Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A tejleadó reflex beindítására...

A tejleadó reflex beindítására van valami trükk?

Figyelt kérdés
Fejésnél szoktam tapasztalni, hogy már semmi nem jön, de van egy tejleadó reflex, akkor még 30-40 ml-t tudok hirtelen fejni. Jó lenne ezt valahogy beindítani.
2010. júl. 22. 19:06
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Én ezt úgy szoktam, hogy dörzsölgetem, csavargatom két ujjam között a bimbókat egyszerre. Nem is a bimbót, hanem inkább a bimbó tövét, nekem így működik.
2010. júl. 22. 20:31
 2/10 anonim ***** válasza:
68%

Nekem nagyon nagy cicim van (80/G), megreked benne a tej. Alulról megtámasztom, kicsit megnyomom, és akkor még jön belőle. Szépen körbenyomogatom, kívülről a bimbó felé, és teljesen kimasszírozom belőle, még sok kijön így.

A tejleadó reflex beindítására a legjobb, ha az ember nem a tejre koncentrál, hogy jön-e, hanem a saját babájára gondol.

2010. júl. 22. 21:12
 3/10 xStefix ***** válasza:
76%

A második, többedik reflexet már nehezebb kiváltani, mint az elsőt, illetve akkor is hosszabb időt vehet igénybe, ha kevesebb tej van a mellben.

Itt olvashatsz a Marmet-módszerről, ami segít beindítani:

[link]

2010. júl. 22. 21:57
 4/10 A kérdező kommentje:
NAgyon köszönöm a hasznos válaszokat! Mindenképp kipróbálom!
2010. júl. 22. 22:30
 5/10 anonim ***** válasza:
53%

"C-fogás

Mi is ez a sokat emlegetett C-fogás, és mire jó?

C-fogásnál megfogjuk a mellet a bimbóudvar mögött úgy, hogy fölül van a hüvelykujjunk, alul a mutatóujjunk, és határozottan összenyomjuk, mint egy gumilabdát, majd nyomva tartjuk. Erősen kell csinálni, de fájnia nem szabad, akkor nem jó. Ha megfelelően csináltuk, akkor pár másodpercen belül érezhető a tejleadó reflex beindulása.

A fogás sikerrel alakalmazható a tejleadó reflex késése vagy elmaradása esetén akár fejés, akár szoptatás közben. Hasznos lehet akkor is, ha pici újszülöttünk folyton bealszik a cicin még mielőtt eleget evett volna, ekkor láthatjuk, hogy újra elkezd mozogni a baba szája, újra nyelni kezd. Más esetekben is jól jöhet, ha úgy tűnik, hogy a baba nem eszik eleget: ezzel a módszerrel ugyanis mind a tej összmennyisége, mind annak zsírtartalma növelhető."

2010. júl. 23. 11:57
 6/10 xStefix ***** válasza:
81%

Nem tudom, a fenti idézet honnan van, de a C-fogás nem ezt jelenti!

"Kezünkkel támasszuk alá a mellet, amíg babánk bekapja, és az etetés alatt is tartsuk végig: a hüvelykujjunkkal felülről, másik négy ujjunkkal alulról fogjuk közre (C-fogás). Ujjaink a bimbóudvar fölött úgy helyezkedjenek el, hogy a babát ne zavarják a ráharapásban." (www.lll.hu)

Ezen kívül annyit szoktak még javasolni, hogy ha nem olyan jól a tej vagy túl nagy az anyuka melle, akkor szoptatás közben időnként megemelhetjük így C-fogásban a mellet, hogy az alsóbb tejcsatornák is kiürüljenek.

Igaz, hogy az általam idézett Marmet-módszerben is van szó a mell húzásáról és sodrásáról (ahogyan a tehenet is fejik:), de én eddig nem olvastam olyan tanácsot, hogy össze kellene csípni a bimbó környékét. Ha ez olyasmi, mint a régen ajánlott cigaretta-fogás, akkor érdemesebb kerülni, mert azzal csak nehezítjük a bimbó mögötti tejöblök kiürülését.

Ha más nem is, akkor én is inkább a bimbók finom cirógatására, ingerlésére voksolnék, nem a bimbóösszenyomásra.

2010. júl. 23. 13:05
 7/10 anonim ***** válasza:

Kedves Utolso!

Nem olvastad el figyelmesen a C-fogast.Nem a bimbot kell osszenyomni,hanem az egesz mellre kell nyomassal hatni,de ugy hogy ne fajjon,en alkalmaztam es hasznalt.

Az idezet :Shneiderne Dioszegi Eszter IBCLC szoptatasi szaktanacsadotol van.

Nok Lapja Cafen megtalalod.

En mar sokszor kertem tole segitseget,szopis temaban.

Egyebkent pszihologus es negy gyermek anyukaja.

2010. júl. 23. 13:29
 8/10 xStefix ***** válasza:
63%

Na akkor ez nekem is új infó. Bocsánat és köszönöm, hogy megírtad a forrást is. Néha nem elég, ha csak a szakmai anyagokat olvasom. :)

Ismerem Esztert és nekem is segített. :)

2010. júl. 23. 13:53
 9/10 anonim ***** válasza:
53%

Egyebkent irtad hogy tanacsadonak keszulsz,nem akarok okoskodni de erdemes olvasgatni Eszter kerdezz-felelek oldalat,rengeteget lehet tanulni belole.

A kedves Kerdezotol pedig elnezest kerek a mas tema miatt.

2010. júl. 23. 14:16
 10/10 xStefix ***** válasza:
68%

Köszi, meg is fogom nézni ezek után!

Csak eddig még a szakmai anyagokon se rágtam át magam teljesen.. hát van mit tanulni bőven. :)

2010. júl. 23. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!