Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek a bölcsiről?

Mi a véleményetek a bölcsiről?

Figyelt kérdés
Olvastam itt mindenféle dolgot a bölcsizésről.Eléggé aggódok.Kislányom 2 éves két hét múlva kezdi.Nálunk nagyon rendesek a gondozónők,sőt az egyik ismerős is.Szerintetek fejlődik a gyermekem közösségben?Hamarabb tanul enni inni magától és hamarabb lesz szobatiszta ha látja a többiektől is hogy ők már azok ?Szellemi fejlődésüket elősegítik a gondozónők?Tanítják őket?
2013. jan. 23. 19:22
 1/10 anonim ***** válasza:

Ha menned kell dolgozni és nincs más megoldás,akkor marad a bölcsi. Természetesen legjobb a 3 év otthon és csak ovi.

Az legalább megnyugtató,hogy ismerősöd a gondozó,szerintem így azért könnyebb,biztos felhívhatod majd napközben és jobban odafigyel.

2013. jan. 23. 19:41
 2/10 anonim ***** válasza:
8%
A bölcsi 1 gyerekmegörző, a gondozók nem ülnek oda egyenként a 25 gyerekhez hogy mondokázanak vele.
2013. jan. 23. 20:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Lányom 22 hónaposan ment bölcsibe, én meg visszamentem dolgozni. Így alakult.

Volt egy csomó kételyem. Nekem is kattogott az agyam.

De pozitívan csalódtam.

Lányom sokat fejlődött, és tényleg foglalkoznak vele/velük. Sok mondókát tud, énekel, sok jót hozott haza a bölcsiből. És rosszat nem igazán!

Az aggodalmad tök normális, viszont ha ez van, és vissza kell menned dolgozni, akkor ne azon agyalj, hogy mi lenne ha...hanem az adott helyzetből próbáld kihozni a legjobbat.

A gyerekek rugalmasak és alkalmazkodók. Ha te jól viseled, az neki is nagy segítség lesz.

Most amúgy már jó ez a felállás, megszoktam. Kicsit rohanós lett az élet, de most már úgy érzem többet kap a bölcsiben, mint amit én itthon képes lennék neki nyújtani (nem a szeretetre gondolok, mert azt itthon kapja meg úgy igazán, hanem arra, hogy én már nem tudnám úgy lekötni a nap 24 órájában). Szóval próbálom úgy megélni, hogy ennek így kellett lennie.

2013. jan. 23. 20:05
 4/10 anonim ***** válasza:
83%

Akinek nem jár a gyereke bölcsibe, mindig siralmasabb képet fest róla, és a szerencsétlen anyát, akinek vissza kell mennie dolgozni jól megrémisztik a kijelentéseikkel.

De korántsem ilyen siralmas a helyzet. Sőt.

Amúgy nem ülnek le velük egyesével, de miért is kellene? Közösségi lét elkezdődik, közös nevelést kapnak, és közösen mondókáznak. Az, hogy nem tudnak egyesével foglalkozni a gyerekekkel, nem jelent elhanyagolást. Csak sokan azt várják, hogy csak az ő gyerekükkel foglalkozzanak. S ha erre nem képes az óvónő, akkor béna. Pedig nem. Közös feladatokkal, közös játékkal is lehet fejleszteni, és nálunk szerencsére képzett, értelmes óvónők meg is tesznek mindent, hogy a bölcsis gyerekek ne érezzék rosszul magukat.

Sokat fejlődnek a gyerekek.

2013. jan. 23. 20:14
 5/10 anonim ***** válasza:
Szia! A kisfiam 2 éves korától jár bölcsibe, azóta annyira megváltozott, empatikusabb a kicsikkel, rengeteg verset, éneket mond, tornásznak a gondozónők velük mindennap, itthon egyáltalán nem volt vevő a szobatisztaságra, ott nagyon hamar az lett, és most 3 évesen gyönyörű tisztán beszél. Én hihetetlenül örülök, hogy így alakult, és nem vártunk az óvodáig. Minden jót!
2013. jan. 23. 20:38
 6/10 anonim ***** válasza:
Egyik bölcsődei csoportban sincs 25 gyerek. 10-12 fő van egy csoportban és erre van 2 gondozó. Biztos, hogy rengeteget fog fejlődni, tanulni a közösségben a gyermeked. Nálunk az önállóság terén nagyon sok pozitív változást hozott a bölcsi. Valóban nem "tanítják, fejlesztik" őket célirányosan, és nincsenek foglalkozások sem, de rengeteget mondókáznak, verselnek, énekelnek, lehetőséget adnak festésre, gyurmázásra stb. Szerintem ez bőven elég.
2013. jan. 23. 21:54
 7/10 anonim ***** válasza:
Az en kisfiam koran kerult bolcsibe (anyagiak) es 2 evig volt bolcsis. Semmi, de az egvilagon semmi negativat nem tudok rolla mondani az ovirol sajnos igen pedig meg csak 1 honapja jar oda :( Fejlodese normalis volt sok eneket, mondokat tanult. Semmi extrem de nem is maradt el csak azert mert nem volt itthon X evig. Enni kb. 14-15 honapos koratol eszik onalloan kanallal vagy harapja a szendvicset es iszik muanyag poharbol. Hogy ez a bolcsi miatt van vagy sem fogalmam sincs mert nem tudom, hogy ha itthon maradt volna akkor mikor kezdett volna el enni meg inni onalloan. Szobatiszta 2 eves es 4 honaposan lett. Szeritnem normalis es a legtobb bolcsis vagy nem bolcsis gyerek ekorul lesz szobatiszta (persze kivetel van mindig). De segitokeszek voltak a bolcsibe ezzel kapcsoaltba csak sok kisbugyit, nadrgot meg zoknit kellett tartalekoni, hogy tudjak cserelni ha kell. Baleset 2-szer erte a 2 ev alatt. Egyszer elcsuszott a kertben es felhasadt a szaja es egyszer lefejelte a kisasztalt. Szegyen ide vagy oda de itthon tobb baleset erte. :) Tehat nem mondanam, hogy nem figyeltek ra. Ha beteg volt vagy lazas azonnal hivtak. Elmondtak mikor mennyit evet, mit es, hogy kakilt-e vagy sem stb. Rengeteg kisbaratot szerzett akikhez a mai napig eljarunk jatszani vagy szulinapozni. Nem tudom mit ertesz tanitas alatt de az alap dolgokat ugyan ugy mint itthon tanitjak nekik. Pl. kaja utan megkoszonni az ebedt, nem rohangalnak eves alatt ide-oda, ha megbantunk valakit bocsanatot kerunk, osztozkodni a jatekokon, ha valami kell akkor szepen kerni stb. Tehat ezek megvannak. A foglakozasok: rajzolnak, festenek, gyurmaznak, nallunk szoktak kekszet gyurni meg kivagni formakkal es a konyhaba a dadus megsuti es feldiszitik, ha az ido engedi kimennek naponta, zenet hallgatnak, tancolnak, karacsony elott pl. keszitettek mindenfele diszeket. Formakat, szineket szortiroznak, gyongyot fuznek. Hirtelen ennyi jut eszembe, na meg jatszanak legoval, epitokockakkal, lattam kiskonyhat meg edenyeket, dinokat, autopalyas szonyeget... mikor mit vesznek elo :) Nekem semmi gondom nem volt a bolcsivel. Viszont miota ovis elkezdett kopkodni, tegnapelott megrugott egy kisfiut (soha ilyet nem csinalt) meg sajnos 1-2 csunya szo is elhagyta a szajat. Nem tudom meg mi jon. :(
2013. jan. 23. 23:14
 8/10 anonim ***** válasza:

A fiam már második éve jár bölcsibe, és örülök, hogy nem az ovit kellett kétszer járnia (év vesztes, novemberi).

23 hónapos elmúlt, mikor kezdte, és rengeteget fejlődött.

Amúgy is szépen beszélt már akkor (egy két éves tekintetében) de azóta is fejlődik és finomodik a beszéde, szókincse. Rengeteget játszanak, mostmár együtt is, anyák napjára az orgona ágát úgy elénekelte nekem 2,5 évesen, hogy előtte velem nem is énekeltük, csak lestem.

Önállósodás terén is sokat fejlődött.

Bár azt tudni kell, hogy a bölcsiben nagyon erős a csordaszellem, ott általában sokkal jobbak, ügyesebbek a gyerekek, mint otthon, anya-apa mellett. Gondolok itt pl. arra, hogy a bölcsiben egyedül esznek ügyesen, itthon etetni kell, mert két kanál után nyafog, nem eszik. A bölcsiben egyedül öltöznek, itthon nekem kell ráadni mindent. A bölcsiben a cumi elfelejtve, otthon függő (ez csak hallomás, a fiam nem cumizott) stb. De ez csak anyának apának szól, semmi más.

Bár a rosszat is hazahozzák: úgy kiabál itthon is, mint a bölcsiben, pedig itthon csak 3-unkat kell túlüvölteni :) a bölcsiben meg másik 11 gyereket... ezt. Az elején még nem is, mikor még nem beszél mindenki, de mikor már az összes gyerek szépen beszél, beszélget, kiabál... :) annyira édesek, mikor mesélik, hogy mi volt a bölcsiben, ez azt csinálta, az ezt, mindig új játékokat hoz haza: pl. egy időben mindig palacsintát sütött, és osztogatta, előtte meg pénztárosat játszottunk mindig, mondjuk az most is sláger... Úgy gondolom, hogy rengeteg, rengeteg jó dologról marad le, akinek nem jár bölcsibe a gyerkőce (jó gondozónőkkel)

Azt nem értem, hogy az ovikról ódákat zengenek, a bölcsit meg egy "gyerekmegőrzőnek, a szükséges rossznak tekintik" de kérdem én, miért lenne jobb 25 gyerek két ovónővel, mint 12 gyerek két gondozónővel?

A kislányom fogom sajnálni, hogy alig tölti be a 3 évet, de már oviba kell mennie...

Nálatok ha még ismerős is a gondozónő, akkor csak jó dolga lesz a gyerkőcnek ne aggódj.

2013. jan. 23. 23:29
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha egy 2 éves nem eszik és iszik magától akkor az már nagy baj!
2013. jan. 23. 23:32
 10/10 anonim ***** válasza:

Úgy van ahogy az egyik válaszoló írja,akinek nem bölcsis a gyereke,mindig egy tragédiának vázolja fel,egy szükséges rossznak,de ez korántsem így van.

Fiam 16 hónaposan kezdte a bölcsödét,én akkor kezdtem a gyakorlatot,1 hét alatt beszokott,ügy,hogy 5.nap már ott is aludt,3.-4. nap már ebédelt.Sose sírt,mindig is boldogan ment bölcsibe,nagyon jól érezte magát.Sokat fejlődött,nyilván jó hatással vannak rá a többiek,7en vannak a csoportba és sokszor a másik 7 fős csoporttal együtt vannak,akkor 4 gondozónő van 14 gyerekkel,szerintem ez tökéletes.Gyurmáznak,festenek,rajzolnak,mondókákat tanulnak,zenét hallgatnak,rengeteget játszanak,volt Mikulás Ünnepség,lesz Farsang,sokat játszanak a kisgyerekek is egymással.Mikor kezdte a bölcsit elég ügyetlenül evett még evőeszközzel,és a pohárból ivásnál sem úsztuk meg mindig kiöntés nélkül,ezen kívül sok szót mondott de nem beszélt.Pár hét múlva már gyönyörűen evett egyedül,és a hónapok alatt eljutottunk odáig,hogy beszél mindent,rövidebb mondatokban is,pl egyik bölcsis társa kisfiamtól tanult meg motorozni,és az addig visszahúzódó kisfiú sokkal elevenebb lett,az én kiegyensúlyozott,társaságkedvelő,örökmozgó kisfiam hatására.Jó hatással van rá,szereti is,és sokkal jobb neki a kortársai között mintha velem lenne nap,mint nap,ha nem így alakul is beadtam volna 2 évesen.

2013. jan. 24. 06:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!