4 éves kisfiam Asperger - szindrómás. Van valakinek ilyesmi korú gyermeke, aki szintén aspergeres?
Kiváncsi lennék, van-e hasonló viselkedésű kisfiú vagy kislány... Az én fiam már 2 évesen minden számot és betűt ismert, 3 évesen már leírt mindent, fél éve pedig már idegen szöveget is értelmesen olvas. Gyermekpszichológus szerint nagyon magas az intelligencia szintje, viszont más dolgokban, amit én is észrevettem már régen, le van maradva a korabeliektől. Például egyedül enni kanállal még 3 évesen nem tudott, vagy 3 és fél évesen lett szobatiszta. Néha ok nélkül sikítozik itthon vagy tömegközlekedésen. Nem tud elvegyülni a többi gyerek között, szerepjátékot /pl. orvosost) nem tud játszani. Hosszasan csak írja a szavakat, 4-5 jegyű számokat. Mostanában kezd kitörni a számok világából, végre szinez, vagy autót tologat. Repkedő kézmozgása még most is aktív. Homokozni utál, zavarja, ha koszos a keze vagy a lába. Sokszor elbambul, hosszú percekre is. Élményeket, napi történeteket nem oszt meg egyáltalán, beszélgetésbe csak kérdés-válasz jelleggel vonható be. Pl. -Reggeliztél?
-Igen. Van köztetek olyan, aki "ráismert" a csemetéjére a fent leírtakból? Köszönöm.
én jót nevettem a 2. válaszon...
mint ha ufot nevelnél/nevelnénk :)
mi még csak a gyanúnál járunk, kérdezhetek tőled? :)
a kommunikációja mikor hogy alakult, mikor jutottatok el odáig, hogy egyáltalán a kérdésre válaszoljon?
és mikor, mennyi idő után mondták ki, hogy ez nem gyanú?
diétát próbáltátok?
szia
az én fiam is aspergeres ö már 6 éves. Ismeri a számokat betöket szavakat betüz, de ö az oviban semmilyen kérdésre nem válaszol. A családdal a fejlesztökkel beszél. Nem tudd önállóan segitség nélkül öltözködni, rendesen tisztálkodni, szerepjátékot játszani más gyerekkel stb. Történteket csak este magának mesél. Sokszor olyan dolgot mond ami nem értem pont ott és akkor miért jutott eszébe. De nagyon érzékeny az emberek hangulatára.
Mi most tartunk a kérdés vissza ismétlésénél, de nagyon késön kezdett beszélni. Igen a számok betük világa nagyon érdekli kedvenc "olvasmánya" a reklám újság mondja, hogy mi mennyibe kerül Pl mosopor 2399 Ft hány % KEDVEZMÉNY adnak. A másik a szavak betüzése. Ehhez társul, hogy az oviban kuka több szülö ha ovin kivül találkozzunk csak csodálkozik.
Az asperger autista csak enyhe és okos. Sok autista gyereket ismerek én ugy látom nem az a gond ha auti gyerek az egy különleges adottság. Sok "okos " ember auti inkább a gond ha társult betegség jön hozzá . Mink is 2 évessen keztünk járni minden felé miért más és 4 évessen kaptuk meg a diagnozist. Na az evés az szerintem nálunk totál logikátlan pl nem eszik gyümölcsöt nyersen de sütiben lekvárnak imádja. Nem eszik hust csak fasirtott és virslit. Ti jártok oviba?
Ja és az UFo kérdésre nem válaszoltam. Amikor megszületett mi akkor mondtuk, hogy egy UFO. Ugy irányitotthogy mindig tudtam mit akar és még van rajta két-két jel jobb és bal oldalon mintha tükörkép lenne. Azóta ez eszembe sem jutott
csak most, hogy irtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!