Szúr, ég, fáj, viszket, csiklandoz. Mi lehet ez?
Két tippem van.
1. gomba (szájpenész)
2. Nem esik jól "szájra" a babádnak az említett oldal, jobban rászorít, és "elzsibbad" a melled a szopi alatt. Mint amikor a lábad zsibbad, hogy kiszáll belőle a vér és kegyetlenül furi érzés.
Bár mivel elég sokáig is eltart lehet, hogy mégiscsak gomba.
Javaslom szoptatási tanácsadóval történő konzultációt és hozzáértő orvosnak/védőnőnek megmutatni.
Szia!
Nekem is ugyanezek a tüneteim voltak. Szoptatás után 30 perccel kb. másfél órán keresztül folyamatosan volt ez az égő, nyilaló érzés a mellemben. Ekkor a lányom 7 hós volt és még napi 8-szor szopizott. Beszéltem a védőnővel, a gyerekorvossal, végül a nőgyógyászommal. A diagnózis: hormonálisan érzékeny a tejcsatorna. Épp ezért akkor fájt, amikor a tej termelődött. 10 napig kellett szednem az E vitamint (napi 1). De mivel ezután sem lett jobb sajnos 8 hónaposan szép lassan leválasztottam a kislányom az anyatejről. Sajnáltam, de az a sok fájdalom ami heteken át volt és a rettegés, amit minden szoptatás közben éreztem,hogy "jaj, csak ne fájjon utána sokáig"... hááát, ez a szoptatás "gyönyörének" (vagy hogy nevezzem) a hátrányára vált. Így 8 hós korában gond nélkül átállt a kislányom a normál táplálékra és napi 2-szeri tápszerre. Azóta semmi gond nincs, a fájdalom teljesen megszűnt. Szerintem beszélj a nőgyógyászoddal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!