Mit csinálok rosszul? Ennyire rossz anya vagyok?
A kislányom 3 éves és nagyon sovány.Alig eszik meg valamit folyton nyűglődés van komolyan a 9 hónapos húga többet eszik mint Ő mikor főzelék van akkor a kicsi megeszik 200-220 grammot Ő nem, a felét alig,húst egyáltalán nem.Most elkezdeném felsorolni mit nem eszik itt ülnénk reggelig...
Voltunk ma lent a játszó téren és oda jött hozzánk egy iker lányos anyuk, játszottak a gyerekek mi pedig beszélgettünk.És mondja,hogy milyen kis súllyal születek a gyerekek és milyen szépen behozták magukat akkorák ami pont jó, gyerekorvos szerint.Akkorák voltak mint az én Zizmuskám csak nem olyan ropik...arra csak legyintettem,aztán mikor megtudtam,hogy ők most töltik a kettőt... akkor majdnem elbőgtem magam. Most is,ahogy bementem mesét olvasni és végig simogattam a lábát majdnem elsírtam magam.Annyira aggódom a következményektől... nem eszik húst,zöldségeket mindenki azt mondja,hogy majd fog..ezt mondják 4-5 hónapos kora óta,mióta hozzá táplálom...
Igazából nem tudom mi a kérdésem...csak olyan jól esett kiírni magamból.
Úgy néz ki jön a 3. de ha arra gondolok,hogy Ő is ilyen lesz...
Hasonló cipőben járó anyukákkal nagyon-nagyon-nagyon szívesen leveleznék!!!
Ötletem nincs, de szerintem nem a te hibád, ne magadat okold... van ilyen, az egyik gyerek nem alszik, a másiknak az evéssel van gondja, az enyémek esznek-alszanak, na nálunk más van....
Azt próbáltad már, hogy vegyen részt az ételek elkészítésében? Pl. gyümölcsöt szeletelni, répát reszelni... Aztán útközben hátha csipeget...
Csak a szomszédom esetét tudom írni, ugyanez a helyzet náluk is. A kislány 3 éves és 10 kg. A húgocskája 1,5 éves és 12. A 2 éves fiam majdnem akkora, mint a három éves leányka. Egyszerűen ennyire rossz evő, ha olyan a kedve, levest eszik. Mindent eszik, de csak csipeget, 1-2 falat és kész. A kishúga kész zabagép, addig eszik, amíg lát.
A barátnőm is mindent kipróbált, ilyen kaja, olyan kaja, egyik nap a mamánál hihetetlen módon habzsolt, másnapra vittek haza, otthon már nem kellett. Sok esetben a kislány megvárja az apját (este hétkor jön), vele hajlandó enni. Volt, hogy egész nap azon a két szem kekszen volt, amivel én kínáltam.
Talán a közösség, az ovi majd javít rajta, ez az egy remény maradt...
Ne emészd magad, hiszen mindent megteszel, nem szándékosan éhezteted! Tudom, nagyon nehéz, én már akkor ki vagyok bukva, ha egy kis betegség után nem akar enni a fiam...
Kislányom is kisebb, mint az átlag, ő is 3 éves. Mekkora a Tiéd? Ő mondjuk hála szépen is eszik, de állandóan mozgásban van. Én is kicsinek rossz evő voltam és nagyon sovány, nekem Béres cseppet adott anyu, attól lett étvágyam.
Ha arc formájú szendvicset csinálnál azt nem enné meg? A pizzát szereti? Ha igen, azon hátha megenné a zöldséget, húst. Tojást, tejterméket megeszi?
Ha leveleznél, írj nyugodtan privit, bár csak félig vagyok hasonló cipőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!