7 éves kislánytól nem fura ez?
Egy 7 éves kislányra vigyáztam egy napot.A kislány jár küzdősportra és jógázik.Amit tudni kell,hogy ritka fegyelmezett kislány,sőt szinte már gőgösen öntudatos.Kérdeztem tőle,hogy nem fáj ha edzésen megütik?
Azt felelte,hogy csak egy gyenge ember törődik a saját fájdalmával.Az erős a fájdalom okozásán gondolkodik és én erős vagyok.Aztán pontban este hatkor leült törökülésbe és fura hangon lélegzett.Utána elmondta,hogy ez egy jógás légzőgyakorlat és közben arra gondol,hogy ő egy kőszikla.Majd mikor leültünk enni,közölte hogy a neki adott párizsi és kenyér nem túl egészséges,ki is fejtette részletesen,hogy miért nem,és hogy ő csirkét brokkolit és rizst szokott ilyenkor enni,de most az egyszer megeszi és köszöni szépen.Csokit nem fogadott el.
erre tanítják gondolom a küzdősport, jóga és szülői nevelésnek tudható be
minden gyerek azonnal tanul mindent ami körülveszi
..idomitás.
azt lehet idomitani, aki "hagyja". már kis gyerekként probáltak engem "idimoitani", 3 évesen beirattak balettra, szinházakba kellett járnom, kulonbozo sporttevékenységeket végeznem, pluszba magántanárhoz járattak hegedulni tanulni, templomi korus stb....hát én ezekre pont magasrol tettem..inkább elmentem valamerre csavarogni, barátnoztem, vigyorogtam és csak a hulyeségen járt az eszem.
szerintem ez gyerekfuggo, valoszinuleg ez a kislány élvezi ezt és inkább o akarja, mint a szulei..
Bár több ilyen gyerek lenne!
"idomítás" chh.. Ha fetrengve hisztizne, mindenért nyávogna és zabálná a mekis szart az nem lenne baj ugye?..
Szerintem is túlzás! Én imádtam amikor fülig csokisan kócosan,sarasan fára másztak a fiaim.Sírtam a nevetéstől a bamba pofijukon.Nem győztem őket fotózni.
Sok szülő a padon ülve a játszó téren az az napi pörkölt receptén vitatkoztak addig Én csúzdásztam,saraztam velük.
Lehet hogy én "rontottam" el őket.
Később önvédelemre jártak,mert még is csak fiúk...
Fegyelmet tanultak,de amikor láttam hogy túl merevek(mint ez a kis lány)"bokán rúgtam őket"
Mondhatom,hogy nekem köszönhetik a humorukat,a lazaságukat és a fegyelmezettségüket is.
Közép út a legjobb út!
Ja azt még elfelejtettem mondani hogy én is jártam egyedül és velük is önvédelemre anyaként.
Én is belekostóltam ebbe a merevségbe és nagyon meg ilyedtem,hogy olyan leszek mint a többiek.
De sikerült megőrizni a saját karakteremet mindíg.
Az apukája is ökölvívó kiskorától,edzést is tart,10 éve jógázik,szóval vele van közben és a filozófia is tőle eredhet.Mikor kérdeztem az apukát azt mondta elvitték tornára,rg-re,balettre,judora,furulyázni,de az apuka féle box edzés amit akart.Ahogy láttam nagyon apás is,mert gyakorlatilag felragyogott amikor jött érte.Ja igen,sakkozni is tanítja apu,merthogy az a küzdősport mellé alap.
Japán filmekben látni ilyen kis fegyelmezett gyerkőcöket,mint amilyen ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!