Küzdött BLEB-bel szoptatás alatt valaki?
Az volt a cicimen. Kicsit megkapirgáltam a tetejét, mert már borzasztóan feszült és fájt a cicim, és kifakadt végül.
Vissza jön ez még, meg lehet előzni valahogy? Akinek volt tudna segíteni, mert ez pokolian fájt, még egyszer én ki nem bírom!
Szia!
Nekem 3x volt ilyen,írtam már szoptatási tanácsadónak is ezzel kapcsolatban,de sajnos nem lettem okosabb.Azt okát nem nagyon lehet tudni,sőt a megelőzését sem,úgyhogy ennyi.Egyedül a lecitin szedését javasolta a tanácsadó,ha többször visszajön a probléma,hogy miért,azt nem indokolta.
Azóta nekem nem volt szerencsére.Amikor már harmadjára alakult ki,már meg sem vártam,hogy fájjon,hanem nagyon óvatosan,steril tűvel megszúrtam az elzáródott csatornát és nem durvult be,hanem mindjárt ki tudta szívni a babám.Először én is sokat kínlódtam vele,de most már "profi" vagyok.
Ennyit tudok ezzel kapcsolatban segíteni.Üdv
Pár napig még biztos érezni fogod.Következő alkalommal (reméljük nem lesz),mindjárt nyisd meg és úgy nem fog fájni,max egy kicsit érzékeny lesz.
Üdv,jobbulást!
"Segíthet rajta a húzópakolás, és a gyakori, váltott testhelyzetekből történő szoptatás kombinciója. A húzópakolás úgy néz ki, hogy olívaolajjal bekeni a mellbimbót, majd rá nagyon forró vizbe áztatott vattát tesz, erre kerül egy vízzáró nejlonzacsi vagy hasonló, és még egy réteg textil (pl. zsebkendő vagy pelus) hőszigetelőnek. Ha kihűl a vatta, akkor cserélni érdemes. Ettől általában fellazul annyira, hogy a baba ki tudja szopizni."
Diószegi Eszter írta ezt az NLC-n.
Szia! Nekem most alakult ki. Szintén úgy kezdődött, hogy volt egy tejcsatorna elzáródásom, feltellt a jobb mellem és csomó alakult ki benne. Meleggel, masszírozással, gyakoribb szopizással egy nap alatt elmúlt, viszont másnap reggelre kialakult egy kis hólyak a bimbómon. Mivel eléggé megijedtem, felhívtam egy LLL szoptatási tanácsadót, aki nagyon kedvesen elmagyarázta, mi ez.
Kezelésre feláztatást javasolt szpoi előtt teafilterrel vagy meleg vízzel. Nekem így kifakad, de mondta, ha nem sikerül akkor steril tűvel kell óvatosan megnyitni. Még a "bőrfelesleg" látszik a bimbómon, nem tudom, mikorra múlik el... De úgy tűnik a szopival nincs gond, és a tejcsatorna átjárható, mert nem gyűlik fel a tej és a mellem is felpuhul szpi után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!