Mi kell az óvodakezdéshez?
A gyereken kívül persze... :)
Tisztasági csomag, váltócipő, ilyenek. Mennyiből hoztátok ki az ovikezdést?
Szuper...:(
Köszi!
Óvodánként változó.
Szerintem nekünk ha 10ezerbe volt, akkor sokat mondok.
Nálunk félévente kell tisztaságit beadni: 2 tekercs wc papír, 1 csomag 100 db-os zsepi, 1 tubus fogkrém, 1 csomag szalvéta.
Fél évente kell fizetni 900 Ft eszközpénzt, ebből veszik az írószereket (ceruzát, papírt, festéket, ragasztót...).
Havi 400 Ft a csoportpénz, de olyan ütemben fizeted, ahogy tudod (kifizetheted előre az egész évet, vagy mindig csak havonta).
A váltó cipője a nyári szandija lett. 1 tornacipőt kértek (deichmann-os 1790Ft volt). Tornazsák (ez a Dm-es bababónuszos zsák, amit az újraregisztráláskor kaptunk) benne tornaruha (1 tetszőleges póló + rövidnadrág, van mindkettő, nem kellett külön venni).
1 ovis zsák (700 Ft).
Ruhája meg van dögivel, de turiban is lehet venni, oviba tökéletesek.
Fogmosó poharat adtak, fogkefét kellett vinni (azt folyamatosan nézem, és cserélem). Kis törölközőt vettem (2 db 500 Ft volt).
Ágynemű nálunk kell, de huzat az van neki itthon 5 db, így abba hajtogattam egy plédet, tökéletes, így azt sem kellett venni, plusz a bébi lapos párnája van még bent. Lepedőt nem kérnek.
Ennyi jutott eszembe.
Ami nekünk kellett:
1. oviszsák: benne váltóruha ("balesetekre"), fésű
2. tornazsák: benne: tornacipő, rövidnadrág, poló, zokni
3. tisztasági csomag: WC papír, papírzsebkendő, szalvéta, nedves törlőkendő, szappan (Ez egy évben többször is kell, attól függően mennyire fogynak)
4. az alváshoz pizsama
5. váltócipő (ami kényelmes, a lényeg, hogy ne papucs legyen)(az én kislányomnak pédául szandálja van)
Nálunk nem kértek ágyneműt és huzatot sem, az óvoda biztosítja. Csoportpénz: 2500.-Ft/félév
Így azt gondolom, hogy nekünk az ovikezdés minimális összegbe került. Persze minden óvodában mást kérnek, érdemes esetleg megkérdezni valakit, akinek a gyereke odajár, amúgy pedig a szülői értekezleten elmondanak mindent.
Ja, és mindenre kellett a jele: ez lehet rávasalható matrica, vagy a címkékbe belerajzolva.
nálunk kértek benti cipőt és benti ruhát, váltóruhát.
szabadidő nadrágban van, abból vettem 5-6db-ot, a benti cipője egy olcsóbb kategóriájú szandál :)
ágynemű huzatot kértek, de a bébi méretűt, mivel itthon már rendes takarója van így a babakori ágyneműgarnitúrát vittem be, tehát nem került semmibe :)
lepedő helyett nálunk babapokrócot kértek, abból is volt, így az sem volt pénz.
tisztasági csomag, meg fogkefe, az párszáz forint volt, euro boltban mindent olcsón megvettem.
nálunk mást nem kérnek, minden van bent így végülis nem került semmibe maga az ovikezdés mert amit megvettem azokat itthon is elhasználja :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!