Mikor tanult meg pótkerék nélkül két keréken biciklizni fiad/lányod? Használt előtte futóbiciklit? Mennyi idő után tudott elindulni? Kellett "seprűnyél"? Minden érdekel.
asszem mind a két nagy olyan 4 évesen tanult meg
előtte pótkerék volt
és kb 30-40 perc alatt ráéreztek a dologra szal nem kellet seprűnyél
nem volt futóbicikli -- akkor még nem lehetett kapni ilyet
Egyik gyerekem futóbringát használt majdnem 2 évestől majdnem 3 évesig, utána pótkerekezett egy darabig.
Picit több mint 4 évesen vettük le a pótkereket (ekkor lett tavasz, kb 4 év 3-4 hónaposan) és egy órán belül már ment a pótkerék nélkül. Fékezni és megállni normálisan csak másnap tanult meg, de gurulni egyenesen és kanyarodni egyből tudott.
Seprűnyél nem kellett és a derekam sem szakadt le, nagyon ügyes volt. De őt érdekli az ilyesmi, szerintem ez sem mindegy. A másik gyerekem majdnem 3 éves, és utál bringázni, motorozni és minden hasonló tevékenységet, ő tuti nem fog megtanulni hamar bringázni. Tud menni a futóval, de nem szeret, pedig a másik gyerek ilyen korában már a pótkerekessel ment.
3 évesen kapott 14-es pótkerekes biciklit a nagyobbik fiam.
4 évesen próbáltuk meg levenni, de nagyon sokat próbálkoztunk az egyensúlyozással, rengeteget futottunk mellette seprűnyéllel, egyszerűen nem tudott ráérezni. Majdnem 5 éves volt, amikor vettem neki egy futóbiciklit, csakis azért, mert hátha azzal könnyebben megtanulja az egyensúlyozást. 3 alkalommal voltunk sétálni a futóbiciklivel, majd mikor láttam, hogy a lejtőn felemelt lábbal gurult, ráültettem a biciklijére és 5 percen belül tudott vele menni. A kisebbik fiam 2 éves korában kezdte a futóbiciklizést, most 2,5 éves és a lejtőn felemelt lábbal szépen gurul lefelé, szerintem ha lenne 12-es biciklink, amin leér a lába, már tudna vele is menni.
3 évesen kapta, idén tavasszal a 16os bicaját. pótkerékkel használta, aztán most pár hete levettük, férjem tett egy próbát seprűnyéllel, de anélkül jöttek haza :D
mondjuk 2 perc alatt megtanult bicajozni kis túlzással, 3,5 évesen
Köszönöm a válaszokat!
Az én fiam most 4 éves, júniusban a szülinapjára kapott futóbiciklit, használta egy hónapig, aztán átült a két kerekű pedálosra. 3-4 éves kora között használta pótkerékkel, de ritkán, mert nehezére esett hajtani. Most meg ügyesen megy már pótkerék nélkül.
Pár hónapja tanult meg,egyik pillanatról a másikra,akkor volt a fiam 4,5 éves.
Előtte volt futóbicaja,de kinőtte,utána tavaly kapott nyár elején egy rollert,már azzal is nagyon profin ment,akkor leszereltem a bicaja pótkerekeit,felült,pár kört fogtam hátulról,utána meglöktem,és bicajozott egyedül.
Ehhez az is kellett persze,hogy a legjobb barátja is abban az időben tanuljon meg,és az inspirálta erősen:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!