Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek miért van az,...

Szerintetek miért van az, hogy ezen az oldalon bizonyos emberek, ha valaki kérdést tesz fel hogy mit tegyen, mert a gyereke nem együttműködő, mindenre azt irják, hogy a gyereket meg kéne nevelni?

Figyelt kérdés
Rettenetesen dühit már,hogy bizonyos emberek állandóan ezt irják.És ha rákérdezek,hogy KONKRÉTAN ird le,hogy hogyan,arra már nem válaszolnak.Pl.gyerekem(1,5 éves) nem hajlandó kinyitni a száját,igy nem tudom megmosni a fogát,ugye nem tudom lekötni közben.Erre is azt irta valami szerencsétlen,hogy meg kéne nevelni.De kik ezek a szerencsétlenek,akik ilyeneket irogatnak?
2015. okt. 21. 10:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Mert akik ilyesmit írnak:

a) azok azért írnak valamit, csak hogy írjanak valamit. Ezáltal konkrétumokat nem tudnak;

b) azok sosem találkoztak ilyen esetekkel élőben, így számukra minden megválaszolandó, gyerekkel kapcsolatos kérdésből csak annyi jön le, hogy a gyerek neveletlen

c) azoknak szupergyerekük van, akik mindent mindig tudnak időben vagy már jóval előtte; illetőleg ők maguk szuperanyukák és szuperapukák, tehát a gyerekeik hibátlanok, tökéletesen egészségesek, örökké mosolyognak és persze jól neveltek.

d) mindenki, aki kilóg, az neveletlen, vagy autista, beszédzavaros, figyelemzavaros, magatartászavaros, de leginkább neveletlen.

2015. okt. 21. 10:42
 2/8 anonim ***** válasza:

Az első mindent leírt :)

Még kiegészíteném, szerintem ezek az emberek vagy unatkozó öregasszonyok, vagy unatkozó nők, akiknek nincs gyerekük és fogalmuk sincs a gyereknevelésről :)

2015. okt. 21. 10:44
 3/8 anonim ***** válasza:
Mert mindenhol vannak primitív barmok. Én alapból szeretem ezt az oldalt, igyekszem segíteni, tapasztalatokat megosztani, de azt már megszoktam, hogy nevelési kérdésekben tanácsot kérni nem érdemes, mert hiába vannak jó szándékú válaszolók is, néhány troll élvezettel gázol bele a kérdezők lelkébe.
2015. okt. 21. 11:42
 4/8 A kérdező kommentje:
De engem nem is az duhit hogy azt irjak neveld meg hanem az hogy amikor megkerdem ird le konkretan hogyan akkor eltunnek.ez olyan szanalmas.
2015. okt. 21. 12:16
 5/8 anonim válasza:
Az első,második és harmadik válaszolónak is igaza van. Dühítő hogy mennyi gyöpösagyű ember van, aki tényleg csak unatkozásból beszól, vagy tényleg nincs is gyereke és úgy osztja az észt. Amúgy sem értem hogy miért ilyen megfogalmazásban írják, hogy: "meg kéne nevelni" elvégre nem rosszat csinált a pici. Inkább adnának tanácsokat, hogy hogyan vegyed rá akár játékos módon hogy kinyissa a száját, és meg tudd mosni a fogát.Most találtam, igaz etetésre vonatkozó tanácsot, de talán át lehet vinni a fogmosásra is az ötletet, mondjuk megmutatod. hogy te is mosod a fogad, és hogy az milyen jó dolog, hát ha utánozni akarja amit csinálsz.Tudom ez nem valami nagy tanács, most csak ennyit találtam, de talán beválik. :)
2015. okt. 21. 15:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Mondjuk meg kéne nevelni... :D

Na, a viccet félretéve: mert sok helyen a liberális "nem" nevelés dívi, amiben tényleg nem állítanak határokat, persze, hogy rendetlen lesz a gyerek.

Amúgy nem tudom, mondjuk jutalommal? Pl., ha megmossa, kap egy matricát, pontot, és ha 10-15... összegyűlik beválhatja valami apróságra.

Hagyd neki, hogy mossa, vagy add a kezébe a fogrémet kefét, az is elég, ha lenyalogatja...

2015. okt. 21. 19:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Én au-pair és saját gyerek esetében is játékosan próbáltam (tudom, nem ez volt a kérdés, de az hogy miért vannak ilyen emberek nem tudok válaszolni, az a típus sok van és mindenhol idegesítő, biztos másokat lenézve tudják a maguk önbizalmát megerősíteni vállon veregetni magukat úgy hogy leszólnak mást)

szóval: nyisd ki úgy a szádat mint egy tigris vááá, hanggal mutatom, -kis fogmosás- ügyes vagy, akkor most úgy mint egy oroszlán ááá vgy vm másféle hang... és így tovább, lekötöttem, eltereltem a figyelmét, játékosra váltottam.

2015. nov. 14. 23:33
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi hasznos volt a válasz.
2015. nov. 15. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!