Hiperaktív gyerek nincs, csak olyan akivel nem foglalkoznak (eleget) a szülők. Vélemények?
Kedves szülők! A hiperaktivitás egy kitalált betegség, olyan gyerekekre is ráragasztják, akik csak egyszerűen B-vitamin hiányban szenvednek, talán a szüleik sem sejtik hogy a sok egyszerű szénhidrátot tartalmazó ételek elvonják a szervezet B-vitamin készletét,(itt jegyezném meg, hogy ha nem ennének cukros ételeket ezek a gyerekek, akkor sem volna elég számukra a mai ételekben lévő B-vitamin mennyisége.)és ennek egyenes következménye az idegrendszer hibás működése.
Tudom, ez egy kissé hihetetlennek tűnik amit állítok, többször leírtam már, hogy munkám során gyakran bebizonyosodott hogy ezek a gyerekek nem betegek, hanem csak egyszerűen olyan táplálékokon élnek, amik szerencsétlen módon sok cukrot tartalmaznak. Ebből következik, hogy nincs más teendő, minthogy kiiktatni a táplálkozásukból ezeket, és plusz B-vitaminokat adni nekik, van akinél ezt C-vel is kombinálni kell, mert már eleve túlsúlyos, van akinél más, mint pl. a kalcium mint szintén idegrendszert segítő ásvány adása a jó megoldás.
A mennyiségeket illetően is a szokványossal ellentétben jóval nagyobb adagokat ésszerű adni, mivel ezeknél a gyerekeknél nagyobb a hiány mint egészséges kortársaiknál.
A gyógyszer kérdés pedig mindig felháborít, hiszen a hiperaktivnak minősitett gyermekek kivétel nélkül drogokat kapnak, a jóhiszemű szülővel elhitetik hogy szükség van a gyógyszerre, és éveken keresztül szedetik a gyerekkel, akkor is ha a viselkedésük még inkább elviselhetetlenebbé válik. Később, kamaszkorban, amikor egyébként is labilisabb a gyerek idegrendszere,( még az egészségeseké is,) a drogok hatására sokukban megfogalmazódik az öngyilkosság gondolata is.
Kedves szülők. Nyissátok ki végre a szemeteket, és kérlek titeket, hogy nézzetek rá, mivel etetitek a gyerekeiteket.
Ha ezek a táplálékok megtalálhatók a gyerek étrendjében, akkor sürgősen változtassatok, mert ha marad a régi étrend, akkor a gyerek jövője kerül veszélybe.
Pl.: Rengeteg szülővel beszélgettem, akik minden este kakaóval fektetik le a gyereket, mert azt "úgy szereti!" A kakaó eleve egy izgatószer, benne pár kiskanál fehér cukorral, plusz egy-két dl tej. Ez egy kisgyereknek olyan energia bombát jelent, hogy ne is csodálkozzunk ha nem akar elaludni tőle. Jobb megoldás, ha az anyuka már kicsi korában sima vizre szoktatja a babát, vagy gyümölcsteát ad neki cukor nélkül.
A következő a reggelire adott péksütemény, ha fehér lisztből készült, az is egyszerű szénhidrát, cukorként hasznosul. Hatása ugyanaz, mint a fehér cukoré. Mivel egészségesen szeretnénk táplálni a gyereket, ezért müzlit is adunk neki, csak azt nem nézzük meg a dobozon, hogy a müzlik 99%-ában a cukor áll az első helyen , mivel tele rakják vele a müzliket is.
Aztán a cukros gyümölcslevek, vagy éppen a felvágottak, ezek is tele vannak cukorral. Ha bemegyünk egy pékségbe, csupa édes péksüteményt kínálnak, alig készítenek teljesőrlésű pékárukat. Ha bemegyünk egy nagyáruházba, még mindig szemmagasságban vannak az édességek, pedig ha jól emlékszem volt egy rendelet, ami ezt megtiltotta, aztán már nincs róla szó, pedig nagyon fontos lenne, mert a gyerekek törvényszerűen követelik a nekik járó csokit, cukorkát, egyebeket. Mi szülők pedig tudatlanul, és szeretettel megvesszük őket, mert nem is sejtjük hogy méreganyagok ezrei lapulnak egy-egy ilyen csinos kis édesség csomagban. Mert nem elég hogy rengeteg cukrot esznek a kicsik, még olyan veszélyes élelmiszeripari vegyszereket is megetetünk velük, amik akár rákot is okozhatnak amellett, hogy szintén idegrendszert roncsoló hatással is bírnak.
Én nem hiszek a genetikai elméletben. Azért nem, mert hiperaktivitásról csak azóta hallani, amióta megváltozott a táplálékaink összetétele, minősége.
Hiszek viszont a hiány-állapotok létezésében, mert ha pótolunk bizonyos tápanyagokat, amikhez addig nem nagyon jutott hozzá a szervezet, akkor csodaszámba menő javulások történnek. Persze az orvos, aki felírta gyermekednek az antidepresszánst, nem tanult a vitaminokról, őtőle ne várd hogy segít ebben a kérdésben. Neki nem ez a dolga, nem kapott erre vonatkozó képzést.
Nem szabad belenyugodni, ha azt mondják ez egy betegség. Ez egy állapot, amin lehet változtatni, jobbá tenni, csak meg kell érteni hozzá egyet, s mást. Képezni kell magukat az embereknek, mert egy kész átverés show-ban vagyunk. Ha utána nézel, számos alternatív lehetőség közül választhatsz, nem kell gyógyszerrel tömni gátlástalanul egy 5 éves gyereket, aki semmiről sem tehet.
"gyerekek törvényszerűen követelik a nekik járó csokit, cukorkát, egyebeket." normális helyeken annyit mond a szülő: most nem lehet akkor azt a gyerek meg érti, és szó nincs arról hogy elverje, el ellehet magyarázni is.
(normális esetben)
veszélyes élelmiszeripari vegyszereket is megetetünk velük, amik akár rákot is okozhatnak
durván túlzol.
Van neked gyereked? mivel eteted őket?
"Persze az orvos, aki felírta gyermekednek az antidepresszánst, nem tanult a vitaminokról"
hát te tényleg nem vagy normális :D
21:17
A kisfiamnak kb 3 éves korában lisztérzékenységre utaló laboreltérései voltak,emellett állandó hasmenés.
Aztán később a lisztérzékenységre utaló laborok jók lettek,de továbbra is nagyon vékony maradt.Izületi gyulladás jelentkezett 4 hónapig,megmagyarázhatatlan belázasodások,aftás szájgyulladással,a székletében vért mutattak ki többször,most legutóbb pár hete is találtak benne.Amikor az izületi gyulladásra szedte a szteroidot és más gyógyszereket akkor arra fogtuk,hogy attól kakil véreset,de már fél éve nem szed gyógyszereket.
Írtam Szendi Gábor pszichológusnak a tanácsát kértem,leírtam,hogy miként viselkedik a kisfiam ,a betegségeiről egy szót sem!!! a válasz meglepett,mert kapásból felszívódási zavart sejtett a hiperaktivitás hátterében,nem írtam sem az autoimmun izületi betegségről,sem a korábbi nagyon kóros lisztérzékenységre utaló laborról.
Tehát amikről írtál felkeltették az érdeklődésemet,egy próbát megér nekünk is!
Egyáltalán nem túlzok, mikor azt írom, hogy főleg a gyerekeknek szánt édességek hemzsegnek a káros adalékoktól. Hidd el, nem a hasamra ütve írtam ezeket. Fogjál meg egy zacskó cukorkát, és járj utána mit okoznak a benne alkalmazott színezékek, tartósítószerek, állagjavítók, csomósodásgátlók, stb.....Ha szerinted ez vicces, akkor te nem vagy normális.
A másilk, kérdezz meg egy orvost, mennyit tanult az orvosin a vitaminokról. Egy átlag háziasszony többet tudhat nála, ha érdekli a téma, és utána néz.És ez sem vicc.
És teljesen normálisnak gondolom magam, sőt olyannyira normálisnak gondolom magam, hogy megpróbálok űgy segíteni félrevezetett embereken, ahogyan csak tudok, a magam módján. Látod, azért van aki elgondolkodik dolgokon, és nekem ez okoz örömöt. Ő talán már nem fogja ok nélkül gyógyszerekkel tömni a gyermekét. Ő már felvilágosult....
A táplálkozási tanácsokkal kapcsolatban azt gondolom,hogy az ember néha belekapaszkodik olyan dolgokba amiktől ha nem is remél teljes változást,de ha egy kicsit is javul a helyzet,már megérte.
Egyébként én is egészségügyi dolgozó vagyok ,szülésznő vagyok,a hiperaktivitásról semmit sem tanultam,csak az örökbefogadott kisfiam kapcsán kerültem kapcsolatba a témával.
Határesetnek minősítették és nyugalomra intettek és úgy tűnik igazuk lesz,mert sokat fejlődött rövid időn belül a kisfiam kezelhetősége,talán a tavaly több hónapig tartó betegség feldolgozása miatt is produkált néha szélsőséges viselkedést,örömmel látom,hogy szót fogad,együttműködik,bár a mozgásigénye nagy :-),tavaly 5 hónapig babakocsiba toltam 4 évesen,úgyhogy örülök,hogy végre van lehetősége szaladni,futkározni.Bújós,szeretgetős kisfiú egyébként,nem agresszív.Az óvónénik is minden nap dícsérik szerencsére,hogy sokat javult a viselkedése.
Évvesztes,az oviban még az idein kívűl 2 éve lesz,addig meg pláne sokat fog javulni,a férjem keresztanyjához fog járni alsótagozatban,ő már harcedzett tanítónéni,van tapasztalata bőven elevenebb kicsikel is,remélem nem lesz semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!