Miért utánozza sok szülő gúnyosan a gyerekét, ha sír, hogy még jobban elkeseredjen szegényke?
Valami nem sikerült a gyereknek, elkezd sírni, a szülő mondja neki, hogy fejezze most rögtön be, erre sír még a gyerek.
Erre a szülő elkezdi utánozni ilyen gúnyos hangon, hogy "emememebebebebeheeeeenyenene..!!!" hangosan, erre a gyerek megáll 1 pillanatra, majd még jobban elkezd sírni!
Istenem! Miért kell szegény gyereket ilyennek kitenni? Én már előre látom, hogy ha a szülő(főleg férfiak csináljákl ezt) hogy a gyereknek ez most sz*rul fog esni.
Erre szomszédom is csinálja szegény gyerekkel.
Vagy a gyereknek ez nem baj? Mert én nem szeretem mikor mondok, vagy csinálok valamit, és valaki gúnyosan elkezd utánozni...
óvodás szint.
Azért nem minden gyerek sír rajta, az én kisfiam pl. 1 éves kora körül, ha az apja elkezdte így utánozni, mindig abbahagyta a sírást, és nevetni kezdett. Egy idő után viszont már ő sem tartotta olyan viccesnek, akkor a férjem is felhagyott ezzel.
Az viszont tény, hogy nagyon sok szülő tényleg riasztóan érzéketlen a gyerekkel. Hány olyan eset van pl. a játszótéren, hogy a gyerek elesik, sírni kezd, erre az anyja ridegen ráripakodik, hogy "Fejezd már be, nem is fáj!". Már hogyne fájna??? Nem azt mondom, hogy ha esik a gyerek, rohanjunk azonnal oda sápítozva, de ha baja van, azt azért illene komolyan venni.
De ugyanez megfigyelhető, amikor a nyafogó vagy hisztiző gyereket nem megnyugtatni próbálják, hanem "nevelés" jelszóval még tovább is froclizzák, esetleg megverik, és csodálkoznak, hogy a gyerek ettől nem fejezi be a sírást, sőt.
Kedves 6-s valaszolo tokmindegy hogy a kerdezonek van-e gyermeke! Az a lenyeg, hogy nem erzeketlen buta felnott!
A ferjem is be szokott probalkozni ilyesmivel - de azonnal raszolok ha elfelejtkezik magarol! Emlekeztetem arra, hogy mennyire de mennyire megalazo es degradalo erzes lehet ez egy kisembernek, aki allandoan a szuleitol fugg es azok visszaelnek az un. hatalmukkal...
Nagyon csunya dolog igy viselkedni! Nekem is van egy ismerosom, akinek tunderi fia van! 6 eves, nagyon erzekeny. Nagyon kedvelem az ismerost de amikor raripakodik a gyerekre unos untalan meg kifigurazza...azt nehezen viselem - es finoman el is hintettem mar neki.
A gyerekek soha nem felejtik el azt a megalazo es megsemmisito erzest amit akkor ereznek ha ilyesmi tortenik veluk - nekem is volt benne reszem - nem a szuleim reszerol Hala Istennek!
Ha a szulo megoregszik es a gyermeke felno, megint fordul majd a kocka es mikor Nagyi esik el es faj neki a gyereke is csak raripakodik: ugyan mar kelljen fel ( sajat magatol!!!) es jarjon ne vinnyogjon! Akkor meg a gyerek lesz tiszteletlen bunko. Pedig csak azt adja amit tanult a szuleitrol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!