Márciusban múlt három éves a fiam és semmi jele a szobatisztaságnak? Mit tegyek?
Ez nálunk is gond. Bár az én fiam ráül a wc-re, de ő is elutasítja az alsónadrágokat, pedig én is verdásat vettem :)
Szerintem nem lesz olyan rossz a helyzet, mert jön a meleg, nyáron ne adj rá semmit és majd szaladgál a kertbe hátha úgy jobban alakulna a szobatisztaság. Mentek pl virágot locsolni és így hátha megtetszik neki a pisilés.
Szia!
Ne erőszakoskodj, mert az még jobban visszaveti. Minden szobatisztasághoz vezető kis lépést dicsérd meg (szól ha kaki van, stb).
Ha bemegy hozzád a wc-re lehet mondani, hogy a nagyok így csinálják. Esetleg szerezz be egy fellépős wc szűkítőt is.
A fiunk decemberben volt 4 éves, szeptemberben kezdte az ovit. Ovi előtt kb 2 héttel lett szobatiszta (kb 4x kaptam pisis cuccot csak az oviból).
Nyáron simán szobatiszta lehet.
Nyáron könnyebb a szobatisztaság"kialakítása"
Lehet, le fogtok pontozni, de nyáron sokat volt nála
m ismerősöm 2,5 éves kisfia. Mindig azt játszottuk, kint, hogy mit szeretne lepisilni. Fát, bokrot, virágot.. :)
Bent meg mondtam neki, hogy itt csak a wc-t szabad, meg a bilit.
Így lett szobatiszta!
Kint csak bugyi volt rajta, talán jobban érzete mikor kell neki.meg nem volt ott a biztonságot adó pelus.
Beszélgessetek erről, monogasd neki, hogy Te már ügyes ovodás nagyfiu vagy, és tudod, az ovisoknak már nem kell pelenka. Mesélj neki arról, hogy milyen szuper kis minivécék vannak az oviban, milyen kényelmesen lehet majd ott pisilni- kakilni. Van ez az Elmó-s bili mese, nézesd meg vele, hátha lesz hatása.
Én fiam is 3éves mult februárban, ő januárban magától lett szobatiszta. Előtte ősszel nagyon nagyon erőltettem nála a szobatisztaságot, állandóan biliztünk, mindig mindenhol- szegény el is kezdett dadogni, és tiszta idegbe volt, ha már meglátta a bilit. Ekkor le is álltam a témáról, pelenkáztam újra, egy szó nélkül, és januárban magától kérte vissza a bilit, és lényegében 2-3 nap alatt kialakult nála a nappali szobatisztaság. Éjszakára még 2-3hétig kapott pelenkát, de mindig száraz maradt,így elhagytuk azt is. Nem volt még sosem baleset.
Viszont sajnos még mindig dadog! De sokat javult már. :( Ugyhogy a magam hiábáján tanulva csak annyit tudok tanácsolni, hogy azért a korára tekintettel már beszéljetek erről, de ne erőltess semmit. Ha ő úgy dönt, hogy nem kell pelenka, akkor lesz majd szobatiszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!