Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinálok rosszul (altatás)?

Mit csinálok rosszul (altatás)?

Figyelt kérdés

16 hós múlt a lányom,2x alszik még napközben.Reggel 6-7körül kel és attól függően hogy mikor ébredt,alszik el délelőtt.Ez általában 10körül szokott lenni.Ilyenkor alszik kb fél 12ig.Aztán dután 3-4 között újra.Na de este alig lehet elaltatni.Tegnap pl 11kor aludt el,de ez kirívó eset,mert 10kor szokott egyébként.

Próbáltam már a delőtti alvást csúsztatni,de sehogy nem akar összejönni,hogy csak 1x aludjon.

Vagy nem is ez a gond???

Az esti tápszerét fél9 körül issza meg,de utána még legalább másfél óra míg elalszik.

Mit csináljak?Segítsetek légyszi.Vagy ez normális??és ez egy ilyen időszak??

2012. dec. 25. 11:31
 1/7 anonim ***** válasza:
95%
A gyerekek nem egyformák, de szerintem egy 16hónaposnak már elég a napi 1 alvás! Told el a 10órásit először 11-ig, majd délre. Akkor ki fogja bírni estig. Este pedig eleinte már 7körül fürdesd és vacsiztasd meg, ha korábban kidőlne ne maradjon éhes!
2012. dec. 25. 12:33
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nálunk is így volt a napirend ahogy te írtad, csak mi 10re már aludtunk este. Én is sokat küszködtem az esti altatással. Aztán délelőtt egyre hosszabban kezdett aludni, és délután egyre nehezebb volt elaltatni. Majd mire 17 hós lett teljesen egyedül átállt a napi 1 alvásra. Pár nap alatt zajlott az egész. Du. 1ig fenn van, és estig már nem igényli az alvást utána. Mi 9kor tápizunk, utána megyünk aludni, még mindig küzdelmes az altatás, de általában 10re elalszik. Én eleve azt vallom, hogy nem kell nagyon beavatkozni a gyerek ritmusába, ő tudja mi a jó neki. :) Remélem kicsit segítettem. :)
2012. dec. 25. 14:58
 3/7 anonim ***** válasza:
38%

Kedves előző(k), részben jókat írsz(írtok), de persze, hogy jelez a szervezet, mikor mi jó neki, na de akkor is jelez, ha megzavarjuk: mégpedig elalvási gonddal! ;)

Én ezért javaslom nem 20 óra után adni a tápszert, hanem korábban, 18.30/19.00 körül, hiszen a teli has zavaró hatással lehet az (el)alvásra nézve. Ezért nem ajánlatos a tervezett altatás előtt közvetlenül étkezni -főleg nem kisgyermeknek-, hanem legalább másfél, két órával hamarabb,de inkább 2-3 órával előtte fejeződjön be a napi utolsó étkezés, ezt javaslom!

Még valami: tévedés, hogy napi egyszeri alvás elegendő a gyermeknek! Még felnőttek is jót tesz a napi kétszeri, mégpedig éjjel többórányi javasolt, a másik alvási időszak ideális időpontja pedig a kora délután, ekkor csak pár órácska.

2012. dec. 25. 19:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

További javaslataim: íme egy hasznos link a kérdéshez:

[link]

Alvás ( 6. hónap- 3 év) :

"A babát ébren tegyük le kiságyába. Így fogja megszokni, hogy a saját ágyában aludjon el. Ha mindig etetéssel vagy ringatással altatjuk el, akkor ugyanezt az ellátást fogja elvárni az éjszaka közepén is."

2012. dec. 26. 12:37
 5/7 anonim ***** válasza:
45%

Még valami!

Újszülöttől 6 éves korig TÖMÖR VÁZLAT a pici gyermek alvásigényéről! :) :

[link]

2012. dec. 26. 12:42
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
ne altasd már délelött,olyankor menjetek ki a friss levegőre attól felélénkül,11 órakkor be majd gyors ebéd és alhat!Ha az első időkben már fél 12-kor alszik az sem baj illetve ne ilyedj meg ha pár napig ugyanúúgy csak 1,5 órát alszik pár nap míg átáll a szervezete hosszabb(2-3 órás)alvásra és azzal kibírja estig viszont hamarabb kell majd lefektetned ami nem baj amúgy sem.Csak azt a pár napot kell vhogy kibekkelni de hidd el utánna átáll a belső órája,bioritmusa!Én sem vagyok híve annak ,hogy borítsuk a megszokott dolgokat meg majd a gyerek tudja majd átáll magától stb de azért az embernek igenis az egész napi pörgés után jár egy kis idő saját magára(akár egy filmet megnézni,akár manikűrözni,akár olvasni stb)és ez este 10- 11 után már valljuk be nemnagyon megy.
2012. dec. 26. 13:08
 7/7 anonim ***** válasza:

3-asnak:

Szerintem egy picit félreértetted, amit írtak előtted. A napi egyszeri alvást úgy értették, hogy az éjszakain KÍVÜL napi egyszer. A kérdező babája ugyanis jelenleg napi 2x + éjszaka alszik. Ezen kívül viszont írtál egy csomó jó dolgot, úgyhogy tőlem ment a zöld kéz :-)

Az én gyerekeim nemsokára 2 évesek lesznek, és mi is küzdöttünk ezzel a napi (napközbeni) 2 alvással. Ha nem teszem le őket, akkor nyűglődnek vagy verekszenek vagy kizárólag rosszalkodnak, nem játszanak, viszont ha leteszem őket, nem mindig alszanak, de legalább pihennek és "beszélgetnek" egymással, de fekszenek a kiságyukban. Nálunk este 1/2 7-kor van a vacsora (tápszer nem kell már nekik este jó fél éve), és így is 8-1/2 9, mire letesszük őket aludni, mondjuk nálunk a fürdéssel elég sok idő elmegy, mert 3 gyerek van. De éjjel alszanak egybefüggően, ébredés nélkül 12 órát, néha kicsit többet is.

Szóval szerintem az esti készülődést kellene előrébb hozni. Délelőtt pedig kinti aktívabb program a levegőn, séta vagy játszótér, időjárás függvényében nyilván.

2013. jan. 3. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!