Hogyan mentenéd kisgyermeked kutyatámadástol?
Számtalan esetben látom pl kertes házaknál, amíg az utcafronton nyírja a gazda a sövényt, simán kinnt van veke a kutya poráz szájkosár nélkül 3s el-el tiblábol.egyik persze hogy nyitott játszótér mellett.
És nem pincsikről hanem nagytestű kutyákrol van szó.
Vagy maga a sétáltatás nálunk még rottweilereknél is valahogy szájkosár nélkül szokás, nem feszített, azaz laza porázon, mellettük elhaladva simán gondolhatna egyet a kutya hogy megugrik..pláne gyermekem ráadásul hirtelen jellem...a kutyáknak meg ahogy feltűnt, a hormnjaik szibtje adja hogy kiszámíthatatlan lesz még a kezes bárány kutya is..
Mai nap végképp tultett mindenen.
Simán gazdi nélkül szabadlábon sétálgat a kutya(lent kép, nem jut eszemve a neve) és ahogy jövünk kismotorral szemben megáll velünk és néz néz telibe minket...megálltunk...es azon afyaltam ha támad mi az istent csináljak...jött egy srác járokelő, kérdeztem nem ez övé, nagy lazán bevágja, á nem, csak a szomszédé, megkértem zavarja már el, ment vele tovább.
Amugy mindez nem büntetendő...?
Meg kíváncsi lennék hogyan tartanak vissza 40-50 kilos támado kutyát...igy kb másodperc töredéke alatti reflexből ráadásul.SEHOGY.csak kérdezik miért akarta a gyerek simogatni.ő tehet rola meg az anyja.
Totál abnormális
Amíg kicsi a gyereked és nem ismeri a normákat, talán hagyod kifutni az útra? Ugye nem?
Akkor talán az is menni fog, ha kutyát látsz, megfogod a kezét, és csitítod.
Aztán majd.megtanulja.
34-es vagyok, folyt köv...
Amúgy meg nem külön-külön kell minden kutyánál megtanulnod, hogyan viselkedj a közelében. Általános szabályok vannak, többen felsorolták már.
Életemben nem támadott még rám kutya, mert soha nem féltem tőlük, mindig a kellő távolságtartással, nyugalommal kezeltem a jelenlétüket, és a gyerekeim is ezt tanulták tőlem.
Most egy 60 kiló körüli blökim van, és a 160 centis szálfa termetemmel is bármikor vissza tudom fogni. Technika kérdése.
Túl sok itt a "mindenki alkalmazkodjon a kutyához" fun.
Engem támadott meg kutya, este. A hülye öregasszony a kertes házból minden este kiengedte a kutyát, hogy mozogjon. Engem lehet, hogy amúgy is megtámadott volna, de biztos az is tett rá egy lapáttal, hogy más okból ingerült voltam. Az öregasszony meg nézte, ahogy a kutya rám támad, és egyáltalán nem tett semmit azért, hogy visszafogja. Jah, ráadásul az úttest közepén közlekedtem, még csak nem is a járdán, hogy veszélyben érezze a kapuját.
Most, akkor az én anyámat, hogy miért vagyok ideges, mert szegény kutyának joga van kint flangálni és én bezavartam vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!