Szerintetek miért van az, hogy ezen az oldalon bizonyos emberek, ha valaki kérdést tesz fel hogy mit tegyen, mert a gyereke nem együttműködő, mindenre azt irják, hogy a gyereket meg kéne nevelni?
Mert akik ilyesmit írnak:
a) azok azért írnak valamit, csak hogy írjanak valamit. Ezáltal konkrétumokat nem tudnak;
b) azok sosem találkoztak ilyen esetekkel élőben, így számukra minden megválaszolandó, gyerekkel kapcsolatos kérdésből csak annyi jön le, hogy a gyerek neveletlen
c) azoknak szupergyerekük van, akik mindent mindig tudnak időben vagy már jóval előtte; illetőleg ők maguk szuperanyukák és szuperapukák, tehát a gyerekeik hibátlanok, tökéletesen egészségesek, örökké mosolyognak és persze jól neveltek.
d) mindenki, aki kilóg, az neveletlen, vagy autista, beszédzavaros, figyelemzavaros, magatartászavaros, de leginkább neveletlen.
Az első mindent leírt :)
Még kiegészíteném, szerintem ezek az emberek vagy unatkozó öregasszonyok, vagy unatkozó nők, akiknek nincs gyerekük és fogalmuk sincs a gyereknevelésről :)
Mondjuk meg kéne nevelni... :D
Na, a viccet félretéve: mert sok helyen a liberális "nem" nevelés dívi, amiben tényleg nem állítanak határokat, persze, hogy rendetlen lesz a gyerek.
Amúgy nem tudom, mondjuk jutalommal? Pl., ha megmossa, kap egy matricát, pontot, és ha 10-15... összegyűlik beválhatja valami apróságra.
Hagyd neki, hogy mossa, vagy add a kezébe a fogrémet kefét, az is elég, ha lenyalogatja...
Én au-pair és saját gyerek esetében is játékosan próbáltam (tudom, nem ez volt a kérdés, de az hogy miért vannak ilyen emberek nem tudok válaszolni, az a típus sok van és mindenhol idegesítő, biztos másokat lenézve tudják a maguk önbizalmát megerősíteni vállon veregetni magukat úgy hogy leszólnak mást)
szóval: nyisd ki úgy a szádat mint egy tigris vááá, hanggal mutatom, -kis fogmosás- ügyes vagy, akkor most úgy mint egy oroszlán ááá vgy vm másféle hang... és így tovább, lekötöttem, eltereltem a figyelmét, játékosra váltottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!