Neked mennyire fogad szót 2 éves gyerkőcöd?
Úgy érzem, mintha az egész napom másról sem szólna, minthogy a kislányomat rávegyem vmilyen "okossággal", hogy vmit megcsináljon...egyedül akar mindent, de nem tudja még megcsinálni, fél órát könyörgök, mire elindulunk vhová...
vagy pl.:
-gyere megy az oroszlán fogat mosni, menj vele Te is. (mert amúgy nem megy)
vagy gyere menjünk le a postára, hátha ott van a postás bácsi, de út közben megbolondulok vele, mert nem jön, csak vánszorgunk, minden hangyánál megáll...stb, millió ilyen 1 nap. Az, hogy csak úgy mondok vmit, és megcsinálja, nem igazán működik, állandóan vmi fifikát kell bevessek, nagyon fárasztónak érzem, és főleg mikor nem tudom a házimunkát elvégezni ez miatt, mert 11kor érünk haza a közértből, akkor már Ő ebédel, alszik, én meg annyira lefáradok már tőle agyilag, hogy nem bírok semmit csinálni, muszáj pihennem, úgy érzem összecsapnak a fejem felett a teendők...
Amúgy édes, kedves, értelmes kislány, de nem tudom, ez normális 2 évesen, hogy ennyire nem fogad szót? Vagy én voltam túl gyenge eddig vele?
Most bevezettem, hogy 5-ig számolok, ha vmit nem csinál meg, és akkor jön vmi szankció., pl nincs esti mese, vagy akkor nem megyünk a játszóra, de hát ez is olyan izé, hogy most akkor állandóan büntetgessem?
köszi
Hahahaha! a ferjem pont kerdezte ezt te irtad?! ...es nem te irtad kedves kerdezo! Mintha a Kisfiunkrol szolna a kerdes. Nallunk Macika az ugyeletes...de en soha nem vacakoltam. szolok egyszer aztan megegyszer harmadjara figyelmeztetek es viszem, elveszem, elrakom stb....az agyhalalos allapot szamomra is ismeros es delben igen gyakran bealszom vele aztan mikor megebredek probalok felmosni nagy hirtelen stb...de persze o ezt egybol megerzni es mar kiabal is:Mamma!
Dacol a lanyod. Ki fogja noni. Csak addig bird ki epp esszel!
Nagyon rosszul csinálod, hogy könyörögsz neki. Itt rontod el.
SZólj neki, ha nem , fog, és vidd.
Nekem ha a kisebbnek könyörögnöm kéne, hogy elinduljunk régen elkésnénk az oviból a naggyal.
Közlöm, hogy megyünk, ha jön magától öltözni jó, ha nem, akkor viszem. Nincs kérdés, könyörgés, vita. persze, hisztizik, de ez ebben a korban normális.
Nekem két gyerekem van, de kb. egy hónapban egyszer tudok lefeküdni, luxus, és nem is vágyom a nappali alvásra.
Akkor csinálom a dolgom, ha alszik.
Nem kell büntetgetni, fog meg a kezét, és csinálja, amit mondasz.:)
Sajnos teljesen normális a gyereked :) Az én 2 éves fiam is ilyen "ötletszerű örökmozgó", pedig másfél éves kora óta már sokat javult. Akkor még minden csikknél megálltunk. Most már lassan a kutyakakik sem érdeklik :) De sokszor megyünk inkább babakocsival.
Mostanában kezdtem el fenyegetőzni én is és sajnos nála is sokszor csak ez válik be az egyre erősebb szelektív süketsége ellen. Nem rögtön a büntetés jön, de ha nem csinálja meg, akkor beváltom rögvest. Sajnos elég kreatívnak kell lenni és mindig olyat kitalálni, amit rögtön kivitelezhetek, mert a "nincs esti mese" még túl hosszú távú üzenet napközben. (Na meg ne legyen olyan, amivel magammal is kiszúrok.)
Ha viszont épp jó gyerek, annak nagyon feltűnően kell örvendeznem. Szóval ha nyugi van sincs nyugi :))
Huh, akkor most kicsit jobb, hogy nem vagyok egyedül, már azt hittem, hogy vihetem vmi dokihoz, mert vagy süket, vagy nem normális...:-))
ja, a könyörgés, nem igazi könyörgés, inkább kérem szépen 3x, utána keményen, de minhta nem is hallaná.
Az hogy ha nem öltözik/halad/eszik/fogat mos/ akkor viszem, szeretném elkerülni, mert 13 kg, már leszakad a hátam, és ha még elkezd hisztizni is, és megfeszíti magát, szinte nem is tudom már tartani...
Igen én is a napokban visszahoztam a lakásba a babakocsit, mert ha komolyan sietnünk kell, akkor nem tudok vele mit kezdeni...
köszi, azért még dumálhatunk erről, mert tényleg az van, hogy estére mint egy agymosott olyan vagyok, teljesen leszív, én nem vagyok ez a kemyény tipus, de most muszáj vagyok összekapni magam, ha nem akarom, hogy a fejemre nőjön, és ez nagyon kimerít, hogy olyannak kell lennem, amilyen nem vagyok...
Bocsi, nincs idom most hirtelen elolvasni a valaszokat mert melohelyrol irok csak azt szeretnem tanacsolni, hogy a "nem lesz esti mese", "nem megyunk majd jatszoterre" nem egy okos fenyites. Azert mert ha valami rosszat tesz a kisgyerek annak ott es akkor kell kovetkezmenye legyen nem 3-4 ora mulva. Tehat ha reggel nem hajlando valamit csinalni akkor nem tul jo otlet azt mondani, hogy: "este nem lesz mese" tul hosszu az ido ami eltelik a ketto kozott es nekik ez az erzekuk meg nincs kifejlodve annyira, hogy az esemenyeket igy osszekossek. Hidd el nekem, hogy hiba fogod neki este azt mondani, hogy azert nem nezhet meset mert reggel rosszalkodott annyit fog erni mint a falra hanyt borso mert nem tudjak annyira ujraelni a helyzetet es felidezni meg, kapcsoaltba hozni. Talan majd 4 eves kor utan. Probald csak este visszakerdezni, hogy: "Na miert nem nezhetsz meset?" Nem fogja ra tudni a valaszt. Egy 4-5 eves mar igen. Tenleg jotanacskent mondom es nem megbantasbol. En is rengeteg olyat csinalok ami nem helyenvalo es csak kesobb eszemelek fel. :)
Ez a mindennel megallok dolog sajnos eletkori sajatossag. Tudom, hogy bosszanto de orulj neki, hogy ilyen kis erdeklodo es mindent alaposan kiellemez, megfigyel. Nem siklik el csak ugy siman a dolgok felett hanem erdeklik ot a dolgok. Nekik meg minden uj es erdekes. Egy hangyan igenis ellehet meg csodalkozni. :) Nincs ezzel semmi gond csak atkel veszelni ezt az idoszakot. Azt is szoktak mondani, hogy a mai rohano vilagban az embereknek mar nincs idejuk megallani es megcsodalni a dolgokat es csak elsiklunk felettuk. A gyerekek meg nem es nekik van igazuk.
Tenleg ido kerdese, ughogy kitartast. Az en kisfiam is nagyon hasonlo kategoria es 31 honapos. Nallunk olyan is van, hogy fenyotobozokat gyujtunk mert olyan helyen vagyunk, hogy egy parkon kell atmenni a foutra az uzlethez. Minden egyes fenyotoboznal leragadunk es kertunbe mar annyi fenyotoboz van a talicskaba, hogy gattat lehet vele tomni. De tudom, hogy egy napon elmulik ez is. Sieteskor tenleg jo otlet a babakocsi ha meg beleul. Ilyenkor tudatni kell vele, hogy most sietunk es ezert kell beleulni. Hidd el teljesen normalis, a lanyod viselkedese ebben a korban.
Elso valaszolo vagyok - most alszik a Lelkem kisGyermekem...meg....annyit szeretnek hozzafuzni, hogy nem ertek egyet a fenyegetessel. Soha nem fenyegetem! S nem azert mert nem esne jol valahogy kiadni magambol, hanem mert ugysem erti meg. Nagyon eros akarata van de igyekszem kovetkezetesnek lenni, a baratja lenni. Nem hiszek a rautok a kezedre es nem nyulsz tobbe hozza. abban hiszek, hogy elrakom azt amihez nem akarom, hogy hozzanyuljon....sokat vagyunk kint. Maszoka, kismotor, szaladgalas...
Ja a super Nanny az egy jo musor. A kovetkezetesseget jol meg lehet belole tanulni meg azt is, hogy az ordibalas nem celra vezeto...de mi szulok vagyunk! s bizonyara vannak bezzeganyak akik mindig a birka turelmukrol voltak hiresek. Super Nanny meg hazamegy a nap vegen...
En azt csinalom, hogy elore megtervezem a napot aztan nincs apellata. De benne van a szabadfoglalkozas is. akkor lehet szedni kutyapisis mulch-ot meg kovel etetni a szomszed kutyajat stb....
köszönöm a válaszokat, mindenkié nagyon hasznos!! :-)
Mostmár megnézem ezt a szupernannyt vmikor...:-))
Abban némi félreértés van, hogy eltolom a büntetéseket..tehát az esti mese megvonás este van, pl. ha nem akar fogat mosni...
Vagy ha nem veszi a cipőt, semmi gond, akkor vegyük le a gatyát is, mert nem megyünk a játszóra...
De tök kiakaszt, illetve csomószor röhögnöm kell, mert mondom neki büntiből, hogy nem megyünk le, erre mondja, hogy: "Jó, semmi baj anya, mérges vagy, gyere, megsimogatlak, ölellek, gyere rajzolkázzunk..:-DDD
Amúgy imádom, hogy órákig képes a bogarakat nézegetni, vagy a kavicsokkal játszani, és kutyakakis fenyőmulcsot gyűjtögetni, ahogy az egyik válaszadó is írta, csak most hogy közeledünk a bölcsihez, gondoltam elkezdem kicsit "trenírozni", hogy elődolgozzak a reggeli elindulásokra majd, de hát...:-//
3-as vagyok. A fenyegetés nálunk sem az, hogy megverlek (még ordibálni sem szoktam), hanem pl. "Ha nem fújod ki az orrod, jön az orrszívó.", "Ha hisztizel, hazamegyünk.", "Ha dobálod a homokot, elveszem a vödröt."... és hasonlók, amikor a legszigorúbb-legmélyebb hangú, szemtől szembe kérésem is szelektív süketségre talál. (A Szuperdada nekünk könyvben van meg - de a favoritja büntisarkos módszerhez még a könyv szerint és szerintem kicsi.)
Az én fiam is 13 kilós, a rossz hátammal cipelhetetlen, és másfél hét múlva megy bölcsibe. Egyelőre el sem tudom képzelni, hogy indulunk el, de hát valahogy majdcsak belerázódik mindenki.
Sajnos pár hós kora óta már itthonról dolgozom, úgyhogy irigyellek, Kérdező, hogy tudsz aludni délben - szerintem szimplán használd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!