Beszédfejlődésben lemaradás?
Figyelt kérdés
Lányom 16 hónapos volt a napokban és még 1 teljes szava sincs. Nagyon sok szónak csak az első 2 betűjét mondja. Mindent megért,mutat vagy mondja a kis betűit. Anyósom mondta, h lánya már 13 hónaposan szavakat mondott, sok helyen olvasom ,h már sokkal korábban 9-10 hónaposan szavakat mondanak. Igazság szerint azért tettem fel a kérdést ,h más is járt e hasonlócipőben? Nincs e megkésve. És mielőtt sokan azt mondanák ,h mit várok hisz még csak 16 hónapos tudom..ezért vagyok kíváncsi a tapasztalatokra.2013. jan. 12. 15:07
1/16 anonim válasza:
13 hónaposan csak a csodagyerekek beszélnek értelmesen. Aki azzal dicsekszik, hogy 9-10 hónaposan már szavakat mondott a gyereke, arra nem érdemes hallgatni. Két évesen kezdenek értelmesen beszélni, de sok baba még később.
Nem kel semmit tenni a kislányoddal.
2/16 anonim válasza:
A fiam 18 hós neki sincs egy szava se ilyen hangokat kiad (forró - ff, cica-sssz, tessék-tt) én viszem megnézetni azért mert szerintem ez nem oké. de lehet én vagyok a túlaggódó de inkább nézze meg szakember mint hogy elnézzek vmit.
3/16 anonim válasza:
Ne hasonlítsd más gyerekhez a tiedet!! Van aki később mondta ki az első szavait! És azzal segítel neki,h kimondjon 1-1 szót,hogyha rámutat egy dologra nem odaadod neki hanem elmondod neki h pl bohóc. Többször. És mindennel.ha elkezdi mondani nem szabad befejezned a şzavait..
4/16 anonim válasza:
2,5 éves lányom beszél érthetöen ,nincs lemaradva lányod ,mondokáz neki,
5/16 anonim válasza:
20 hós fiam még annyit sem mond. Konkrétan anyán apán kívül semmit. Most megyünk kivizsgálásra, mert szinte biztos, hogy gond van nála, hiszen ennyi idősen már 40-50 szót tudnia kéne.
6/16 anonim válasza:
ÓÓÓÓÓóó 16 hósan,meg 20 hósan gond???ne már,óvónő vagyok,de sokszor a 3 éveseket is nehezebben értjük még meg,vagy pár szavas szókinccsel jönnek.Így vagyok a kisfiammal,gondolhatjátok pedig,hogy óvónő révén végigjártunk mindent,mert 2,5 évesen!!!!kb.20 szót mondott.fejlesztőpedagógus,logopédus,hallásvizsgálat...semmi gondja nem volt.Egyszerűen ő ilyen,3 éves korára be se állt a szája,igaz sok hangja hiányzik,4 éves korától megyünk logopédiára.Egyébként 2,5 éves kora alatt max.magán logopédus fog foglalkozni vele,mert addig teljesen normális a beszédfejlődés kitolódása.
7/16 anonim válasza:
Brátnőm kisfia májusban lesz 3 éves!
Egy szót sem mond de még szótagot sem..
8/16 anonim válasza:
És mióta járnak vele fejlesztésre?
9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2013. jan. 13. 07:15
10/16 anonim válasza:
Igen kedves óvónő de mint ahogy írja is UTÁNAJÁRTAK több helyen is...és szerintem itt a lényeg...Mert inkább járjon utána a kérdező is, mint hogy aztán később mégis kiderüljön, hogy jobb lett volna korábban megkezdeni a fejlesztést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!