Szerintetek miért nem kakil bilibe?
Most 2,5 éves a kisfiam?Nyár óta "szobatiszta" vagyis pisilés megy a bilibe,wc-be is de kakinál nem szól!Olyan mintha szégyellené,kicsit félre is húzódik de nem bújik el másik helységbe:Nem érte soha sokk,soha nem csesztem le érte,minden alkalom után elmondom neki,hogy ez nem jó meg a kaki is mehet bilibe v wc-be,el is bújhatsz ha akarsz stb!Mindíg türelmes voltam vele de most már egy kicsit unom illetve nem akarom,hogy végérvényesen rászokjon a bugyiba kakilásra.
Próbáltam,hogy kiszúrom mikor készülődik kakiláshoz és gyorsan lerántani róla a gatyát,bugyit de akkor visít,sír,elszalad és mondja,hogy "Anya most hagyjál békén!" Ilyenkor meg nem akarok nagyon erőszakos sem lenni nehogy visszatartsa a kakát és akkor meg szorulásos legyen(múltkor a játszótéren egy anyuka kisfia ilyen volt,3-4 napig sem kakil,és utánna meg ördögi kör mert azért tartogatja mert fáj neki)
Nemtudom miért alakult ez így fiamnál a pisivel 2-3 hét alatt szobatiszta lett de semmit nem erőltettem,nem siettettem.
Adjatok légyszíves tanácsot!
Köszönöm!
ez még a jobbik eset,az enyém megm ár a pelenkát nem fogadja el...tehát bugyiba kakil!
Gondolhatod milyen jó belőlle kiszedni a kakát,sokszor már nincs erőm és kakástól hajítom ki a bugyit!
nálunk is az ment, hogy már rég szobatiszta volt, de kakilni csak pelusba tudott (már ovis volt, csak itthon kakilt, mert tudta hogy csak itthon van pelus)
sokáig nem használt semmi, leígértem a csillagokat, próbáltam zsarolni, de olyankor semmi nem kellett, semmi nem érdekelte, csak a pelust akarta, ha meg megmakacsoltam magam és azt mondtam nincs pelus, akkor nem kakilt egyáltalán, így kénytelen voltam engedni
sokan ijesztegettek, hogy legyek erőszakos, mert majd még 6 évesen is ez lesz, de sajnáltam is, meg mi az hogy legyek erőszakos? kötözzem a wc-hez? így aztán mindig próbálkoztam de egy darabig nem történt semmi, aztán egyszer mondtam neki hogy már csak 4 db pelus van itthon, és ha megint vennem kell, nem lesz pénzem, pedig játékot is vehetnék neki rajta, erre ráült a wc-re, és belekakilt :)) de látszott rajta a félelem, nem tudom mi az oka, szerintem kicsit félnek "elengedni" a kakát, na de azóta minden okés, még mindig megvan az a 4 pelus :D
nálatok annyival rosszabb a helyzet, hogy a bugyiba megy
:( de nem tudsz mit tenni, mindig próbálkozz, inspiráld valamivel, ígérj neki amit szeret, hátha megpróbálja előbb utóbb ő is
kitartás!
köszönöm a válaszaitokat!
Eléggé beleástam magam ebben a témában az utóbbi napokban,többek között ezen az oldalonis és sok helyen írják,hogy valami pszhigés gond áll a dolog hátterében..háát elég szomorú vagyok ha ez tényleg az mert minden rendben itthon a családi hátérrel is,mindíg szeretettel,türelemmel neveltük!Remélem csak tényleg az hogy nem szívesen válnak meg tőle,azt hiszik a testük egy részét engedik el.
No remélem minél hamarabb megoldódik.
Köszönöm még1x.
Az én kisfiam is szeretett félrehúzódni, mikor kakált. Én azt csináltam, hogy betettem a bilit a függöny mögé - földig érő függöny van -, mondtam neki, hogy próbáljuk meg, hogy itt elbújik a függöny mögött kakálni. Néhányszor ráült gatyástól a bilire, aztán egyszer láttam, mikor elhúzódott a másik szobába (gondoltam, hogy "ügyet" intézni megy), és szépen megkérdeztem tőle, hogy nincs-e kedve lehúzni a gatyát és bebújni a függöny mögé. És volt kedve!! Onnantól kezdve megtört a jég, aztán már csak elég volt a fal fele fordítani a bilit, majd jött az, hogy csak otthon kakált, aztán valahogy fokozatosan átállt a bilibe, WC-re kakálásra. Azóta se szereti, ha valaki a közelében van, ha kakál, rá kell csukni a WC ajtót, és szól, ha végez; a bölcsiben is beküldi a gondozónőt (mondjuk ott meg a közös WC-mosdó a bölcsi közepén, ajtó egyik végén sincs (nem tudom, a tervező otthon is így csinálja?! 2 éve építették át a bölcsit)).
Viszont azt hozzátenném, hogy az én fiam 2,5 éves elmúlt mikor 1 hét alatt szobatiszta lett, nappali alváshoz is, és a kakigondok kb. 1 hónap alatt oldódtak meg.
A függöny mögé bújást,sarokba ,fürdőszobába elbújást is próbáltam vagyis mondtam neki,hogy elbújhatsz ha akarsz de nem akar.Vettem már neki autó formájú bilit is kinevezvén kakás bilinek amit a fürdőszoba egyik sarkába tettem,mondtam neki legyen a neve kakás bili és ebbe kakilhat nyugodtan de ez sem hatotta meg.
Úgyhogy eddig semmi nem jött be.
Mi is rendezett körülmények közöt élünk,nállunk még nics kistesó csak útn,31 hetes kismama vagyok de ikor nyáron szobatiszta lett már akkor sem kakált se bilibe,s ewc-be pedig akkor még nem mondtuk neki a kistesót!Nem hiszem hogy ez bezavarhatott.
Arra jutottam mondom neki ,hogyha kakilni kell szóljon és visszaadom a pelust rá,sokan állítólag így csinálják csak én eddig ezt nem mertem nehogy vissza fele haladjunk a szobatisztasággal,arra gondoltam,hogy akkor kéri vissza pisihez is.
Viszont ezt már most nem látom valószínűnek mert mikor reggel föl kel az az első dolga hogy szól:+Anya vegyük le a pelust!" Ergo zavarja már a pelus úgyhogy nem hiszem hogy visszaszokna attól ha kakihoz visszaadom rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!