Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek hány éves korig...

Szerintetek hány éves korig elfogadható, hogy egy apa fürdesse a lányát?

Figyelt kérdés

3 éves elmúlt a lányunk és nálunk (a másfél éves kisfiúnkkal is) apa fürdeti. Ő intéz mindent, ő mossa le, ő törli szárazra, ő öltözeti.

Most gondolkodtam el rajta,hogy szerintetek ez meddig "egészséges"? Mert hát ugye azért egy 6-7 éves lánynak is kell azért segíteni fürdeni, hajat mosni, ilyesmi, de akkor már ciki ha apa segít nem?

Akinél nagyobbak a gyerekek meddig volt ez normális, hogy apa fürdeti a kislányát?

2014. ápr. 8. 14:47
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

NEM VAGYOK BETEG SEM PEDOFIL!Pfff...

Aggódó kisgyerekes anyuka vagyok aki nem szeretné ha a lánykája lelki sérült lenne nagykorában, vagy bármilyen más problémája adódna, igyekszem mindenre, így erre is odafigyelni.

Bocs ha megkérdeztem!

2014. ápr. 8. 15:25
 12/24 anonim ***** válasza:
A nagylányom 5 éves volt, amikor azt mondta: Apa, inkább anya fürdessen. Aztán 1-2 hónap múlva önállósította magát. A hátmosást, hajmosást apának és nekem is "megengedi", tehát nem probléma neki.
2014. ápr. 8. 15:36
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

ezen kár aggódnod :)

hamarosan abba a korba kerül, hogy egyedül szeretne majd mindent csinálni, így fürödni is egyedül fog.

enyém 4,5 éves lesz, egyedül fürdik, csak azt nézem, hogy alaposan csinálja-e :)

szerintem 1 év múlva már nézni se kell.

hidd el, előbb önállósodnak mint azt mi szeretnénk :)

2014. ápr. 8. 15:50
 14/24 anonim ***** válasza:
Szerintem amíg nem tud egyedül fürdeni addig nem is gáz ez, előbb tud majd egyedül fürdeni, mint hogy zavarja. Nálunk a páromnak vannak ellenérzései a kislányunk fürdetésével, őt zavarná, ha intim helyeken kéne mosni (még csak 3 hónapos), pelenkázás is csak végszükségben megy. Úgyhogy ő tartja a babát én fürdetem.
2014. ápr. 8. 15:54
 15/24 anonim ***** válasza:
70%
Hú kérdező, hát nekem ilyesmi eszembe sem jutna hogy ettől lelki sérült lesz a lányom. Ha olyan nagy lesz hogy zavarja hogy apa fürdeti akkor majd szól és akkor változtattok. Ilyen egyszerű.
2014. ápr. 8. 18:37
 16/24 anonim ***** válasza:
88%
Azért nem kell a ló másik oldalára átesni! Mi a franctól lenne lelki sérült?! Egy fürdetés a kisgyermeknél nem nemi erőszak, hanem gondozási munka. Ne vicceljünk már ilyen hülyeséggel! Ha zavarja a lányodat, akkor szólni fog.
2014. ápr. 8. 20:16
 17/24 anonim ***** válasza:
85%
Attól lesz lelki sérült, ha már most ilyen hülyeségeket nevelsz bele.
2014. ápr. 8. 21:56
 18/24 anonim ***** válasza:

Nálunk is apa a mókás. :D Amikor fürdenek, állandóan hallom a kacagást. :)

Hogy a kérdésedre is válaszoljak, 6 éves a lányom, de simán az apja fürdeti. Nálunk amúgy ezt eléggé természetesnek kezeljük, mert egyelőre a lányom is simán bemegy az apjához, amikor fürdik. Ez eleinte volt "érdekes" neki, most már nem foglalkozik azzal, hogy az apja meztelen, meg azzal sem, hogy én hogy nézek ki meztelenül.

De amúgy én úgy gondolom, hogy addig, amíg a gyerek nem mondja, hogy most már szégyenlős és egyedül fürdene vagy anyával, addig nem probléma, hogy apa fürdeti. Ez úgyis biztosan bekövetkezik, mert szerintem 8-10 éves korban már kezdenek szégyenlősködni.

2014. ápr. 9. 13:45
 19/24 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Ja most olvastam a kommentedet. Nálunk a nuniját ő maga mossa meg, ez már régen így van, apja azt mondta, hogy azt nem szeretné azért. :)
2014. ápr. 9. 13:46
 20/24 anonim ***** válasza:
Nálunk általában én fürdetek, mert a férjem nincs otthon. Viszont, ha itthon van együtt is fürdenek. Imádják mindketten! Én amúgy a fürdetést utálom én nem tudom más, hogy csinálja, de én nagyon unok ott állni. Szóval, amíg lehet, addig a férjem, ha itthon van fürdik vele. Érdeklődik apa kukaca iránt, de ugyanúgy megnézi az én cunim (neki így mondjuk) is. Elmondtuk röviden, hogy a lányoknak cuni, fiúknak kukac van és ennyi. 23 hónapos a kislányom.
2014. ápr. 13. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!