Egy alkoholista szulotol mennyire lehet torvenyesen elvenni a gyereket? Illetve nem torvenyesen?
Tegyuk fel van egy alkoholista apa, aki elofordul hogy elveri az anyat, gyereket lelkileg bantalmazza, gyakran reszeg.
Egy ilyen szulo ellen hol lehet bejelentest tenni?
Elkobozhato tole ugy a gyerek, hogy en hozzam keruljon? Olvastam hogy elvegezheto valami alkalmassi felkeszites neveloszuloi tanfolyamra, azutan megoldhato hogy a gyerek en hozzam keruljon vagy pedig oda kerul aki eppen varolistan van hogy neveloszulo szeretne lenni? (en nem vagyok verszerinti rokon csak egy ismeros)
Valamint ez az egesz procedura meg hajsza a gyerek elhelyezese kapcsan mennyi idot vehet igenybe, honapokat??
A masik modszer a nem torvenyes ut, az az lenne hogy en megbeszelem az apaval hogy toltson nalam a gyereke 2-3 evet en majd gondjat viselem, lakjon nalam, neki a gyereke ugyis csak egy kolonc. Ilyen esetben meguthetem a bokam valahol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!