Nagyjából mekkora ovis korú gyermeked óvodai szobája/terme?
Szerintem a kisfiamék csoportja kb 15*15 méteres, galériás.
30-an vannak.
15*15m az 225nm ....
ebbe a méretbe akár 2 családi ház is belefér
vagy 3-4 lakás
30-40nm körül van de mivel kissé L alakú így nehéz megmondani pontosan
15*15???225 nm?????
Azta...most dobtam egy hátast a székbe!
A kisfiamék egy 4*5 m-es azaz 20 nm-es szobában vannak 25-en!!!!!!!!!!!Tehát még 1 nm sem jut egy gyerekre!
Sajnos mondja is a fiam,hogy nem tetszik neki az ovi!Előtte bölcsis volt hatalmas termük volt.Most vannak abban a korban hogy lefekszenek/leülnek a földre a kisbarátjával és autóznak,tologatnak,szerepjátékoznak!(illetve ők már bölcsiben is így játszottak mint a legtöbb gyerek gondolom)Dehát persze gondolom itt nemtudnak mert óhatatlanul is a másik gyerek rálép/eltapossa/felrúgja stb!Nincs privát szférája a gyereknek!Az óvónőkkel nincs baja afiamnak csak mondja hogy egyszerűen nem tetszik az ovi,sajnos sírva megyünk reggelente!A dolog pikantériája,hogy kb 1 évvel ezelött az önkormányzat felszedte a régi játékokat(vasmászóka,gumikerekek) merthogy nem EU szabványos,ígéretet tettek új játékokra,azóta is hozzák!Namármost 25 gyerekre 2 db(!!!!) hinta van meg egy lerozzant favonat meg egy homokozó!Slussz-passz!!!A múlt héten vittem be két lábbal hajtós műanyag motort meg egy futóbringát illetve még másik 1-2 szülő is hozott be otthont megunk műanyag libikókát ezt+azt csakhogy tudjanak már mivel játszani a gyerekek mert a szülőin panaszkodtak az óvónők hogy nemtudnak mit kezdeni a gyerekekkel..érthető unatkoznak!
Gondoljatok bele:odabent nem tud a gyerek játszani mert nincs hely odakint szintén nemtud játszni mert nincs mivel!!!..PFFF..
OKÉ!Mondhatnátok,hogy ezeket mind láttam-tudtam beíratkozáskor és miért ezt az ovit választottam!
Akkor ezeket a problémákat felvetettük a vezetőnek és akkor ő igéretet tett rá hogy abba a csoportba nem vesznek fel annyi gyereket meg hogy az önkormányzattal beszél,hogy szeptemberre hozzák/tegyék le az új játékokat!
Oké!Megkeresem a vezetőt és kérjem számon miért vettek fel ebbe a kis szobába mégis ennyi gyereket!Úgyis az lesz a válasz,hogy mert muszály volt stb stb Meg most már nemtudják megcsinálni azt hogy pl 4-5 gyereket áttesznek másik csoportba vagy oviba!
Tehát ez a probléma nem fog már megoldódni!
A játékok az udvarra meg max elkezdek szülőktől aláírást gyűjteni és beviszem az önkormihoz....
Szerintetek mi lenne a jó megoldás??
Vagy esetleg oviváltás???(csak ott meg sajna nyílt napon nem voltak annyira szimpik az óvónők,dadusok)
Áááá...nagyon elvagyok keseredve,a lejobbat akartam a gyerekemnek és a legxarabb sikerült...
Kb. 20-25 m2, kis galériás és 21-en vannak.
Ahogy elnéztem az állami ovikat itt nálunk, kb. mindehol ekkora volt a csoportszoba. Ha nem tetszik a gyereknek lehet, hogy elgondolkodnék az oviváltáson, de nem biztos, hogy egy másik ovival jobban jártok.
A csoportszobájuk kb. 45 nm lehet, 17-18-an vannak (ha nem beteg senki)- Bp, magánovi.
Sokat számít az is, hogy a terem két fala üveg, ami a kertre néz, így optilailag biztosan nagyobbnak tűnik.
Nincs telezsúfolva bútorokkal (szekrényekkel), nagyon szellős. A délutáni alváshoz való egyberakható kiságyakat és a különböző játékokat, eszközöket egy hozzá kapcsolódó kis szertárszerűségben tárolják, így az a gyerekektől nem vesz el helyet.
A közös helyiségek (öltözős rész, mosdók, wc-k, tusoló) is megfelelő méretűek és hatalmas kinti játszóterük van.
50nm-es, és 27en vannak.
Törvényileg 2nm kell egy gyereknek.
Kedves Utolsó!
Hol van ez leírva törvényileg hogy 2 nm kell gyerekeknként??Próbáltam utánna olvasni de nem nagyon találtam semmit!!Esetleg tudnál linkelni!!
19/2002. (V. 8.) OM rendelet - ben van:)
ftp://193.6.55.10:2001/Tanszeki_anyagok/Mernok%20Tovabbkepzo%20Kozpont/muszakiellenor/regebbitanfolyamok/2011_tavaszi_tanfolyam/jegyzetek/jogszab-nem%20friss_2009marc/jogszabalyok/miniszt/19_2002_OM.pdf
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!