Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki hosszú ideig (több mint 2...

Aki hosszú ideig (több mint 2 évig) szoptatott milyen okból tette?

Figyelt kérdés
Talán az volt az oka,hogy nem akartátok drasztikusan elválasztani,vagy felmértétek az anyatej jótékony hatását.Előre is köszönöm a normális, nem sértő válaszokat.Ha csak hosszú szoptatás pártiak válaszolnak,akkor bízom benne nem lesz vita ebből a kérdésből.
2011. márc. 23. 13:46
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
75%

Én szerettem volna, de a fiam nem így gondolta, 15 hónaposan megelégelte:)

Mondjuk én nem kimondottan a hosszú szoptatás pártján állok, csak úgy gondoltam, szoptatom, amíg kéri, és majd elhagyja, de két éves koránál tovább nem hagyom, akkor elválasztom.

2011. márc. 23. 13:49
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

szia, én ugyan pont 2 éves koráig szoptattam, a végéén már inkább komfortból kapta. de azért válaszolok. egyébiránt nekem nem volt előzetes elképzelésem azon kívül, hogy 2 éven túl már nem nagyon szeretném. de ha addig akarja, akkor miért ne. 2 éves korában icipici segítséggel leszokott róla. (bibis lett a cici+már alig volt benne tej).másfél éves korig szopott rendesen, utána kezdett elapadni. de még igényelte nagyon, úgyhogy kapott cicit. 21 hós korától kezdve már csak nappali és esti elalvás előtt, mert onnantól nem ébredt éjjel. őszintén szólva, ha még lett volna tejem, és ő nagyon ragaszkodik hozzá, akkor még hagytam ovlna neki, de örülök h így alakult, mert már nekem kezdett ez kicsit kényelmetlen lenni, így hogy már nem nagyon volt tejem. ha 2 éves korig szopik, akkor bőven betölti a szoptatás a funkcióját, vagyis az étel meg a tejszükséglet mellett az immunrendszer + egyéb áldásos hatások már érvényesültek, tehát ennél tovább ebből a szempontból nem indokolt. valamint ilyenkor már általában a gyerekek nagy része kéeps arra, hogy elhagyja és m,ás formákba öntse a ragaszkodását az anyja felé. az enyém nagy cicis volt és nagyon anyás is, és így is el tudta hagyni viszonylag könnyen.

bocs ha kicsit off volt. én amúgy nem ítélem el azt aki 2 éven túl szoptat, ha neki meg a gyereknek is jó így.

2011. márc. 23. 13:53
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

2 éves volt 2 hete a kicsi, többször cicizik.

Engem nem zavar, nem megterhelő, úgyhogy nem választom el.

A délutánit lehet most kezdi elhagyni.

Miért vegyem el tőle, ami van, ami jó, itthon vagyok még vele....

Nagyfiam is 21 hónapig cicizett, ez egy évtizede volt.

2011. márc. 23. 14:23
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

A lánykám 2 év és 3 hónapig szopott, egy hét kimaradt, aztán megszületett a nagyobbik fiam aki októberben volt 2 éves és a hónap végén abbahagyta a cicizést. A kicsi fiam januárban született. Hogy mért? Mindig azt gondoltam, hogy természetes folyamat az anyáról való leválás, amikor már nem igényli annyira a szopást.. igaz mindkettőnél törekedtem, hogy lehetőleg hagyja abba mire a kistesó megérkezik, de nem lett volna tragédia, ha mindkettő szopik tandemben. Amikor a kislányom megszületett lassan 5 éve anyukám azt mondta, hogy nem lehet gyereket fölnevelni cumisüveg és cumi nélkül, azóta szerintem már látja, hogy lehet :-)

Annak idején állítólag nagy baj volt amikor én már hirtelen abbahagytam a szopást, mert nem tudtam cumisüvegből inni és pohárból pedig nem ittam meg a mennyiséget. Állandóan az ügyeleten ültek velem utána, mert mindig beteg voltam.

Sajnos a gyermekeim tejérzékenyek, így örültem, hogy sokáig szopnak, és a fejlődésükhöz szükséges kálciumot, vitaminokat az anyatejből megkapják, ez is nagy szempont volt, most is néha megkínálom őket és pohárból megisszák.

2011. márc. 23. 15:40
 5/23 xStefix ***** válasza:
81%

Több minden miatt: Mert tudom, látom, hogy az anyatej mennyire értékes, egészséges. Mert látom, hogy a lányom szereti a szopit, ragaszkodik hozzá, fontos neki és ezzel párhuzamos előnyére is vált/válik. Mert ezzel is szerettem volna erősíteni a kettőnk közti kapcsolatot. Mert, ahogy írod, nem akartam drasztikus megoldást. Mert egyre jobban hiszek a természetes dolgokban, folyamatokban. Mert igyekszem meglátni az értelmét, hogy miért is így lettünk megalkotva. Mert egyre biztosabb vagyok benne, hogy azok a módszerek a legjobbak, amelyek fokozatosan működnek/működtethetők. Mert tiszteletben tartom és megpróbálom okosan kihasználni a kapott lehetőségeket.

37 hónapja szoptatok, de most már talán nem olyan sokáig.

2011. márc. 31. 20:30
 6/23 anonim ***** válasza:
42%

Egyik ismerősöm anyukája mindkét gyerkőcét 4-5 éves koráig szoptatta.Mondjuk én azt egy kicsit durvának tartom, de van ilyen.Jöttek haza az oviból bölcsiből, és még cici???Szerintem ez már nem működne legalábbis nálam nem.Mondjuk nálunk 9 hósan a kisfiam leválasztotta magát, szerettem volna szoptatni 1 éves koráig, de ő így gondolta:)Jobban ízlett a főztöm!

Egyébként személyes véleményem szerint max.2 évig tudnám elképzelni a szoptatást, utána már nem.És hangúlyozom, nem azért mert nekem terhes dolog lenne.

2011. márc. 31. 20:56
 7/23 anonim ***** válasza:
21%
Ez azért nem normális dolog, azt tudjátok?!
2011. márc. 31. 21:06
 8/23 A kérdező kommentje:
Nem arról szólt a kérdésem,hogy normális vagy nem.Ha majd az fog érdekelni,akkor kiírom,és válaszolhatsz.
2011. márc. 31. 21:22
 9/23 anonim ***** válasza:
82%

En ugy voltam vele addig szoptatok amig igenylik.

1.27 honapig

2.34 honapig

3.35 honapig

4.meg szopizik

2011. márc. 31. 21:25
 10/23 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
96%

A nagyot 4 éves koráig, de csak azért mert közben jött a kistesó, és volt ám testvérféltékenység rendesen. Így, hogy nem volt belőle kihagyva, legalább ezzel meg lehetett nyugtatni. De azért engem 3 éves kora után már zavart.

Végül egyszerre szokott le a kicsivel, amikor a kicsi 2,5 éves volt. Tavasz végén szoktak le, előtte ősszel abban a tanévben kerültek először közösségbe (kicsi bölcsibe, a nagy oviba), és alig voltak betegek.

Aztán ahogy leszoktak a szopizásról, a következő tanévben a kicsi ősztől tavaszig folyamatosan beteg volt. Egy hét bölcsi, egy hét takonykór, egy hét bölcsi, két hét takonykór...

2011. márc. 31. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!