Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más 6 év körüli gyereke is...

Más 6 év körüli gyereke is megzizzent hirtelen, vagy csak az enyém csinálja valamiért (de miért)?

Figyelt kérdés

Szept közepén lett 6 éves a lányom, a dackorszak óta igazából a könnyebben kezelhető fajtába tartozik, illetve tudom, ilyet nem illik mondani senkire, szóval: mindent meg lehet(ett) beszélni vele értelmesen, kellőképpen motiválta a megfelelni vágyás ahhoz, hogy néhány szélsőséges esettől eltekintve (pl túlfáradás vagy betegség) ne legyenek hisztik, nyávogás stb.

Viszont pár hete az idegeimre megy szegénykém: mindenért toporzékol a lábát a földre dübbentve (sose csinált előtte ilyet, tőlünk se látta, az tuti!). Nyivákol, nyávog, nyafog azonnal, ahelyett, hogy a korábbi módon kommunikálna, ha gondja akad. Ha mondok valamit, hogy mittomén egy szőlőcukit nyugodtan bekaphatsz , akkor ő azonnal elkezd kunyerálni, hogy naaaaa, csak mééég egyet anyaaaaa, tehát ha bármit kijelentek, hogy annak kéne leni valahogy, akkor ő azonnal kontrázik hogy de ne így hanem amúgy. Látványosan duzzog, ha valami nem tetszik neki, morog magában ,ajtót csapkod(na, ha hagynánk...). Kb mint a kiskamasz unokahúgom, de komolyan néha tök olyan a viselkedése, máskor meg mintha visszamentünk volna az időben a dackorszakos kis totyogó énjéhez...!

Teljesen értetlenül állok a helyzet előtt, nem tudom, miért változott meg ilyen drasztikusan a viselkedése, és hogy ez valami életkori dolog lehet-e, vagy szakemberhez kéne fordulnom. Már jóval az ovikezdés előtt (hetekkel) elkezdte, nem tudom konkrétan semmihez kötni ,hogy bármi kiválthatta volna, mert nem volt extra esemény az életében, és mi is a férjemmel ugyanúgy állunk hozzá, mint korábban. Igyekszünk a hisztiket lekezelni, a próbálkozásnak nem engedni, hogy az rögzüljön, hisztivel nem ér el semmit... Nyugisan, következetesen viselkedünk vele, és próbálunk türelmes lenni egy határig, persze csak amíg a józan ész engedi, igenis néha keményen rá van morranva és olyankor ideig-óráig vissza is fogja magát. De szegénykém az agyamra megy! Nem tehetek róla :O El fog ez múlni, visszakapom a nemzizi lánykámat vajon? MIT TEGYEK?

2014. szept. 29. 21:50
 1/3 anonim ***** válasza:
igen-ezt a korszak a kiskamaszkor-ezt senki nem ússza meg.ahogy irtad is-duzzognak,pofákat vágnak,az én kisfiam olyan stilusban szól néha,amit eddig sosem hallottam..-mi is mindig szépen beszélünk.én azt gondolom,h nagyon sok türelem kell most,ne csapj a szájára,beszéld meg,hogy -én is kedvesen szóltam hozzád-ugyanezt várom el.ezt is túl kell élni,mint a dackorszakot-aztán jön a suli--onnan miket hoznak haza.....
2014. szept. 30. 12:51
 2/3 A kérdező kommentje:

kiskamaszkor? azt hittem, az olyan mittomén 10 év körül van. ezek szerint tévedtem...

köszi a választ

2014. szept. 30. 14:50
 3/3 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez van, szintén 6 éves. Nekem is ez jut róla ilyenkor az eszembe, olyan mintha kamasz lenne. Én is azt hittem, hogy még van pár évünk addig, de úgy tűnik nincs...
2014. szept. 30. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!