem sikerült visszahozni, így tápos lett a lányom.
Eleinte én is mindig kiöntöttem a maradékot, de aztán a gyerekorvosunk azt mondta, hogy újszülötteknél ha belenyal ki kell önteni a maradékot mindenképp, de egy több hónapos babának az emésztőrendszere már van olyan fejlett, hogy ne okozzon galibát neki, ha az előzőleg megmaradt és hűtőben tárolt tápot újra melegítem és megkapja.
Így aztán kipróbáltam, és tényleg semmiféle emésztési gondot nem okozott nála.
Azóta ha maradék van, beteszem a hűtőbe azonnal, és a következő etetésnél ezt eszi meg először.
Tényleg nem én találtam ki, még ha le leszek pontozva, akkor is orvos javasolta, és ezért mertem kipróbálni.
De tényleg soha semmi baja nem volt, eddig egyetlen egyszer volt hasmenése, rota-oltás után, nem fájt a pocija, nem görcsölt, nem változott a széklet állaga sem stb.
Esetleg kérdezd meg te is a dokidat, hogy mit javasol, és aztán próbáld ki, hogy miként viseli a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!