Mi az a nevelőszülőség?
Mivel minden tv adó ezt reklámozza most, szeretnék segíteni azoknak, akiket érdekelne.
Mi a feltétele, mit kell csinálni? Milyen gyereket kapok? Mi a menete? Hogyan működik? Mennyi pénzzel jár? Milyen egy ilyen gyermekkel az élet.
15 éve nevelőszülő vagyok, szívesen segítek annak, aki szeretne belevágni.
Szia! Bár én nem gondolkodom azon, hogy nevelőszülő legyek, az csecsemőgondozók kérdése (és az örökbefogadás témaköre) nagyon érdekel, így gondoltam, kérdezek tőled.
15 éves nevelőszülőséged alatt mit tapasztaltál, mennyi ideig vannak nálad a gyerekek?
Választhatsz, hogy milyen korú gyerekeket kívánsz nevelni?
Vannak vér szerinti gyerekeid is?
Nem okoz problémát, ha örökbeadhatóvá válik egy gyerek, és el kell válnotok? Tartjátok utána a kapcsolatot?
Sajnos csecsemőgondozás téren nincsenek tapasztalataim, én eleve nagyobb gyermekeket szerettem volna. Nálam a legkisebb 2 éves volt, akit kaptam, a legnagyobb pedig 7. Különös problémák hála istennek nem voltak velük. Van olyan gyermekem, aki már 10 éve itt van, van aki csak 2-t volt. Ez mindig a szülőkön múlik, hogy mennyi ideig kell nevelőszülőknél lennie a gyerekeknek.
Az örökbefogadásról tapasztalatom van, tudtam örökbeadni testvérpár, ők 2 évig voltak nálam. Velük sajnos nem tudom már tartani a kapcsolatot, hisz a szüleik ezt nem szeretnék, de vannak olyan nevelőszülők akik tarthatják, ez csak a leendő örökbefogadó szülőkön múlik.
Hazagondozni is sikerült egy kislányt, ő 4 évig volt nálam, vele sem tarthatom a kapcsolatot, csak hírből tudok róla.
Választani lehet hogy kb milyen korú gyermekre gondolsz, de ez csak egy intervallum pl 1-3 év közötti, fiú-e vagy lány inkább, vagy éppen csecsemőt, ezt te eldöntheted. Vannak vérszerinti gyermekeim is, de ők a 15 éves nevelőszülői munka alatt kirepültek már, de együtt kezdtük még, hisz a kisebbik 5 a nagyobbik 8 volt, amikor kezdtük, nálunk ez nem volt probléma, örültek a gyerekeknek.
És igen nehéz az elválás, főleg az első, de abból tanul az ember, és könnyebb a következő.
Régebbi a kiírás. Itt vagy még?
32 éves vagyok, tanár.
Jelenleg egy szoba-konyhás házikóban élek és egyedül nevelem a 6 éves fiamat.
Arról lemondtam, hogy párt találjak (nem is keresem), de arról nem tudok lemondani, hogy több gyermekem nem lehet. Ezért gondolkozom most a nevelőszülőségben. Az örökbefogadáson az anyagi lehetőségeim miatt jelenleg nem gondolkozok.
Kérdésem. Egyedülállóként fogadhatnék gyermeke(ke)t? Mekkora lakásra lenne célszerű cserélni a jelenlegit. Albérletet elfogadnának-e? Figyelembe veszik a gyermekem életkorát? Tehát van arra esély, hogy egy korban hozzá közel álló gyermek érkezne?
Még sok kérdésem lenne, de kezdetnek ha ezekre tudna válaszolni, megköszönném.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!